Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako prepoznati kvalitetno vino i šampanjacMehurići su pokazatelj dobrog kvaliteta šampanjca.
U dobrom šampanjcu mehurići treba da budu mali i ujednačene veličine. Svaki mehurić živi nekoliko sekundi....
22. mart
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Laka provera kvaliteta pravog meda može da se uradi uz pomoć joda ili sirćeta....
11. mart
Kako prepoznati kvalitetan majonez?Da biste prepoznali kvalitetan majonez, pogledajte sastojke u njemu – moraju biti prirodnog porekla, moraju imati nizak nivo kiselosti, stabilnu emulziju i veliku gustinu....
05. januar
Kako prepoznati kvalitetan soja sos?Šta sadrži kvalitetan soja sos i kako ga razlikovati?
Kvalitetni tradicionalni soja sos sadrži soju, vodu, so i pšenicu. Pre svega, ne sadrži nikakve dodatne aditive....
12. okt.
Kako da prepoznate pravi sirSpecijalisti su objasnili kako možete prepoznati kvalitetan sir usred svih imitacija, koje se mogu naći u prodavnicama....
15. feb.
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kraljevski vrganj /Boletus regius/ je iz porodice Boletaceae (Vrganjevke). On spada u neotrovne pečurke i pogodan je za konzumaciju.
Zovu ga još i kraljevka.
Klobuk pečurke raste do 20 cm u prečniku. Kod mladih je poluloptast...
22. avgust
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?U najjednostavnijoj rerni takođe možete napraviti odličan kvalitetan hleb, koji zahteva samo kvalitetno brašno i malo truda s vaše strane....
24. april
Kako da prepoznate lažno alkoholno pićeAko sa dna flaše se slivaju kapi kao od gustog slatka, pred vama je kvalitetan konjak....
13. mart
Kako da prepoznamo dobru ribu?Zamrznuta riba ima iste nutritivne kvalitete i kvalitete ukusa kao sveža. Opasna za konzumaciju je riba koja je više od jedanput odmrzavana i ponovo zamrzavana....
06. jul
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako prepoznati kada je riba sveža i dobra?Meso sveže kvalitetne ribe je veoma čvrsto, elastično i teško se skida sa kostiju. Smrznuta kvalitetna riba ima blede škrge i blago udubljene oči. Ovo je jedina razlika između sveže smrznute ribe i sveže ribe....
30. maj
Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?Jedan siguran način da prepoznate kvalitetno ekstra devičansko maslinovo ulje je da se ono zgusne kada je na hladnom. To znači da stavljeno u frižider treba da promeni svoju konzistenciju....
26. nov.
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna.
Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
10. nov.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
KurkumaVodeći komercijalni proizvođači kurkume su Indija, Indonezija, Kina, Filipini, Tajvan, Haiti i Jamajka.
Sastav kurkume
Boja kurkume varira kod različitih sorti, ali nije kriterijum njenog kvaliteta....
14. mart
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!Pokazalo se da je najlakše ustanoviti kvalitet jajeta prema njegovom žumancetu. I sami vidite veliku razliku među ovim žumancima - posebno kada je njihova boja u pitanju....
11. jun
Nedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimoPrema nekima, proteini su mnogo težak sastojak i baš zbog toga je važno da se ograniči njegov unos. Ali, da li je to tako i koja je istina o proteinima?
I tako, oni su nezamenljiva komponenta i osnovni su gradivni materijal...
26. jun
Kako prepoznati pravi sir?Pravi sir se priprema od svežeg mleka, ali još uvek ima mnogo proizvođača, koji proizvode sir od mleka u prahu, palminog ulja, čak i od telećih škembića. Upravo tako - od telećih škembića, tačnije od enzima izolovanih...
06. april
Kako prepoznati pokvareno jaje?To je veoma jednostavan način da prepoznate da li je jaje pogodno za upotrebu ili ne.
Ipak je prvi način sa razbijanjem jajeta sigurniji....
28. mart
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako da prepoznate vrganj?U sledećim redovima pogledajte kako prepoznati vrganj:
Vrganj možete prepoznati po nekoliko indikatora:
Meso
Vrganj ima gusto i zdravo meso ploda. Kod zrelijih pečuraka postaje mekano....
29. okt.
Eterično ulje kurkumePogledajte takođe:
- Dokazane koristi kurkume;
- Zašto bismo trebali da uzimamo kurkumu i biber zajedno;
- Kako prepoznati kvalitetnu kurkumu....
27. nov.
Kurkuma leči i prolepšavaKod anemije se koristi četvrtina kašičice kurkume koja se meša sa medom. To organizmu obezbeđuje potrbnu količinu gvožđa. Ako je neophodno, količina kurkume se može povećati i na pola kašičice....
29. april