Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Nakon toga ga vadimo iz cediljke i usolimo ga. Domaći kravlji sir je gotov....
Kako da smanjite konzumaciju soli?Kako da smanjite konzumaciju soli?
28. jun
Svi govore o šećeru, niko ne govori o soli. Nije samo upotreba slatkiša ono što nas uznemirava i šteti. Milioni ljudi umiru svake godine zbog prekomerne potrošnje soli. Zašto je to opasno za nas i kako da saznamo da je...
Pile na soli iz rernePile na soli iz rerne
13. jul
1
Pile očistite i dobro operite. Pospite vegetom i lepo namažite maslacem. U veliki pleh sipajte so i stavite pile. Pecite oko jedan sat dok ne bude gotovo. Možete servirati sa zelenom salatom ili kuvanim pirinčem po...
Kako ukloniti masne mrlje i naslage iz kuhinjeKako ukloniti masne mrlje i naslage iz kuhinje
11. avgust
Pre odmašćivanja Ako na površini koju želite očistiti ima mrvica ili druge prljavštine, u kombinaciji s masnoćom, prvo je morate ostrugati ili očistiti pre nego što pokušate ukloniti svu masnoću....
Kako da lako i brzo očistite ribu?Kako da lako i brzo očistite ribu?
30. maj
Nakon što izvadite iznutrice, uklonite i škrge ribe. Obavezno uklonite crnu cipu u stomaku, koja daje gorak ukus mesu kada seriba priprema....
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuKako da brzo i lako spremite pastrmku
22. sep.
Kažu za pastrmku da je posna, jer gotovo i da ne sadrži masti. Ova riba je jedan od najboljih izbora za spremanje kada je u pitanju večera za Nikoljdan. Njena velika prednost je u tome što nije potrebno mnogo vremena...
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Kako da uzgajamo avokado iz koštice?
01. nov.
Avokado je neverovatno voće mnogih korisnih svojstava, zato je njegova konzumacija nešto od čega retko odustajemo. Prilikom sečenja avokada u unutrašnjosti se otkriva velika koštica. Može da se ne baca i pomoću nje oni...
Kako da očistimo kamenac iz bokalaKako da očistimo kamenac iz bokala
28. januar
Da biste uklonili kamenac, treba striktno da se držite instrukcija i peporuka određenog sredstva za lišćenje kako ne biste oštetili delove uređaja....
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaKako da uklonimo dosadan miris luka i belog luka
31. mart
Voda ili sveže mleko Jedna ili dve čaše vode su savršen način da uklonite miris luka i belog luka sa svog jezika....
Kako da uklonimo gorčinu iz radiča?Kako da uklonimo gorčinu iz radiča?
12. januar
To će ukloniti jaku gorčinu. Međutim, namakanje radiča u vodi će ukloniti i mnogo vitamina koji se nalaze u njemu....
Kako da uklonimo gorčinu iz patlidžana?Kako da uklonimo gorčinu iz patlidžana?
29. dec.
Ima nekoliko načina da se ukloni gorak ukus patlidžana....
Da li imate višak kilograma?Da li imate višak kilograma?
26. maj
Za ženu je težina izuzetno važna – ona želi da zna da li je njena težina u normama – da li je težina normalna za njenu visinu ili je dobila više kolograma nego što je potrebno. Poznato je nekoliko različitih pristupa za izračunavanje...
Lako slatko od smokve iz rerneLako slatko od smokve iz rerne
19. sep.
Smokve operite i očistite od drški. Preko njih posipajte šećer i neka tako prenoće ( ovaj korak možete i preskočiti, ali na ovaj način smokve otpuštaju više tečnosti). Pecite slatko u zagrejanoj rerni na 200 stepeni i...
Ukusna posna jela iz rerneUkusna posna jela iz rerne
07. avgust
Postoji bezbroj ukusnih posnih jela pripremljenih u rerni širom sveta koje možemo navesti, ali u tu svrhu ćemo morati da prikupimo sve recepte za celu knjigu i u to u nekoliko tomova, a ne u jednom članku. Ovde ne možemo...
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešJagnjetina iz rerne - prste da poližeš
22. april
Zato smo dodali i "da poližeš prste"....
Kako da uklonimo kosti iz celog pileta?Kako da uklonimo kosti iz celog pileta?
11. nov.
Pre nego što krenete sa procesom uklanjanja kostiju iz celog pileta, meso mora biti ohlađeno. Za veću sigurnost, pridržavajte pile suvom krpom, kako vam se ne bi klizalo. Odaberite oštar nož - najbolje kraći. Izlomite...
Kako da uklonimo neprijatan miris iz frižidera?Kako da uklonimo neprijatan miris iz frižidera?
07. maj
Na sreću, nije previše teško da uklonite neprijatne mirise iz frižidera, a za to neće biti potrebno da kupujete skupe aromatizatore ili apsorbere mirisa....
Kako da uklonimo miris kupusa iz bureta?Kako da uklonimo miris kupusa iz bureta?
14. feb.
Svi mi volimo jela od kiselog kupusa i odmah nam krene pljuvačka na usta kada pogledamo u porciju svinjetine sa kiselim kupusom u rerni, ali kada se bure sa kiselim kupusom isprazni, vreme je da ga operemo i da ga čuvamo...
Kako da uklonimo miris ribe iz tiganja?Kako da uklonimo miris ribe iz tiganja?
16. januar
Miris ribe iz tiganja i iz drugih posuda možete ukloniti i uz pomoć limuna i pomorandži. Južno voće oljuštite, kore prelijte vodom i prokuvajte, po mogućnosti u posudi koja je zadržala miris ribe....
Kako se lako ljušti jabuka?Kako se lako ljušti jabuka?
21. april
Jabuka je odličan izvor energije, jer 100 grama ovog voća sadrži do 13, 81 g ugljenih hidrata. Može se konzumirati u svežem stanju, služi kao sirovina za kuvanje i pripremanje pića. Jabuke vole mnogi, ali ne mogu...
Kako da aranžiramo jela kao pravi šef kuvarKako da aranžiramo jela kao pravi šef kuvar
21. mart
Serviranje hrane ima veliki značaj. Za postizanje dobrog rezultata treba uzeti u obzir nekoliko faktora. Evo i ideja za običnije načine aranžiranja koji su inače dosta efektni. Granica našeg prezentovanja je tanjir, što...
20 tipičnih jela iz bugarske kuhinje20 tipičnih jela iz bugarske kuhinje
24. nov.
Nacionalna kuhinja jedne države se oblikuje vekovima. Svaka od njih je pozajmljivala nešto odnekud. Ova raznolikost i mešanje ukusa proizašlo je iz samog kretanja i seobe naroda. Mnogi proizvodi su bili nepoznati, ali nakon...
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)
18. mart
Pravljenje tortitas de kamaron je veoma prosto i lako. Mladi luk i peršun se seckaju na veoma sitno. Dve vrste brašna se pomešaju zajedno sa solju, stavlja se luk i peršun....