Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako prepoznati kvalitetno vino i šampanjacKako prepoznati kvalitetno vino i šampanjac
22. mart
Mehurići su pokazatelj dobrog kvaliteta šampanjca. U dobrom šampanjcu mehurići treba da budu mali i ujednačene veličine. Svaki mehurić živi nekoliko sekundi....
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Kako da prepoznamo kvalitetan med?
11. mart
Laka provera kvaliteta pravog meda može da se uradi uz pomoć joda ili sirćeta....
Kako prepoznati kvalitetan majonez?Kako prepoznati kvalitetan majonez?
05. januar
Da biste prepoznali kvalitetan majonez, pogledajte sastojke u njemu – moraju biti prirodnog porekla, moraju imati nizak nivo kiselosti, stabilnu emulziju i veliku gustinu....
Kako prepoznati kvalitetan soja sos?Kako prepoznati kvalitetan soja sos?
12. okt.
Šta sadrži kvalitetan soja sos i kako ga razlikovati? Kvalitetni tradicionalni soja sos sadrži soju, vodu, so i pšenicu. Pre svega, ne sadrži nikakve dodatne aditive....
Kako da prepoznate pravi sirKako da prepoznate pravi sir
15. feb.
Specijalisti su objasnili kako možete prepoznati kvalitetan sir usred svih imitacija, koje se mogu naći u prodavnicama....
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?
22. avgust
Kraljevski vrganj /Boletus regius/ je iz porodice Boletaceae (Vrganjevke). On spada u neotrovne pečurke i pogodan je za konzumaciju. Zovu ga još i kraljevka. Klobuk pečurke raste do 20 cm u prečniku. Kod mladih je poluloptast...
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Kako da odaberemo kvalitetan hleb?
24. april
U najjednostavnijoj rerni takođe možete napraviti odličan kvalitetan hleb, koji zahteva samo kvalitetno brašno i malo truda s vaše strane....
Kako da prepoznate lažno alkoholno pićeKako da prepoznate lažno alkoholno piće
13. mart
Ako sa dna flaše se slivaju kapi kao od gustog slatka, pred vama je kvalitetan konjak....
Kako da prepoznamo dobru ribu?Kako da prepoznamo dobru ribu?
06. jul
Zamrznuta riba ima iste nutritivne kvalitete i kvalitete ukusa kao sveža. Opasna za konzumaciju je riba koja je više od jedanput odmrzavana i ponovo zamrzavana....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako prepoznati kada je riba sveža i dobra?Kako prepoznati kada je riba sveža i dobra?
30. maj
Meso sveže kvalitetne ribe je veoma čvrsto, elastično i teško se skida sa kostiju. Smrznuta kvalitetna riba ima blede škrge i blago udubljene oči. Ovo je jedina razlika između sveže smrznute ribe i sveže ribe....
Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?
26. nov.
Jedan siguran način da prepoznate kvalitetno ekstra devičansko maslinovo ulje je da se ono zgusne kada je na hladnom. To znači da stavljeno u frižider treba da promeni svoju konzistenciju....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna. Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
KurkumaKurkuma
14. mart
Vodeći komercijalni proizvođači kurkume su Indija, Indonezija, Kina, Filipini, Tajvan, Haiti i Jamajka. Sastav kurkume Boja kurkume varira kod različitih sorti, ali nije kriterijum njenog kvaliteta....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!
11. jun
Pokazalo se da je najlakše ustanoviti kvalitet jajeta prema njegovom žumancetu. I sami vidite veliku razliku među ovim žumancima - posebno kada je njihova boja u pitanju....
Nedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimoNedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimo
26. jun
Prema nekima, proteini su mnogo težak sastojak i baš zbog toga je važno da se ograniči njegov unos. Ali, da li je to tako i koja je istina o proteinima? I tako, oni su nezamenljiva komponenta i osnovni su gradivni materijal...
Kako prepoznati pravi sir?Kako prepoznati pravi sir?
06. april
Pravi sir se priprema od svežeg mleka, ali još uvek ima mnogo proizvođača, koji proizvode sir od mleka u prahu, palminog ulja, čak i od telećih škembića. Upravo tako - od telećih škembića, tačnije od enzima izolovanih...
Kako prepoznati pokvareno jaje?Kako prepoznati pokvareno jaje?
28. mart
To je veoma jednostavan način da prepoznate da li je jaje pogodno za upotrebu ili ne. Ipak je prvi način sa razbijanjem jajeta sigurniji....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako da prepoznate vrganj?Kako da prepoznate vrganj?
29. okt.
U sledećim redovima pogledajte kako prepoznati vrganj: Vrganj možete prepoznati po nekoliko indikatora: Meso Vrganj ima gusto i zdravo meso ploda. Kod zrelijih pečuraka postaje mekano....
Eterično ulje kurkumeEterično ulje kurkume
27. nov.
Pogledajte takođe: - Dokazane koristi kurkume; - Zašto bismo trebali da uzimamo kurkumu i biber zajedno; - Kako prepoznati kvalitetnu kurkumu....
Kurkuma leči i prolepšavaKurkuma leči i prolepšava
29. april
Kod anemije se koristi četvrtina kašičice kurkume koja se meša sa medom. To organizmu obezbeđuje potrbnu količinu gvožđa. Ako je neophodno, količina kurkume se može povećati i na pola kašičice....