Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se marinira piletinaKako se marinira piletina
10. mart
Priprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Evo kako se marinira ribaEvo kako se marinira riba
12. dec.
Vaša marinirana riba je spremna! Po želji i ukusu u marinadu za ribu možete dodati soja sos ili začine, ukoliko volite ribu pripremljenu na ovaj način....
Losos u rerniLosos u rerni
19. dec.
Namažite losos dobro ovom pastom i ostavite da odstoji 20 minuta. Nakon toga zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja u teflonskom tiganju i stavite ribu da se zaprži sa svih strana bukvalno na nekoliko sekundi....
Kako da dimite lososKako da dimite losos
24. januar
Domaći dimljeni losos možete napraviti i bez aparata za dimljenje. To jeste najlakši način, ali gotovo niko nema ovaj uređaj kod kuće....
Brz losos u tiganjuBrz losos u tiganju
11. januar
Operite losos i stavite kotlete na dasku. Posolite i pospite isceđenim sokom od limuna. Ostavite da se marinira tridesetak minuta. Usitnite peršun i izgnječite beli luk. Promešajte ih dobro....
Krhki losos u rerniKrhki losos u rerni
24. dec.
Serviramo krhki losos u rerni sa garnirungom po izboru....
Losos u Insant PotuLosos u Insant Potu
12. nov.
U oba slučaja dinstana riba postaje izuzetno ukusna, sočna, a njene kosti se vade bez ikakvog problema. Servirala sam tako što sam odozgo zalila s malo limunovog soka. Losos u Instant Potu je veoma ukusan....
Losos u vatrostalnoj posudiLosos u vatrostalnoj posudi
30. jun
Pecite lososa u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Izvadite u servirajte pečenu ribu dok je topla. Losos u vatrostalnoj posudi je veoma ukusan....
Losos a la alikantinaLosos a la alikantina
20. sep.
Potopite losos u marinadu na nekoliko sati. Marinada se pravi od maslinovog ulja, soka od limuna, seckanog crnog luka, bibera, soli, trakica čili paprike i peršuna....
Losos u meksičkom stiluLosos u meksičkom stilu
12. okt.
Losos u meksičkom stilu je spreman....
Marinirani losos u rerniMarinirani losos u rerni
25. nov.
Dodajemo gotovog, na parčiće isečenog lososa, i ostavljamo taako oko sat-dva da odstoji. Tako marinirana riba može da se ispeče na roštilju, ali ja više volim u rerni....
Losos na tiganjuLosos na tiganju
17. januar
Isecite filet lososa na porcije, posolite i pospite biberom. Ostavite ga da se marinira 20 minuta u smesi od belog vina, soka od limuna i narendane kore i aleve paprike....
Losos na roštiljuLosos na roštilju
03. januar
Premažite komade lososa ovom smesom i stavite ih da se peku na prethodno zagrejanu rešetku roštilja. Ribu pecite po 7-8 minuta po strani u zavisnosti od njene debljine i veličine....
Losos sa spanaćemLosos sa spanaćem
16. januar
Staviti filete lososa na spanać i poslužiti toplo sa sosom po izboru....
Losos na pločiLosos na ploči
01. feb.
Losos na ploči se poslužuje sa kriškama limuna i u društvusveže zelene salate. Piće je po vašem ukusu! Prijatno!...
Losos sa pomorandžamaLosos sa pomorandžama
08. feb.
Dodati i sve ostale sastojke (osim badema), promešati i staviti losos da se marinira oko 20 minuta (po 10 minuta sa obe strane). Poređati losos na pek papir, pa peći 18 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C....
Losos u testu sa spanaćemLosos u testu sa spanaćem
14. april
Losos u testu sa spanaćem je mnogo ukusan!...
Specijalni losos u lisnatom testuSpecijalni losos u lisnatom testu
19. avgust
Prvo ostavljamo pesto na situ da se ocedi od masnoće, ne bacamo je biće nam potrebna posle. Nakon toga zapržimo spanać u maslacu dok ne omekša. Ostavlja se sa strane da se ohladi. Losos se posoli i pobiberi....
Dimljeni losos u lisnatom testuDimljeni losos u lisnatom testu
05. januar
Prijatno uz ovaj dimljeni losos u lisnatom testu....
Pečeni losos u er frajeruPečeni losos u er frajeru
04. nov.
Za vašu vazdušnu fritezu dobro je da fileti lososa budu jednake debljine. Stavljate marinirane filete od lososa u korpicu vazdušne friteze. Najbolje je da ne pretrpavate....
Losos u sosu od šafranaLosos u sosu od šafrana
12. mart
Ako je vaš losos tanji smanjite vreme. 5. Servirajte pečenu ribu dok je topla. Losos sa sosom od šafrana je jedinstven, probajte. Prijatno!...
Poširani losos u holandez sosuPoširani losos u holandez sosu
04. jun
Zagrejte riblji bujon na jakoj vatri i stavite u njega kotlete od lososa. Smanjite vatru na minimum i ostavite da se poširaju od 7 do 10 minuta u zavisnosti od debljine kotleta....
Kako marinirati povrćeKako marinirati povrće
23. mart
Pogrešno je misliti da se mogu marinirati samo proizvodi od mesa, ribe i morskih plodova. Većina povrća se takođe može marinirati....