Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaće kore za lazanjuNakon toga kore stavite da se ocede na rešetci i da se malo ohlade. Zatim možete da pristupite i pripremi lazanje!...
03. dec.
Sušene kore za lazanju od spelte, napravljene na mašiniOstavljamo da se suše na sobnoj temperaturi dok se ne osuše potpuno.
Sušene kore od spelte za lazanju na mašini se čuvaju u platnenoj torbi....
20. mart
Da napravimo kore za lazanjuMožete kuvati 5 minuta, ali kada ćete koristiti kore za lazanju, nije potrebno kuvanje....
15. feb.
Kako se prave perlice šećera?Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se kuvaju lignje?Belančevine lignje su takve strukture da se prilikom dužeg kuvanja stvrdnjavaju. Ako ih kuvate duže od pola sata, ponovo postaju mekane, ali veličina se smanjuje više od pedeset procenata....
24. januar
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Nakon što se namoče u vodi, kuvaju se. Ako ćete pržiti pečurke, kuvanje u vodi se može izostaviti. Profesionalni kuvari savetuju da suve pečurke potopite u sveže mleko kako bi jelo bilo aromatičnije i ukusnije....
28. okt.
Kako se pravilno kuvaju jaja?Ukoliko više volite tvrdo kuvana jaja, potrebno je 5 minuta kuvanja.
Guščija jaja se operu i stave u hladnu vodu. Kuvaju se 15 minuta na srednjoj vatri i u poklopljenoj posudi....
28. mart
Medene kore za tortuSmesu za omiljene kore za tortu delimo na 3 jednaka dela i svaku koru posebno pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 280 stepeni 10 minuta.
Zalepimo medene kore za tortu kremom od pavlake....
12. mart
Kako sprečiti da se kore za lazanju slepe?Kako sprečiti da se kore za lazanju slepe?
Da biste to sprečili, kada kuvate kore za lazanju, dodajte malo maslinovog ulja u vodu....
23. avgust
Kore za tortu bez jajaStaivte koru za rotru bez jaja da se peče u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta i prebacite na rešetku.
Pečenu koru ostavite da se ohladi u kalupu 10-15 minuta i stavite na rešetku....
08. april
Domaće razvučene kore za pituDanas ću vam pokazati kako se prave domaće kore za pitu. U kuhinjskog robata stavljam 300 grama brašna za pitu ili picu.
Po jedna ravna kašičica soli i šećera i po jedna supena kašika sirćeta i ulja....
08. januar
Kore za tortu sa kondenzovanim mlekomPeku se veoma brzo! Kad ispečemo sa jedne strane, okrećemo sa druge.
Stavljamo jednu na drugu i plitak tanjir odgovarajućeg prečnika i isečemo sa strane po ivicama. Isečci će nam poslužiti za posipanje buduće torte....
05. sep.
Kore za čokoladnu tortu sa bananamaStavite u namazan i brašnom posut peh i pecite dok se ne stvori zlatna korica....
10. dec.
Kako da pripremimo okupane kore za pitu?Pita spada u najukusnija tradicionalna jela ovih krajeva. Skoro svako od nas čuva tople uspomene iz prošlosti, kada je kao omađijan gledao baku kako iskusno, kroz višegodišnju praksu, sa neverovatnom preciznošću razvlači...
01. jun
Medenjaci, uvaljani u pečene kore za pituKore za pitu stavljamo u posudu za pečenje i stavljamo u rernu na oko 3-4 minuta dok im se ne promeni boja.
Ostavljamo da se ohlade i nalomimo ih u duboku posudu....
31. jul
Ušećerene pomorandžine kore za torte i kolačeKoristite ušećerene kore od pomorandže za različite kolače po vašem izboru.
Ušećerene kore pomorandže za torte i kolače su gotove....
03. nov.
Kako se kuva kukuruzKuvati oko 15-20 minuta dok ne omekšaju. zrna izvadite rešetkastom kašikom da bi se voda isecedila....
27. april
Kako se kuva artičokaArtičokoa je ukusna i kada se kuva i začini začinima, ali ima fantastičan ukus kada se pripremi sa jajetom i plavim sirom....
15. jun
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!...
13. jun
Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?Kada odlučite da ga koristite za kuvanje, potrebno je samo da ga izvadite i, bez odmrzavanja, stavite u ključalu vodu dok ne bude gotov....
13. mart
Pravi koraci za idealnu lazanjuKuva se dok se tečnost iz mesa u potpunosti ne apsorbuje.
U nadev se dodaje 400 ml vina. Dobro se promeša i kuva se oko 45 minuta. Kada vino ispari, dodaju se paradajz i bujon....
20. feb.
Lazanja u mikrotalasnojJoš jednom se meša i začinjava solju, biberom i muskatnim oraščićem.
U dva keramička kalupa za lazanju se stavljaju redom nadev od mesa, sos i kore, dok se ne napuni....
20. jun