Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Arapski začin Raz el hanutPopularni arapski začin Raz el hanut dobijamo tako što dobro promješamo sve navedene začine u datim količinama....
29. maj
Nepoznati arapski začiniZaatar
Zaatar je na arapskom naziv biljke majčina dušica, ali takođe označava i ukusnu mešavinu dva dela majčine dušice, jedan deo smradljike, jedan deo susamovog semena i malo soli....
04. januar
Začini u arapskoj kuhinjiDrugi važan princip u arapskom kulinarstvu je i obilna količina začina koji se koriste. Evo šta je važno da znate o najčešće korišćenim začinima u Arapskom svetu:
1....
22. feb.
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul
Kako pripremiti mirisne sušene masline?Navikli smo na ukus mariniranih maslina, ali postoje i drugi načini na koje se one mogu preraditi, a da i dalje budu ukusne. Na primer, sušenje maslina je jedan od najlakših načina za pripremu ovog inače izuzetno gorkog...
21. april
Domaći provansalski začinPomešajte sve suve začine i promešajte ih. Ako su krupnije iseckani, mogu se prethodno samleti u avanu sa tučkom.
Domaći provansalski začin se čuva u staklenoj tegli sa poklopcem na tamnom i hladnom mestu....
27. feb.
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart
Kako da pripremimo pastrmkuPogledajte još koji začini su odgovarajući za ribu.
Ako pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
05. januar
Kako da pripremite riblji bujonPripremili smo dva recepta za odličan domaći riblji bujon....
30. jun
Kako sami pripremiti brašno od leblebije?Zatim vam je potreban mlin za začine, procesor hrane ili mlin za kafu. Stavite zrna u malim količinama kako bi se bolje samlela....
23. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Univerzalni začin od povrćaNapomena: Povrtni začin nema potrebe sterilisati, velika količina soli ga drži i neće se pokvariti.
Stavlja se mnogo soli, pa zato, pre nego stavljate začin u jela, probajte pre nego dodate još soli....
05. jun
Sušena šargarepa (za začin)Sušeno povrće čuva vitamine i poboljšava ukus jela, supa i najviše bujona.
Čuva se jednostavno, ne zauzima mnogo mesta i priprema se brzo. Da bismo je sačuvali tokom zime potrebna nam je daska za povrće, oštar nož i sveže...
09. nov.
Kako da pripremimo crveno sočivoOstaviti da se ohladi, staviti ga posudu i u njega dodati ostale sastojke, nasečene na kockice, i začine po ukusu....
25. jul
Kako da pravilno pripremimo čajDolaskom hladnijih, zimskih dana, sve češće posežemo za omiljenim napitkom za zagrevanje. Postoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo.
Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može...
27. jul
Kako da pripremimo sušeni paradajzDobro je da začine izgnječite u avanu pre dodavanja u maslinovo ulje kojim ćete preliti paradajz. Možete takođe dodati sitno iseckan beli luk u maslinovom ulju.
Za sušenje će vam biti potrebna morska so....
13. januar
Kako da pripremimo tursku pituDodajemo sve začine.
Uzimamo jednu veliku, okruglu, razvučenu koru. Obilno namažemo smesom od jaja, presavijamo na 2 dela i po širini rasporedimo mleveno meso....
01. avgust
Kako da pripremimo mekanog zecaAko niste uspeli da pronađete domaćeg zeca ili kunića, dobro je da divljeg zeca potopite u marinadu, u koju ste osim vode, stavili so, sirće i začine po izboru....
17. jul
Kako da pripremite trpezu za imendanKako bi imali dobro postavljen sto, prvo što treba da imate jeste trpezariju ili mesto gde će održati okupljanje. Takođe, potrebna je i odgovarajuća temperatura u prostoriji, kao i to da trpeza bude pripremljena 2 sata pre...
29. januar
Kako pripremiti savršene šnicle za Novu godinu Pošto ne možemo da sakupimo sve recepte u jednom članku, za vas smo posebno pripremili nekoliko kolekcija odabranih recepata za Novu godinu, od kojih možete sami da izaberete:
- predjela i mezetluci za Novu godinu
- ...
02. januar
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna.
Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
10. nov.
Kako pravilno oprati sveže začine?Pročitajte i u koja jela se stavljaju zeleni začini i gajenje zelenih začina kod kuće....
26. okt.