Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se prži krompirKako se prži krompir
28. april
Prženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje. Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako se prži luk?Kako se prži luk?
17. nov.
Luk se prži lako i brzo. Prvo, morate ga iseći. To se radi pažljivo na dasci za sečenje, procenjujući sami prema potrebama recepta u kom obliku treba da isečete luk na komade - na kockice, rebarca itd. Zatim pronađite...
Kako se prži meso?Kako se prži meso?
21. dec.
Kupite sveže meso u mesari ili marketu. Operite ga i osušite. Stavite ga u posudu i posolite ga sa obe strane, ali nemojte preterivati jer ga možete presoliti. U principu, prethodno soljenje mesa ga zateže i postoji...
Kako se prži fida?Kako se prži fida?
21. avgust
Pržena fida je interesantan dodatak raznim jelima. U nekim kulturama se servira sa jelima od ribe ili čorbama od paradajza. Za pripremu pržene fide vam je potrebno malo sastojaka i strpljenje. Evo kako se prži fida...
Kako se prži pastrmka?Kako se prži pastrmka?
01. sep.
Većina ljudi koji vole ribu više vole da jedu pastrmke. Ima veoma delikatnu aromu, izgleda veoma dobro i veoma je korisna za telo. Postoji mnogo načina za spremanje pastrmke, i svi oni daju ukusne rezultate, ali u ovom...
Kako se prži patlidžan?Kako se prži patlidžan?
30. jul
Patlidžan je široko rasprostranjeno povrće u kulinarskom svetu. Ima dragocena nutritivna svojstva koja mu daju glavnu ulogu u brojnim nezaboravnim receptima. U većini njih, ovo povrće se koristi u prženom stanju....
Kako se prži losos?Kako se prži losos?
12. jul
Losos se prži u zagrejanom maslacu ili maslinovom ulju. Najpre se pratko zaprži sa svih strana, a nakon toga se preliva marinadom, ako je predviđena. U suštini losos se prvenstveno peče na roštilju ili u rerni...
Kako se prži šaran?Kako se prži šaran?
04. april
Šaran (lat. Cyprinus carpio) je slatkovodna riba sa koštanim skeletom košljoribe i istovremeno pripada i mekoperkama i porodici šarana. Naziva se još i krap, krmača, dunavski lisac. Šaran je slatkovodna riba i najčešće se...
Kako se prži slanina?Kako se prži slanina?
13. feb.
Ukusna pržena slanina, koja je hrskava i prosto se topi u ustima, neodvojivi je deo tipičnog američkog doručka. Kako samo ime govori, pržena slanina se prži dok ne postane hrskava. Ipak, pre nego što rešite da iznenadite...
Kako se prži pasulj?Kako se prži pasulj?
14. nov.
Za pripremu prženog pasulja, treba vam lep, dubok tiganj sa debelim zidovima. Nakon što skuvate pasulj, čak i lagano prokuvan u tri vode, ocedite ga od bujona. Sačuvajte nekoliko kutlača vode u kojoj se pasulj kuvao....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se konzumira đumbirKako se konzumira đumbir
29. jul
Đumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada. Ne dopada...
Kako se gaje nektarineKako se gaje nektarine
20. mart
Nektarina je vrsta breskve koja ima glatku kožu poput šljive. U Kini se nektarine gaje preko 2000 godina. U Evropi se mandarine prvi put opisuju u XIV veku. Danas, na svetskom nivou se nektrine gaje na Mediteranu - u...
Kako se sprema boranijaKako se sprema boranija
27. sep.
Da biste spremili jela od boranije, poželjno je da koristite veoma mlade mahune. One su nežnije i njihov ukus osvežava svako jelo. Prezrela boranija se sporije sprema, nije mnogo sočna i dosta je žilava. Lako se može...
Kako se konzumira kavijarKako se konzumira kavijar
01. april
Kavijar je nekad važio za veoma retku namirnicu i specijalitet, konzumirala ga je samo elita i priparnici aristokratije, ali je on danas dostupan i može se naći na trpezi. Nezavisno od toga koliko ga ima u prodavnicama...
Kako se blanšira krompirKako se blanšira krompir
11. maj
Blanširanje označava brzo prokuvavanje namirnice, a kao rezultat ona promeni boju, najčešće izbledi. Blanširanje ne treba da traje više od 1-2 minuta od ponovnog vrenja vode, pritom što ranije provri voda nakon potapanja...
Kako se prave krutoniKako se prave krutoni
06. maj
Krutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami. Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se marinira piletinaKako se marinira piletina
10. mart
Pileće meso spada u najomiljenija mesa u balkanskoj kuhinji. Priprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati. Pri marinadi meso...
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
Heljda predstavlja proizvod koji nije tipičan za bugarsku nacionalnu kuhinju. Njenom domovinom se smatra Indija, a izuzetno je popularna u Rusiji. Heljda je vrlo korisna i čak se uzima i kao zamena za meso, jer je...