Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se pravi pirinčano mleko?Kako se pravi pirinčano mleko?
15. dec.
Mleko je spremno. Preporučljivo je ga čuvate u staklenim flašama na hladnom u frižideru. Proizvod od pirinčanog mleka je mnogo izdržljiviji od pravog mleka....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testo
01. januar
Masno testo može da bude spremljeno sa mašću ili sa maslacem. Takođe, možete da napravite testo sa kombinacijom masti i maslaca. Tako je najukusnije....
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Kako se pravi mleko od orašastih plodova?
30. sep.
Mleko orašastih plodova je dobar imunostimulans, zato što sadrži neke sastojke majčinog mleka....
Kako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mlekaKako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mleka
14. mart
Masnoća, kao i jaja, mogu se u potpunosti zameniti sosom od jabuke ili pireom od banane. Oni obezbeđuju neophodnu vlažnost i slatkoću u Uskršnjem kolaču bez jaja i mleka....
Kolika je masnoća kravljeg mleka?Kolika je masnoća kravljeg mleka?
25. dec.
U prodavnicama se nudi mleko sa sadržajem mlečnih masti 0,1%, 1,5%, 2%, a ta mleka se određuju kao nisko masna mleka, kao i punomasno sveže mleko sa 3,5% masnoće. U suštini, na masnoću svežeg mleka utiče niz faktora....
Borovo mleko - kako se pravi i za šta pomažeBorovo mleko - kako se pravi i za šta pomaže
27. maj
Potrebne su vam 3 zelene šišarke, 500 ml mleko i mali komadić borove smole veličine srednjeg novčića. Koraci u pripremi borovog mleka Obilno isperite pupoljke i dodajte ih u 500 ml ključalog mleka....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Pravilno slomljeni kokos zadržava mleko u sebi. Zatim se gornji deo odseče i sok se ispija. Kokosovo mleko (voda) se ne čuva, već ga treba odmah popiti....
Salata se kelerabom i ceđenim kiselim mlekomSalata se kelerabom i ceđenim kiselim mlekom
29. dec.
Dodajemo kiselo mleko i mentu. Ovom smesom prelivamo kockice kelerabe. Prilikom serviranja posipamo sa malo maslinovog ulja....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Napavite udubljenje, u njega razbijte jedno po jedno jaje i dodajte so i sveže mleko. Umesite testo i ostavite ga na hladnom na otprilike 30 minuta....
Kako da koristimo sojino mleko?Kako da koristimo sojino mleko?
27. avgust
Sojino mleko je popularna alternativa i zamena za kravlje mleko na biljnoj osnovi....
Kako se konzumira đumbirKako se konzumira đumbir
29. jul
Đumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada. Ne dopada...
Kako se gaje nektarineKako se gaje nektarine
20. mart
Nektarina je vrsta breskve koja ima glatku kožu poput šljive. U Kini se nektarine gaje preko 2000 godina. U Evropi se mandarine prvi put opisuju u XIV veku. Danas, na svetskom nivou se nektrine gaje na Mediteranu - u...
Kako se sprema boranijaKako se sprema boranija
27. sep.
Da biste spremili jela od boranije, poželjno je da koristite veoma mlade mahune. One su nežnije i njihov ukus osvežava svako jelo. Prezrela boranija se sporije sprema, nije mnogo sočna i dosta je žilava. Lako se može...
Kako se konzumira kavijarKako se konzumira kavijar
01. april
Kavijar je nekad važio za veoma retku namirnicu i specijalitet, konzumirala ga je samo elita i priparnici aristokratije, ali je on danas dostupan i može se naći na trpezi. Nezavisno od toga koliko ga ima u prodavnicama...
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Škampi su vrsta desetokrakog raka. Budući da ih ima dosta vrsta, one žive kako u slanim, tako i u slatkovodnim sredinama. Morski plodovi i delikatesi su korisne namirnice i zdrave u svako doba godine, ali se najviše...
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Da zgusnete fondu dodajte tri kašike brašna od krompira ili u krajnjem slučaju prethodno na tiganju bez masnoće zapečeno brašno. Dodajte muskatni oraščić, kim i biber....
Kako se blanšira krompirKako se blanšira krompir
11. maj
Blanširanje označava brzo prokuvavanje namirnice, a kao rezultat ona promeni boju, najčešće izbledi. Blanširanje ne treba da traje više od 1-2 minuta od ponovnog vrenja vode, pritom što ranije provri voda nakon potapanja...
Kako se prave krutoniKako se prave krutoni
06. maj
Isecite hleb na kockice i propržite ga na teflonskom tiganju ili u običnom tiganju s malo masnoće. Krutoni s masalacem se pripremaju od 200 grama hleba, pola šolje svežeg mleka, 2 kašike maslaca, soli po ukusu....
Kako se prži krompirKako se prži krompir
28. april
Pržite krompir u prethodno zagrejanoj masnoći. Masnoća treba da pokrije pola krompira. Pržite ih na jakoj vatri i često ih okrećite, da bi se ispržili ravnomerno....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se marinira piletinaKako se marinira piletina
10. mart
Pileće meso spada u najomiljenija mesa u balkanskoj kuhinji. Priprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati. Pri marinadi meso...