Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Svinjska mastKoristi od svinjske masti
Svinjska mast spada u naminrice koje imaju široku primenu....
30. avgust
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Čokoladna torta koja se topi u ustimaOstavite krem u frizideru da se ohladi i posle prelijte čokoladnom kuvertirom....
07. feb.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se topi mast?Svinjska mast ima široku primenu u balkanskoj kuhinji. Zahvaljujući svinjskoj masti, možemo da probamo neodoljive katmere sa mašću, hrskave džumerke ili da probamo bakine masne pogačice....
11. mart
Japanski Čizkejk - topi se u ustimaNeka vam je slatko sa mojim japanskim čizkejkom - topi se u ustima!...
26. mart
1
Domaća pita od razvijenih kora (Topi se u ustima)Ova pita je jedinstvena, ako je pravite od dobre bele masti, jer upravo mast čini da se razvijena pita topi u ustima....
18. april
Jedite svinjsku mast umesto maslaca! Pogledajte zaštoKonzumacija svinjske masti mnogo više pomaže vašem zdravlju nego konzumacija maslaca. Ovako savetuje britanska nutricionistkinja, koja kaže da svinjska mast može da snizi i nivo lošeg holesterola....
02. april
Kako spremiti svinjska crevca?Pržena svinjska crevca
svinjska crevca - 500 g, očišćena
luk - 2 glavice
so - po želji
biber - po želji
ulje - za prženje
Operite prethodno očišćena creva i isecite ih na komade oko 6-7 cm....
27. mart
Kako spremiti svinjsku kolenicuPostoji mnogo načina da se svinjska kolenica spremi. Najčešći recept za spremanje svinjske kolenice jeste onaj gde se ona sprema u vidu đuveča. U suštini, nije toliko važno kako ćete je spremiti....
30. januar
Kako se topi maslac?Kvalitetan maslac je veoma tvrd, kada se čuva u frižideru. Ipak, ponekad moramo da ga odmah iskoristimo i nemamo vremena da sačekamo da se otpusti na sobnoj temperaturi, što je najbolja varijanta za topljenje maslaca....
27. mart
Kako da začinite svinjska rebra? Upravo ovakoJedan predlog za ljuta i pikantna svinjska rebra jeste i da im napravite marinadu od čili sosa, ljute paprike, belog i crnog luka....
22. mart
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta je proizvod sličan slanini, ali se pravi po veoma starom italijanskom receptu i pravi se od posebno odabranih italijanskih svinja. Strogo se prate i starost životinja i kvalitet samog mesa....
13. dec.
Zbog čega svinjska mast dobija neprijatan miris?Ovo je veoma primetno u tompusima sa svinjskom mašću ili drugim kolačima sa svinjskom mašću....
12. april
1
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Pačja mast - kako i za šta da je koristimoSvi znamo o morisnim svojstvima ekološki čistih proizvoda. Jedan od nih je pačija mast.
Masnoća ovih domaćih ptica je veoma dragocena zbog vitamina, aminokiselina i mikroelemenata koje sadrži. Zasićene masti predstavljaju...
13. nov.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako da sotiramo zalogaje svinjskog mesaSotiranje svinjskog mesa je izuzetno zdravo i hranljivo jelo.
Crveno meso se sotira u malo masnoće, koja se koristi samo da se svinjsko meso ne zalepi po površini tiganja....
10. jun
Kako se čuva čaj?Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja:
- Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
06. dec.
Kako se čisti artičoka?Artičoka je poznata od davnina, zvala se cvetnim povrćem i često se koristila za ukrašavanje enterijera. Artičoka se koristila za ishranu još u Staroj Grčkoj, bila je poznata u Drevom Egiptu, a u Starom Rimu je uvek...
29. nov.
Kako se konzervira bundeva?Bundeva se pojavljuje u jesen, a osim za Noć veštica i zabave povezane sa ovim donedavno netipičnim praznikom za nas, tek počinjemo da uključujemo maštu kako da je češće uvrstimo na jelovnik. Upravo zato što je jesen!...
08. nov.
Kako se konzervira vrganj?Svi znaju da je sveža hrana najbolja hrana. Međutim, većina biljne hrane je sezonska i ne može se koristiti tokom cele godine osim ako se ne konzervira.
Ovo važi i za vrganje. Sezona ove izuzetno ukusne gljive počinje...
24. okt.
Kako se suši riba?I kad smo već kod teme o ribama, podsetimo se da se sveža riba brzo pokvari. Zbog toga se morao pronaći neki način da se ona sačuva. Jedan takav postupak je sušenje – metoda čuvanja hrane, koja funkcioniše tako što uklanja...
30. sep.
Kako se prafi kefir?Kefir je tibetanska pečurka koja uzrokuje fermentaciju u mleku. Ona mu daje specifičan ukus koji se sviđa svima, ali najviše obožavateljima jogurta. Osim toga, puni ga nizom prednosti za čoveka.
Naziv kefir još se...
24. avgust