Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
10. nov.
Keleraba u rerniKelerabu operite, oljuštite i iseckajte na štapiće. Budite oprezni sa ljuštenjem, povrće je prilično žilavo i dosta se teško ljušti.
U duboku posudu pomešajte ulje i začine, pa ih dodajte kelerabi....
01. dec.
Kako se čuva čaj?Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja:
- Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
06. dec.
Kako se čuva boranija?Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
21. nov.
Kako se čuva vino?Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
14. okt.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Keleraba i šargarepa pečene u rerniKod nas su poznate dve vrste kelerabe - velika i mala. Velika keleraba ima ljubičasto-plavkastu koru, dok mala keleraba ima svetlo zelenu koru....
09. nov.
Janija od kukuruza, kelerabe i krompiraUgrevamo maslinovo ulje (3-4 supene kašike) i u njemu distamo sa malo vode dva luka, očišćena i isečena, a pola kelerabe isečemo na kockice. Dinstamo dok tečnost ne ispari....
29. januar
Supa od kelerabe i zeleniša u multikukeruČak možete da probate musaku sa kelerabom.
U gotovu supu sam stavila hladnu zapršku od kiselog mleka i prstohvata soli. Ovo je po želji.
Veoma ukusno bude ako se pospe sa malo izmrvljenog sira pre serviranja....
19. dec.
Salata se kelerabom i ceđenim kiselim mlekomKelerabu oljuštimo i sečemo na kockice. Prelivamo sokom od limuna i posolimo. Odstoji 15 minuta.
Izgnječimo beli luk. Dodajemo kiselo mleko i mentu. Ovom smesom prelivamo kockice kelerabe....
29. dec.
KelerabaKoristi od kelerabe
Keleraba ne sadrži nikakve masti. što ovo povrće čini pravom dijetetskom namirnicom. Zbog visokog sadržaja vitamina C, keleraba je nezamenljivo povrće za zimu....
10. maj
Kako se ljušti keleraba?Pogledajte još:
- ukusni recepti za kelerabu;
- kako ostati zdrav zimi uz kelerabu;
- tanak struk sa kelerabom....
05. januar
Kako se jede keleraba?Razume se, kako bi smršali, moraćete da kelerabu koristite u pripremi salata sa kelerabom, šargarepom i jabukama, a ne da jedete kelerabu sa Bešamel sosom....
03. maj
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se konzumira đumbirĐumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada.
Ne dopada...
29. jul
Kako se gaje nektarineNektarina je vrsta breskve koja ima glatku kožu poput šljive. U Kini se nektarine gaje preko 2000 godina. U Evropi se mandarine prvi put opisuju u XIV veku. Danas, na svetskom nivou se nektrine gaje na Mediteranu - u...
20. mart
Kako se sprema boranijaDa biste spremili jela od boranije, poželjno je da koristite veoma mlade mahune. One su nežnije i njihov ukus osvežava svako jelo.
Prezrela boranija se sporije sprema, nije mnogo sočna i dosta je žilava. Lako se može...
27. sep.
Kako se konzumira kavijarKavijar je nekad važio za veoma retku namirnicu i specijalitet, konzumirala ga je samo elita i priparnici aristokratije, ali je on danas dostupan i može se naći na trpezi.
Nezavisno od toga koliko ga ima u prodavnicama...
01. april
Kako se čiste škampi?Škampi su vrsta desetokrakog raka. Budući da ih ima dosta vrsta, one žive kako u slanim, tako i u slatkovodnim sredinama.
Morski plodovi i delikatesi su korisne namirnice i zdrave u svako doba godine, ali se najviše...
20. sep.
1
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se blanšira krompirBlanširanje označava brzo prokuvavanje namirnice, a kao rezultat ona promeni boju, najčešće izbledi.
Blanširanje ne treba da traje više od 1-2 minuta od ponovnog vrenja vode, pritom što ranije provri voda nakon potapanja...
11. maj