Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čokoladni toping za sladoledČokoladni toping za sladoled
16. januar
Kada provri, sklanjamo sa vatre, i nastavljamo da ga mešamo, dok se potpuno ne ohladi. Gotov čokoladni toping serviramo uz mlečni sladoled....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se pravi voćni toping za torte?Kako se pravi voćni toping za torte?
29. april
Najčešće korišćen toping je onaj od čokolade, ali raznolikost preliva za slatkiše je zaista velika, tako što su najkarakterističniji posle čokolade voćni topinzi....
Pravi čokoladni sufle ​Pravi čokoladni sufle ​
09. nov.
Ovo je važno kako mafini ne bi ostali sirovi ili, obrnuto, veoma suvi. Poslužite pravi čokoladni sufle topao, po želji posut kakaom i naravno - sa kuglom sladoleda od vanile. Prijatno!...
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Japanski Čizkejk - topi se u ustimaJapanski Čizkejk - topi se u ustima
26. mart
1
Neka vam je slatko sa mojim japanskim čizkejkom - topi se u ustima!...
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Oni su izmislili tehnologiju u kojoj se sir topio u kombinaciji sa vinom i toplim dvopekom u njemu. Danas je fondu sačuvao tradicionalan recept, ali ima različitih vrsta koji se sastoje od različitih sastojaka....
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Ako želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Toping od jagodeToping od jagode
04. jun
Kuvati i skidati "penu" dok se toping kuva. Nakon pola sata skinuti toping od jagode sa vatre i nasuti u staklenu posudu pa koristii za preliv preko sladoleda ili drugih deserta....
Toping od menteToping od mente
11. jun
Gotov toping od mente prebacite u flašu i čuvajte u frižideru bez sterilizacije....
Čokoladna torta koja se topi u ustimaČokoladna torta koja se topi u ustima
07. feb.
Ostavite krem u frizideru da se ohladi i posle prelijte čokoladnom kuvertirom....
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Tako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivo
17. feb.
Mnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac. Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Nakon 10 minuta osnova za topljeni sir će postati tečna, a to znači da je sir počeo da se topi. Nemojte prestati sa mešanjem i nastavite sa procesom kuvanja....
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Međutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Ovde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
Kako se pravi pirinčano mleko?Kako se pravi pirinčano mleko?
15. dec.
Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanj
01. januar
Probajte naše predloge za Doboš tortu, Čokoladni patišpanj, Patišpanj rolat, Patišpanj sa mlekom, Patišpanj bez jaja, Patišpanj Viktorija....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testo
01. januar
Pravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu....
Pravi domaći čokoladni sladoledPravi domaći čokoladni sladoled
18. nov.
Ukrasite vaš domaći čokoladni sladoled voćem, parčićima ili kuglicama hrskavih čokoladnih bombona, keksom ili čime god želite. Srećno i neka vam je slatko!...
Kako se prave krutoniKako se prave krutoni
06. maj
Krutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami. Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
Hladni toping od jagodaHladni toping od jagoda
28. jul
Sipajte oko 1/3 šolje vode, zagrejte i kuvajte dok se smesa ne redukuje, povremeno mešajući. Pomešajte skrob sa 2 kašike vode i mešajte dok ne dobijete glatku smesu....
Domaći toping od trešanjaDomaći toping od trešanja
31. jul
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 160-180 stepeni oko 3 sata (180 minuta). Povremeno se meša. Dobija se toping srednje gustine, pogodan za torte, sladolede i još mnogo toga....