Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Arapski začin Raz el hanutArapski začin Raz el hanut
29. maj
Popularni arapski začin Raz el hanut dobijamo tako što dobro promješamo sve navedene začine u datim količinama....
Nepoznati arapski začiniNepoznati arapski začini
04. januar
Zaatar Zaatar je na arapskom naziv biljke majčina dušica, ali takođe označava i ukusnu mešavinu dva dela majčine dušice, jedan deo smradljike, jedan deo susamovog semena i malo soli....
Začini u arapskoj kuhinjiZačini u arapskoj kuhinji
22. feb.
Drugi važan princip u arapskom kulinarstvu je i obilna količina začina koji se koriste. Evo šta je važno da znate o najčešće korišćenim začinima u Arapskom svetu: 1....
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna. Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
Kako pripremiti mirisne sušene masline?Kako pripremiti mirisne sušene masline?
21. april
Navikli smo na ukus mariniranih maslina, ali postoje i drugi načini na koje se one mogu preraditi, a da i dalje budu ukusne. Na primer, sušenje maslina je jedan od najlakših načina za pripremu ovog inače izuzetno gorkog...
Domaći provansalski začinDomaći provansalski začin
27. feb.
Pomešajte sve suve začine i promešajte ih. Ako su krupnije iseckani, mogu se prethodno samleti u avanu sa tučkom. Domaći provansalski začin se čuva u staklenoj tegli sa poklopcem na tamnom i hladnom mestu....
Univerzalni domaći začinUniverzalni domaći začin
21. feb.
Ovaj začin korisitim za pripremu supa i svih vrsta jela....
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
Tuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmku
05. januar
Pogledajte još koji začini su odgovarajući za ribu. Ako pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
Kako da pripremite riblji bujonKako da pripremite riblji bujon
30. jun
Pripremili smo dva recepta za odličan domaći riblji bujon....
Kako sami pripremiti brašno od leblebije?Kako sami pripremiti brašno od leblebije?
23. dec.
Zatim vam je potreban mlin za začine, procesor hrane ili mlin za kafu. Stavite zrna u malim količinama kako bi se bolje samlela....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Univerzalni začin od povrćaUniverzalni začin od povrća
05. jun
Napomena: Povrtni začin nema potrebe sterilisati, velika količina soli ga drži i neće se pokvariti. Stavlja se mnogo soli, pa zato, pre nego stavljate začin u jela, probajte pre nego dodate još soli....
Sušena šargarepa (za začin)Sušena šargarepa (za začin)
09. nov.
Sušeno povrće čuva vitamine i poboljšava ukus jela, supa i najviše bujona. Čuva se jednostavno, ne zauzima mnogo mesta i priprema se brzo. Da bismo je sačuvali tokom zime potrebna nam je daska za povrće, oštar nož i sveže...
Kako da pripremimo crveno sočivoKako da pripremimo crveno sočivo
25. jul
Ostaviti da se ohladi, staviti ga posudu i u njega dodati ostale sastojke, nasečene na kockice, i začine po ukusu....
Kako da pripremimo domaće grisine?Kako da pripremimo domaće grisine?
13. jul
Kako da pripremimo domaće grisine?...
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Dolaskom hladnijih, zimskih dana, sve češće posežemo za omiljenim napitkom za zagrevanje. Postoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo. Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može...
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Dobro je da začine izgnječite u avanu pre dodavanja u maslinovo ulje kojim ćete preliti paradajz. Možete takođe dodati sitno iseckan beli luk u maslinovom ulju. Za sušenje će vam biti potrebna morska so....
Kako da pripremimo tursku pituKako da pripremimo tursku pitu
01. avgust
Dodajemo sve začine. Uzimamo jednu veliku, okruglu, razvučenu koru. Obilno namažemo smesom od jaja, presavijamo na 2 dela i po širini rasporedimo mleveno meso....
Kako da pripremimo mekanog zecaKako da pripremimo mekanog zeca
17. jul
Ako niste uspeli da pronađete domaćeg zeca ili kunića, dobro je da divljeg zeca potopite u marinadu, u koju ste osim vode, stavili so, sirće i začine po izboru....
Kako da pripremite trpezu za imendanKako da pripremite trpezu za imendan
29. januar
Kako bi imali dobro postavljen sto, prvo što treba da imate jeste trpezariju ili mesto gde će održati okupljanje. Takođe, potrebna je i odgovarajuća temperatura u prostoriji, kao i to da trpeza bude pripremljena 2 sata pre...
Kako pripremiti savršene šnicle za Novu godinu ​Kako pripremiti savršene šnicle za Novu godinu ​
02. januar
Pošto ne možemo da sakupimo sve recepte u jednom članku, za vas smo posebno pripremili nekoliko kolekcija odabranih recepata za Novu godinu, od kojih možete sami da izaberete: - predjela i mezetluci za Novu godinu - ...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna. Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
Kako pravilno oprati sveže začine?Kako pravilno oprati sveže začine?
26. okt.
Pročitajte i u koja jela se stavljaju zeleni začini i gajenje zelenih začina kod kuće....