Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se prži krompirPrženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje.
Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
28. april
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se prži u dubokom ulju?Prženje u dubokom ulju je jedan od tri osnovna načina za prženje sa masnoćom. Ono je široko preferirana metoda za kulinarsku obradu, s obzirom na to da isprženi proizvod ostaje sočan iznutra, a spolja dobija hrskavu koricu...
18. maj
Kako se kuva crveni pasulj?Pasulj koji je skuvan na ovaj način je odgovarajuć za salatu od pasulja, ukusnu čorbu od pasulja, tako i za pire od pasulja, kao garnirung uz meso. Pire može da bude i za nadev za pite....
14. okt.
Kako se kuva pasulj na pravilan način- Nekoliko ukusnih recepata sa pasuljem: Čorba od pasulja, Janija od pasulja, Pečeni pasulj u rerni, Punjene paprike sa pasuljem, Janija od mladog pasulja, Pasulj u grnetu, Pasulj sa kiselim kupusom....
26. feb.
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeZa kuvanje možete koristiti različite vrste pasulja - pasulj, boraniju i konzervisani pasulj. Prema tome, vreme kuvanja supe zavisiće od opcije koju ste izabrali....
06. mart
Pasulj u kukeruOtvorite pasulj i kutlačom uzimajte po malo od bujona i stavljajte u brašno mešajući dok se ne apsorbuje.
Tako dok se ne razredi zaprška i možete bez problema da ga prebacite u šerpu kod pasulja....
14. jul
Pečeni pasulj u đuvečariZa ovaj pasulj u đuvečari sam pasulj namočila u hladnoj vodi preko noći, zatim ga prokuvala i promenila prvu vodu.
Kuvala sam još malo dok se pasulj malo ne skuva....
22. dec.
Beli pasulj u đuvečariOvaj recept za beli pasulj u đuvečari se može pripremiti i u velikoj đuvečari umesto da se sipa u male....
27. mart
Šareni pasulj u rerniLično ja koristim uređaj za sporo kuvanje gde se pasulj krčka na visokom stepeni 5-6 sati.
Jedno za drugim propržimo sitno naseckani mladi luk, šargarepu i papriku....
23. dec.
Ukusan pasulj u đuvečariPasulj se opere i preliva sa hladnom vodom. Tako se natapa oko šest sati. Nakon toga se voda prosipa, sipa se nova i dodaje se jedna kašičica sode....
26. maj
Prženi pasulj u tiganjuDodajte grančicu piskavice, lovorov listi i ulje, stavte na slabu vatru (ako ga stavite na jaku vatru pretvoriće se u kašu) da vri dok potpuno ne omekša. Procedite pasulj i sačuvajte mu vodu....
29. maj
Zreo pasulj u đuvečariPasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu.
Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
24. dec.
Pasulj iz TrakijeSkuvajte pasulj, pri čemu tri puta menjate vodu nakon što provri.
Kuvajte dok se pasulj potpuno ne skuva, a kuva se u novoj vodi, nakon što se tri vode promene....
01. okt.
Pasulj sa kobasicomPasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa.
Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
17. januar
Pasulj sa krompiromNe treba da se raspadne. Luk isecite sitno i propržite.
Pre nego što luk bude gotov, dodajte paradajz, isečen na kockice i propržite zajedno.
Pasulj skuvajte, ocedite i pomešajte sa paradajz pireom....
01. nov.
Pasulj sa ćufticamaČim se brašno zaprži dodajte alevu papriku, so i nanu. Sipajte postepeno jednu teglu vode i mešajte dok se ne zgusne. Sipajte zapšku u pasulj i promešajte. Poređajte u posudu za pečenje i pržene ćuftice....
23. mart
Pasulj sa mesomPasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
10. mart
Pasulj sa pirinčemDodajte malo po malo vode od pasulja, dok se pirinač ne skuva skoro do kraja. Dodajte oljušteni i narendani paradajz i sitno seckane paprike, pa sve upržite, dok jelo ne ostane samo na masnoći....
01. nov.
Pasulj sa piletinomKada se proprže, dodajte narendani paradajz i začine.
Dolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
11. april
Ukusan zreo pasulj u rerniPasulj se stavlja u rernu i peče se na 200 stepeni dok se sos ne zgusne (oko 60 minuta).
Nek vam je ukusan ovaj zreli pasulj u rerni....
19. mart
Pasulj u rerni sa ćufticamaPrelijte zapršku preko pasulja i promešajte.
Dok se pasulj kuva, mleveno meso se pomeša sa začinima.
Oblikujte ćuftice i poređajte ih u pleh sa pečenim pasuljem....
10. avgust
Beli pasulj u krok potuU četvrtom satu kuvanja janije dodajte iseckani paradajz, so po ukusu, papriku i začine koje volite da stavljate u pasulj.
Beli pasulj u krok potu je veoma ukusan....
25. okt.
Seoski pasulj u zemljanom loncuPasulj operite i potopite u vodu uveče. Sutradan promenite vodu i dolijte novu. Stavite pasulj da se kuva. Čim voda proključa, sačekajte 5-10 minuta i ponovo zamenite vodu.
Prebacite pasulj u zemljani lonac....
12. dec.