Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se lako ljušti jabuka?Kako se lako ljušti jabuka?
21. april
Jabuka je odličan izvor energije, jer 100 grama ovog voća sadrži do 13, 81 g ugljenih hidrata. Može se konzumirati u svežem stanju, služi kao sirovina za kuvanje i pripremanje pića. Jabuke vole mnogi, ali ne mogu...
Kako se konzervira paradajz u teglamaKako se konzervira paradajz u teglama
02. maj
Pogledajte još: - kako da osušimo paradajz; - kako se blanšira paradajz; - kako da oljuštimo paradajz....
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Od oko 15 kg svežeg paradajza ćete dobiti oko kilogram i po suvog. Pre sušenja, paradajz treba da operete, da isečete na kriške i da očistite semenke i pregrade u njemu, po želji možete ljuštiti ili ne....
Paradajz-paprike u sosu od paradajza i senfaParadajz-paprike u sosu od paradajza i senfa
25. okt.
Stavljamo paradajz-paprike u tegle, punimo preostalom tečnošću i zatvaramo. Sterilišemo 20 minuta. Čuvamo na hladnom mestu. Paradajz-paprike u sosu od paradajza i senfa su gotove....
ParadajzParadajz
06. jun
Koristi od paradajza Paradajz je veran pomoćnik pri dijetetskoj ishrani....
Oljušteni paradajz u teglamaOljušteni paradajz u teglama
28. avgust
Operemo i oljuštimo paradajz, dobro očistimo od drške. Isečemo ih na krupne parčiće i stavljamo u veliku posudu. Dodajemo so po ukusu i malo šećera, ako su kiseli....
Pasterizovani paradajz u teglamaPasterizovani paradajz u teglama
14. avgust
Komadima paradajza napunite tegle koje ste pripremili i dodajte so i nekoliko listova peršuna. Zatvorite tegle i pasterizujte ih oko pola sata u vodi. Kada se tegle ohlade, izvadite ih i okrenite poklopcima na dole....
Punjeni paradajz u rerniPunjeni paradajz u rerni
23. sep.
Poređajte paradajz u posudu za pečenje. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok se nadev ne zapeče i dok paradajz ne omekša na dodir....
Konzervirani paradajz i šargarepaKonzervirani paradajz i šargarepa
24. okt.
Paradajz, šargarepu i paprike se operu i očiste. Šargarepa se iseče na kolutove ili na sitne komadiće. Paprike nasecite na isti način....
Pečeni paradajz u teglamaPečeni paradajz u teglama
10. nov.
Prethodno smo zagrejali kako tegle tako i poklopce da bi mogli da se zapečate. Između paradajza možemo da pospemo origano i ruzmarin. Odozgo dosipamo ulje i odmah zatvaramo teglice da se vakumiraju....
Sušeni paradajz u rerniSušeni paradajz u rerni
08. sep.
Već znate kako da pripremite sušeni paradajz u rerni. Prijatno!...
Mleveni paradajz u tegliMleveni paradajz u tegli
17. januar
Kuvaju se oko 20 minuta nakon što voda provri. Paradajz u tegli je idealan za sos za špagete ili zimsku čorbu sa prazilukom, sirom i maslinovim uljem....
Paradajz sa peršunomParadajz sa peršunom
07. januar
Uzmite paradajz i odsecite poklopce, sačuvajte ih. Ako je paradajz sa drškom nemojte je skidati. To će dati još ekstravagantniji izgled predjelu. Isecite malo dno paradajza, koliko da stoji stabilno na tanjiru....
Paradajz sa pirinčemParadajz sa pirinčem
09. mart
Paradajz izdubite i posolite unutrašnjost, pa ih okrenite da se ocedi višak tečnosti. Pirinač skuvajte u slanoj vodi, dodajte biber i podelite ga na dva dela....
Paradajz za zimuParadajz za zimu
05. okt.
Paradajz za zimu je gotov kada se prođe kašikom po dnu i ostane puteljak u zgušnjenim paradajzima. Po želji može da se doda sitno iseckani peršun....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Jedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Posni punjeni paradajz i paprikePosni punjeni paradajz i paprike
05. sep.
Kada se to desi dodajte začine, promešajte dobro i sklonite sa ringle. Napunite pripremljene paprike i paradajz i poređajte ih u posudu za pečenje....
Marinirani zeleni paradajz u teglamaMarinirani zeleni paradajz u teglama
05. nov.
Kuvajte tegle sa paradajzom oko 10 minuta. Ukusna turšija od mariniranog zelenog paradajza u teglama!...
Sušeni paradajz iz rerneSušeni paradajz iz rerne
04. januar
Zagrejte rernu na 90°C i sušite dok se paradajz ne smežura oko ivica, ali još uvijek bude debeo. oko 4-5 sati. ostavite vrata malo otvorena. Vreme se može mijenjati u zavisnosti od veličine paradajza....
Roze paradajz sa katakomRoze paradajz sa katakom
15. dec.
Punimo paradajz. Poređamo na tanjir, serviramo hladan i posut svežom mirođijom! Letnje i ukusno!...