Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako napraviti domaće orahovo uljePrimena orahovog ulja u receptima
Za domaći majonez može se napraviti mešavina orahovog ulja i kikiriki putera ili suncokretovog ulja, a majonez se začini limunom ili balzamikom....
27. jul
Testenina, tostirane domaće prezle i paradajzPelat usitniti. Beli luk sitno naseći ili protisnuti. Peršun sitno naseckati.
Zagrejati maslinovo ulje na umerenoj vatri, dodati mrvice, posoliti ih, pobiberiti i posuti origanom.
Uz mešanje tostirati do zlatno smeđe...
05. april
Kako da napravimo domaće suvo grožđeDa biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko.
Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe...
15. maj
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeVeliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate.
Balsamiko sirće se pravi jednostavno...
16. januar
PrezlePretpostavlja se da je neko nekada napravio prezle da bi našao primenu starog i suvog hleba kao korama hleba preostalim od različitih obroka....
29. jun
Domaće prezleKada se komadići dobro ohlade sameljite prezle u blenderu ili kuhinjskom robotu.
Čuvajte domaće prezle u staklenoj tegli, koju dobro zatvorite....
27. jun
Hajde da napravimo domaću slaninuDobijena domaća slanina može da se dimi, ali je i u tom stanju ukusna....
11. januar
Kako napraviti sofrito sosKada je reč o španskoj kuhinji, svi bi je odmah povezali sa ogromnim izborom tapasa, sa hladnom gaspačo supom, sa paeljom, kao i sa brojnim receptima za spremanje ribe i morskih delikatesa.
Zaista, sve do sada...
14. okt.
Kako napraviti dijetalne palačinke?U zavisnosti od naših želja, možemo napraviti slatke ili slane palačinke....
13. okt.
Kako napraviti domaći majonezAli da bismo uspeli da napravimo gust majonez, a da se pritom ne osećaju sastojci, postrebno je pravo mastorstvo i umeće, a to ne polazi za rukom baš svakoj domaćici....
29. april
Kako sa skuvamo domaćeg petlaDomaći petao je veoma ukusan, njegovo meso ima izraženu aromu i nema ništa zajedničko sa kupovnom piletinom koja dolazi sa farmi brojlera.
Domaći petao ima tamno meso, a masnoća mu je žuta....
14. okt.
Kako napraviti domaći sladoled od vanileDa biste napravili domaći sladoled od vanile trebaće vam:
250 ml pavlake (35%), 250 ml svežeg kravljeg mleka (3 - 3,7%), 120 g šećera, 2 žumanca, 1 mahuna vanile.
Sipajte mleko i pavlaku u šerpu....
06. okt.
Kako napraviti domaću pušnicu za meso?Kako da napravimo domaću pušnicu
1. Prvo treba da izbušite 4 rupe da biste umetnuli šrafove. Treba da budu veoma dobro zategnuti;
2....
10. avgust
Kako napraviti dobar kiseli kupusOstali sastojci koje morate da nabavite da biste napravili svoj vrhunski kiseli kupus su morska so, grančice piskavice ili čubra, ren i glavicu cvekle koju možete dodati za boju....
28. okt.
Kako napraviti tortu od kartona?Trebalo bi da ima dovoljno komada da kolač bude okrugao;
- Nakon što napravite sve komade, potrebno je da napravite i njenu osnovu....
03. januar
1
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Domaće pirinčano mlekoDomaće pirinčano mleko je izuzetno koristan napitak sa brojnim koristima za vaše zdravlje: poboljšava kardiovaskularnu aktivnost, pomaže u smanjenju holesterola u krvi, povećava imunitet i deluje antioksidativno i jača...
14. mart
Kako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
01. mart
Kako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
25. januar
1
Kako da napravite veganski majonez?Među sosevima za aromatiziranje osnovnih namirnica, majonez zauzima centralno mesto. Pogodan je dodatak grickalicama i sendvičima. Pravi savršen tandem sa različitim vrstama mesa, sa salatama, pecivom i povrćem.
Međutim...
08. okt.
Kako da napravite lisnato testo?Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža.
Razvaljajte testo u debeo sloj....
23. sep.
Kako da napravite pirinčano brašno?Kašica za decu se može napraviti od pirinčanog brašna kod kuće umesto da se kupuje gotova kaša.
Da biste napravili pirinčano brašno kod kuće, biće vam potreban blender sa nastavkom za mlevenje....
21. sep.
Kako da napravite savršeni frape?Naravno, nikada se ne predajemo i danas ćemo vam dati nekoliko sjajnih ideja kako napraviti savršeni frape. I čisto da znate, 7. oktobra u Sjedinjenim Državama slave dan frapea....
27. okt.