Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Hobotnica u vinegretuHobotnica u vinegretu
25. dec.
/undefined Hobotnicu isecite na tanke krugove, a luk i dve vrste paprika na male kockice, a dva krastavca na još manje kockice. Ulje i sirće dobro pomešamo i u njih dodajemo prethodno isečeno povrće i hobotnicu....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Hobotnica na tiganjuHobotnica na tiganju
30. mart
Hobotnicu je potrebno prvo skuvati na tihoj vatri 2-3 h. Izvaditi hobotnicu iz šerpe i ostaviti 10 minuta da se ohladi. Kad se ohladi iseckati hobotnicu na lomade....
Hobotnica na žaruHobotnica na žaru
16. januar
Hobotnicu kuvati sa povrćem u malo vode 45 do 60 minuta, da omekša. Ocediti je i dopeći na grilu....
Hobotnica sa belim lukomHobotnica sa belim lukom
31. avgust
Kuvajte celu hobotnicu sa sokom od limuna 50 minuta. Izvadite iz vode, ohladite hobotnicu i isecite je na komade....
Hobotnica na grčki načinHobotnica na grčki način
10. avgust
Uverite se da je hobotnica dobro očišćena i da je mastilo odvojeno. Ugrejte je u šerpi sa vodom i 100 ml sirćeta. Ostavite da se kuva 1 i 20 minuta na umerneoj vatri....
Marinirana hobotnica na roštiljuMarinirana hobotnica na roštilju
21. jun
Pomešajte sve sastojke za marinadu, prelijte isečenu hobotnicu i ostavite da se marinuje nekoliko sati u frižideru. Ocedite hobotnicu, a marinadu stavite da se kuva, dok ne ispari da ostane jedna šolja....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Hobotnica sa povrćem iz rerneHobotnica sa povrćem iz rerne
25. nov.
Hobotnicu je najbolje zamrznuti prije nego je pripremate u pećnici kako bi bila mekša. Hobotnica se stavi u veći lonac i vrlo laganu vatru, zaliti sa sokom limuna i poklopiti na 25 minuta....
Kuvana hobotnica na grčki načinKuvana hobotnica na grčki način
23. sep.
Hobotnica se očisti, pri čemu se odstrane oči i sadržaj glave. Hobotnica se skuva dok ne omekša u malo vode - 20-25 minuta. Ocedi se i odstrani se koža....
Pipci hobotnice na žaruPipci hobotnice na žaru
24. jul
Operemo pipke hobotnice i isečemo jedan po jedan, pošto su dva po dva....
Grilovana hobotnica sa sosom od povrćaGrilovana hobotnica sa sosom od povrća
30. april
Zatim na zagrejanom maslinovom ulju izgrilovati hobotnicu sa obe strane i pri kraju naliti belo vino. Kada vino ispari može da se servira hobotnica. Prilog po želji dalmatinsko varivo Ili grilovano povrće....
Salata od hobotnice i maslinaSalata od hobotnice i maslina
15. mart
Kuvati hobotnicu 3 sata. Očistiti hobotnicu od kože i iseći je na kockice. Skuvati krompir i iseći na kocke. Luk iseci na listiće. Masline iseckati na četvrti. Pomešati hobotnicu, krompir, masline i luk....
Pipci od hobotnice na tiganjuPipci od hobotnice na tiganju
28. sep.
Isecite pipke skuvane hobotnice, prelijte dresingom, pokrijte posudu i ostavite da se marinira jedan sat. Začinjeni pipci hobotnice se zapeku na običnom ili gril tiganju oko 10 minuta....
Hobotnice na kanapeu od krompiraHobotnice na kanapeu od krompira
14. april
Kada budu gotovi, poređajte ih u tanjir, a preko njega stavite marinirane hobotnice. Možete posipati malo peršuna i staviti masline za ukras....
Na plaži se jede zdravo! Evo kakoNa plaži se jede zdravo! Evo kako
09. avgust
Leto je konačno stiglo i potpuno ste spremni za njega. Da ne biste pokvarili mesece treninga u teretani, morate znati kako da se zdravo hranite na plaži. Plaža, more, sunce - šta može biti bolje od toga. Tokom cele godine...
Hobotnica na roštilju sa pestom od spanaćaHobotnica na roštilju sa pestom od spanaća
05. feb.
Prilikom kuvanja stavite dva-tri pamputa u šerpu, to pomaže da meso hobotnice postane krto prilikom kuvanja. Kuvajte dok ne omekša, nemojte prekuvati da ne bi ostala žilava....
Salata od hobotnice na galicijski načinSalata od hobotnice na galicijski način
02. avgust
Prelijte hobotnicu hladnom vodom, neka proključa, pa je kuvajte oko 45 minuta na tihoj vatri. Izvadite da se ocedi. U vodu od hobotnice stavite oguljeni krompir i kuvajte ga dok ne bude gotov....
HobotnicaHobotnica
11. mart
Sastav hobotnice 100 g sveže hobotnice sadrži 16.2% belančevina, 79% vode, 1.9% masti, 1% ugljenih hidrata. 100 g hobotnice ima 86 kalorija....
Pipci od hobotnice sa belim lukom u maslinovom uljuPipci od hobotnice sa belim lukom u maslinovom ulju
05. okt.
U tiganj na ringlu stavljamo maslinovo ulje da se zagreje u stavljamo oceđene pipke hobotnice....
Hobotnica na roštilju sa grilovanom jabukom i slatkom od šumskih jagodaHobotnica na roštilju sa grilovanom jabukom i slatkom od šumskih jagoda
21. feb.
U ugrejan i namazan tiganj stavljamo krugove da se griliju sa obe strane. Poređamo ih na tanjir. U rupe od krugova jabuka stavljamo po malo slatka od šumskih jagoda i odozgo poređamo komade hobotnice....
Pečena hobotnicaPečena hobotnica
03. maj
Kuvajte hobotnicu u ekspres loncu 20 minuta. Hobotnica je gotova kada se lako probada viljuškom. Isključite ringlu i ostavite hobotnicu da se ohladi u vodi za kuvanje dok ne dobije sobnu temperaturu....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....