Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Stavite ribu na roštilj i pecite 7-8 minuta sa obe strane. Ruzmarin se može zameniti drugim začinima u receptu. Pastrmka na roštilju se odlično slaže sa pečenim i svežim povrćem, kuvanim i prženim krompirom....
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje. Osim što štedi domaćici...
Kako se radi sa želatinomKako se radi sa želatinom
21. nov.
Želatin nema ni miris ni ukus, providna je i obično se prodaje u prahu. Na nekim mestima se želatin može naći i u vidu listića. Želatin se koristi za razne vrste deserata, a pomoću njega se ukrašavaju torte, kremovi i kolači...
Kako da se hranimo sa protezom?Kako da se hranimo sa protezom?
21. dec.
Proteza je jedan dobar instrument za poboljšavanje osmeha i korekciju vilice. Naravno, o njima posebno treba voditi računa, kao i o samim zubima. Posebna pažnja se obraća na hranu koju koju uzimate. Ukoliko se proteze...
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja. Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
Kako da se izborimo sa usporenim metabolizmomKako da se izborimo sa usporenim metabolizmom
17. jul
Metabolizam i velika kilaža su usko povezani - to zna većina ljudi danas. Usporen metabolizam je glavni razlog gojaznosti. To nije uvek tako, zato što na gomilanje kilograma utiče količina kalorija koja se uzima...
Kako da se izborite sa stresom i pritiskomKako da se izborite sa stresom i pritiskom
07. feb.
U ubraznoj svakodnevici veliki uticaj na čoveka ima stres i pritisak. Stres i osećaj pritiska su opasni za zdravlje čoveka, negativno utiču na njegovu psihu, ali i na telo. Ne kaže se bez razloga da sve bolesti potiču od...
Kako da se izborimo sa prašinom u kućiKako da se izborimo sa prašinom u kući
12. jun
Najlakše i najudobnije je ako jastuci imaju jastučice koje se skidaju i mogu da se stave u mašinu za pranje. Tepisi i staze su još jedno mesto gde se skuplja prljavština, prašina i razne druge materije....
Jednonedeljna dijeta sa jajima skida 10 kilogramaJednonedeljna dijeta sa jajima skida 10 kilograma
22. maj
Jaja su često korišćena namirnica u dijeti. Kroz njih ne samo da snabdevate organizam neophodnim vitaminima i mineralima, već i izbacujete toksine iz svog tela. Jaja daju osećaj sitosti i deluju pozitivno na metabolizam...
Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?
07. maj
Kafa sa maslacem je najjednostavnija i najtradicionalnija vrsta kafe, koja se kombinuje sa maslacem. Danas, posebno u razvijenim zemljama kao što su Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Kanada, naziv kafa sa maslacem...
Kako se skida koštica maslinama?Kako se skida koštica maslinama?
06. feb.
Masline su zimzeleno drveće koje se uglavnom nalazi na Mediteranu, u jugoistočnoj Aziji, Južnoj Africi, Južnoj Kini i takođe u nekim delovima Australije. Poslednjih godina, postepenom promenom klime, masline su počele...
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Musaka sa filetima ribeMusaka sa filetima ribe
12. april
Staviti da se peče na 200 stepeni 40 minuta....
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Prvi korak pravljenja mlevenog mesa od ribe jeste da izaberete ribu koja nema sitne kosti i karakterističan miris, koji, naravno, niko ne voli. Možete koristiti masne ribe, ali i one koje su nešto suvlje - oslić,...
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Trodnevna dijeta sa medom koja brzinom svetlosti skida kilogrameTrodnevna dijeta sa medom koja brzinom svetlosti skida kilograme
24. sep.
Dijete su kranja mera za mršavljenje. Nema lepšeg načina da skinete kilograme i da promenite figuru brzo i sa minimalno truda. To je moguće sa dijetom sa medom. Režim ishrane sa medom nije dugo, ali je rezultat...
Kafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisnaKafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisna
25. okt.
Kafa je svetski poznat i omiljeno piće ljudi bilo kog uzrasta. Otkriće neverovatnog prirodnog dara datira iz III veka posle Hrista. Tvrdi se da je pronalazač običan etiopski ovčar koji je primetio da kada njegove životinje...
Koje vrste ribe se mogu spremati na pariKoje vrste ribe se mogu spremati na pari
30. jun
Riba bi trebalo da se konzumira makar jednom nedeljno, jer je bogata omega-3 masnim kiselinama, koje su veoma važne za ljudski organizam. To se pamti još iz vrtića i zato se neke tradicije treba držati. Da biste ispunili...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se čisti krljušt ribe?Kako se čisti krljušt ribe?
08. mart
Kako bi ograničili neminovni haos u kuhinji ili kupatilu, kada čistite ribu, možete probati da ribu stavite u veliku kesu i da u njoj skidate krljušt sa ribe....
Kako se zamrzava povrćeKako se zamrzava povrće
27. april
Pravilno zamrznuto povrće se čuva duže vreme u zamrzivaču i prilikom kuvanja ima predivne kvalitete ukusa i njihove korisne materije se optimalno koriste. Većina povrća se zamrzava nakon što se blanšira. Zamrznuti zeleni...
Kako se konzervira patlidžan?Kako se konzervira patlidžan?
07. mart
Konzerviranje patlidžana za zimu aktuelnije je nego ikad. Na primer, možete napraviti neke predforme koje su odlične, kao što su predjela od patlidžana ili garniture od patlidžana. Patlidžani se mogu usoliti, fermentisati...
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Iako je potcenjena u mnogim zemljama, jaretina je jedno od najkorisnijih crvenih mesa. Količina gvožđa u njemu je čak veća nego u govedini! Razlozi za njegovo potcenjivanje nisu baš jasni, ali je dokazano da u svetu...