Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Šećerne perle mogu da se oboje po izboru, mogu da budu sa limunom, pomorandžom, vanilom, pitanje je izbora, osećaja i želje. Šećerne perle se dodaju u suvu teglicu sa poklopcem i imaju dosta dug rok trajanja....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako da čuvate sveže začine?Kako da čuvate sveže začine?
21. okt.
Ali kako da naše sveže začine zadržimo svežim duže vreme? Teglu ili čašu za vodu delimično napunite vodom i stavite krajeve stabljika začinskog bilja u vodu u tegli (isecite mali deo stabljika bilja)....
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Kuva se i slaže u tegle. Zatvorene posude se sterilišu oko 70 minuta....
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Zavisi i od temperature na kojoj čuvamo otvorenu flašu - kada je sobna, dani se automatski smanjuju....
Kako se čuva čaj?Kako se čuva čaj?
06. dec.
Sve posude u kojima čuvate čaj treba koristiti samo za njega, kako ne bi narušili aromu biljke. - Čuvati na hladnom i tamnom mestu, daleko od svetlosti, sunca i toplote....
Ljute papričice u tegli za zimuLjute papričice u tegli za zimu
22. avgust
Ljute papričice u tegli za zimu su sjajne!...
Rečna riba u tegli za zimuRečna riba u tegli za zimu
17. sep.
Nakon što se skuva i prohladi, uzimamo tegle i pažljivo ređamo svako parče ribe, da ostanu u komadima. Pritisnemo koliko je moguće da dobro napunimo tegle. Kuvamo sa poklopcem 15 minuta....
Zelje u tegli sa himalajskom soljuZelje u tegli sa himalajskom solju
26. maj
Polako i pažljivo stavljamo i vadimo iz tople vode - poželjo je sa specijalnim prstohvatima za tegle, trudimo se da ne udaramo staklene tegle jedne o druge!...
Ukusni krastavci u tegli od tri litraUkusni krastavci u tegli od tri litra
12. nov.
Pustite da se prokuva ponovo i prelijte krastavce, stavite piment, biber, seme slačice i zavrnite poklopce na teglama sa kiselim krastavcima. Tegle sa ukusnim krastavcima u tegli od tri litra okrenite naopačke ....
Patlidžan i paprike u tegli za zimuPatlidžan i paprike u tegli za zimu
18. avgust
Tegle sterilizujemo oko 10 minuta nakon što voda provri....
Mešana turšija u tegli od 3 litraMešana turšija u tegli od 3 litra
11. okt.
Ređajte u teglu, stavite so, šećer i sirće. Aspirin izmrvite u malo vode i dodajte ga u teglu sa povrćem. Kada je sve gotovo, dolijte teglu vrućom vodom, zatvorite teglu i okrenite je poklopcem na dole....
Turšija za zimu u tegli od 3 litraTuršija za zimu u tegli od 3 litra
13. jul
Trećeg dana vadimo povrće iz marinade i ređamo ga u tegle. U ovu marinadu dodajemo 15 izmrvljenih aspirina, dobro promešamo. Nakon toga prelivamo gotove tegle smesom. Turšija za zimu je odmah gotova za konzumiranje....
Doručak u tegli sa semenkama i grčkim jogurtomDoručak u tegli sa semenkama i grčkim jogurtom
25. jun
Prijatno uz doručak u tegli sa semenkama i grčkim jogurtom!...
Kako čuvati hranuKako čuvati hranu
14. sep.
Cilj čuvanja je neispunjen, ukoliko Vam se zalihe pokvare. Sledeći saveti će Vam pokazati kako da čuvate svoju hranu. Šta čuvati? Čuvajte samo one namirnice koje volite da jedete....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Meso se začini solju i raznim začinima, nakon čega se ostavi na vazduhu najmanje 14 dana, a za to vreme se nastavlja obrada začinima....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Ako želite da napravite kompot od trešanja, grožđa, višanja ili kajsija - kuvajte teglice oko 10 minuta. 7. Krastavce kuvajte između 5 i 10 minuta....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Kokosovo mleko (voda) se ne čuva, već ga treba odmah popiti. Nažalost, kokosovi orasi često pucaju tokom transporta i mleko onda isteče....
Kako pravilno oprati sveže začine?Kako pravilno oprati sveže začine?
26. okt.
Pročitajte i u koja jela se stavljaju zeleni začini i gajenje zelenih začina kod kuće....
Kako pravilno da kombinujemo začineKako pravilno da kombinujemo začine
06. jul
Začini uz koje ide su: đumbir, ljuta aleva paprika, kumin i limun. Origano Origano je začin kog skoro svako meso voli....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Gotovo testo za picu je vrlo jednostavno za čuvanje - može se čuvati i u frižideru i u zamrzivaču. Može se čuvati u frižideru najviše tri dana, a zatim počinje da gubi elastičnost i ne može se više koristiti....
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Najbolje je da se kruške čuvaju na provetrenom mestu. Kod dobrog čuvanja, kruške mogu da izdrže do četiri meseca....
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvamo lubenicu
19. avgust
Možete držati lubenicu u frižideru za kratkotrajno čuvanje. Kako da čuvate lubenicu 1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....