Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se začinjava supaVećina supa koje se spremaju u bugarskoj kuhinji se začinjavaju. Ovaj način začinjavanja može da prikrije male nedostatke supa, kao što su na primer nekvalitetni proizvodi....
04. mart
Krompir na bugarski načinKada se ohladi, oljuštite ga i narendajte na krupno. Posolite ga i rasporedite u nauljen i brašnom posut pleh.
Jaja dobro umutite, dok ne udvostruče zapreminu i dodajte rastopljeni maslac. Dodajte i brašno i biber....
16. mart
1
Paradajz čorba na indiijski način sa ćufticama na bugarski načinOstavite da se skuva, dodajte oko 500 ml vode i ostavite na vatri da se krčka.
3. U posebnoj šerpi rastopite maslac. U njega sipajte 1 supenu kašiku brašna i propržite....
26. april
Francuski bageti na bugarski načinU mlakoj vodi se rastvara kvasac sa prstohvatom šećera i delom brašna, treba da se dobije retka kaša, ostavlja se na toplom da nadođe. Za to vreme prosevamo brašno i pomešamo sa solju....
02. avgust
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kavarma sa prazilukom na bugarski načinPraziluk operite, očistite od unutrašnjih listova i nasecite na kolutove. Očišćeno svinjsko meso operite i nasecite na manje komade. šargarepu očistite i narendajte....
12. april
Ajvar od paprika na bugarski načinPaprike se očiste od semenki i ispeku se. Oljušte se i iseku na sitno. Dodajte im i luk iseckan na stino. Ljute paprike se takođe ispeku i oljušte. Stavite paprike u blender....
07. jun
Kako se prave perlice šećera?Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove, a drugi je moj i garantujem da ga na ovaj način Italijanke, kada ga trenutno nemaju na raspolaganju, brzo naprave kod kuće....
10. nov.
Kako se začinjava ćuretina?Ima nekoliko osnovnih načina da pripremite ukusnu ćuretinu, koja se topi u ustima. Glavni deo toga je pravilno začinjavanje ćuretine....
16. jun
Kako se kuva pasulj na pravilan načinNa taj način ćete znatno smanjiti vreme kuvanja.
- Ne zaboravite da pasulj operete pre nego što ga stavite da se kuva....
26. feb.
Kako se priprema riba bonito na japanski načinNačin pripreme:
U posudi se pomešaju soja sos, pirinčano sirće, 8 supenih kašika soka od prethodno isceđenog limuna, začin za ribu i list alge kombu....
31. jul
Supa na seoski načinLuk očistiti, sitno naseckati i upržiti na ulju dok ne omekša.
Paprike, krompir i paradajz oprati i sitno naseći. Upržiti ih da omekšaju, pa im dodati vruću vodu....
26. maj
Kako se priprema pileća supa?Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa.
Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
07. sep.
Pileća supa na korejski načinIsečemo listove korijandera i stavljamo u pileću supu na korejski način.
Neverovatno, ali otkrili smo još jedan recept za jedinstvenu pileću supu....
09. mart
Pileća supa na baštovanski načinIsecite meso na komade. Prelijte meso vodom i kuvajte ga zajedno sa lovorovim listom i solju po ukusu.
Ostavite ih da vru oko 15-20 minuta nakon što provru, skinite penu koja se stvorila. Stavite zrna bibera....
13. januar
Italijanska supa na seoski načinSipajte bujon, promešajte i kuvajte 30 minuta na umerenoj vatri.
Dodajte pastu, a nakon oko 5 minuta - i pasulj. Sklonite sa ringle, pospite peršunom i servirajte posuto parmezanom....
12. okt.
Paradajz supa na seoski načinPosolite supu i kuvajte na tihoj vatri.
Dodajte alevu papriku i peršun i poslužite....
17. jun
Pileća supa na grčki načinIsecite pileće grudi na tanke trake i sok od limuna pomešajte sa umućenim jajima.
Dodajte piletinu supi i zagrejte na umerenoj vatri, dok ne počne da ključa....
15. jul
Kako se pravi zaprška za punjenu papriku na bugarski način?Punjena paprika je jedno od tradicionalnih jela u Bugarskoj. Omiljene su većem delu stanovništva. Veoma mali broj ljudi ne voli ovaj delikates....
30. april
Magerica - jagnjeća supa na grčki načinU ugrejanom maslinovom ulju propržimo sitno iseckan luk. Dodajemo iznutrice i mirođiju. Mešamo nekoliko minuta i dodajem smesu u bujon od kuvanja.
Dodajemo pirinač i kuvamo 20-ak minuta. Dodajemo opanu i iskidanu zelenu...
11. januar
Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?Pržene ćufte su pikantnije, nego spremljene na drugi način, što će reći da su uzbudljivije za receptore ukusa. Hrskava korica koja se dobija nakon prženja je nenormalno ukusna....
20. avgust
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Da bismo dobro začinili ražnjiće, potrebno je da odvojimo dovoljno vremena za marinadu, kako bi oni imali željeni ukus.
Kako bi meso bilo sočno i ukusno, preporučuje se da začini budu sveži, a ne sušeni. Odgovarajuće...
29. mart
Kako da na pravilan način skuvate heljduZemlja porekla heljde, koju ruska nacija veoma ceni, u suštini je Indija, ali je činjenica da je ova biljka upravo tamo iz nepoznatih razloga manje popularna. Najverovatnije je razlog tome što se vekovima heljda smatrala...
13. mart
Kako se pravi zaista zdrava pileća supaNakon što ste se pobrinuli na taj način sa obradom pilećeg mesa, onda možete da ga pripremite prema svom omiljenom receptu ili pak da improvizujete sa novim idejama, ali definitivno miriniji za svoje zdravlje i zdravlje svoje...
09. feb.