Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kojim jelima se dodaje kurkuma?Evo zašto je važno da pre nego što posegnete za kesicom egzotičnog začina, koji vaša baka sigurno nije koristila u kuhinji, najpre saznate kojim jelima odgovara, a kojima ne....
Kada se alkohol dodaje jelimaAlkohol koji se koristi treba da bude kvalitetan i u umerenim količinama.
Takođe. treba da se slaže sa jelom za koje se koristi. Zlatno je pravilo da šta nam je u čaši, to treba da bude i u tanjiru....
U koja jela treba dodati ruzmarin?Ruzmarin se ne slaže baš najbolje sa lovorovim listom, pa nije dobro kombinovati ova dva začina u različitim jelima i supama.
Sos od ruzmarina se često koristi u evropskoj kuhinji....
U koja jela treba dodati kajensku papriku?Među prvim Evropljanima koji su dotakli ovu kulturu bio je Kolumbo, koji je mislio da je to crni biber.
Ljut ukus kajenske paprike je zbog kapsaicina i vitamina A koji sadrži....
Muskatni oraščićDobra ideja je da u čaj dodate malo muskatnog oraščića.
Evo još koristi od muskatnog oraščića:
1. Poboljšava varenje
Muskatni oraščić je odličan za varenje....
U kojim jelima se koristi korijander?Toplota smanjuje ukus listova korijandera i zbog toga se on često koristi u svežem stanju ili se dodajte jelima u poslednjem trenutku pre serviranja....
U kojim jelima se koristi šafran?U mediteranskoj kuhinji se koristi za začinjavanje testenina, rižota, paelja, ali može da se dodaje i jelima sa jagnjetinom, piletinom, ribom, pa čak i nekim supama....
Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?Prekomerno opijanje tokom jedne noći ili hronična upotreba može značajno smanjiti nivo glutationa u telu, istog molekula koji bi paracetamol trebalo da oslobodi....
MuskatPrema njima kikiriki je idealan dodatak grožđanom eliksiru....
Sladni šećer i maltoza - šta treba da znamoAli da bi utvrdili hemijske procese koji daju ovaj jedinstveni proizvod, ljudi su uspeli tek nedavno.
Treba napomenuti da maltoza ima manje sladak i pun ukus od, na primer, šećerne repe ili šećerne trske....
Koji su najbolji lekoviti i pročišćujući čajeviU velikim količinama je opasna, zato treba da se pazi sa ovom lekovitom biljkom.
Čaj od žalfije - žalfija je drugi univerzalni lek iz prirode koji poseduje jako hemostatsko i protivupalno dejstvo....
Čime da zamenimo pirinač u jelima?Da se ne biste zapitali zašto bi morali da zamenite pirinač u obrocima drugim namirnicama, pojasnićemo da je reč samo o belom rafinisanom pirinču.
Za razliku od prirodnih vrsta pirinča, on je prerađen i ne sadrži...
Šta sadrži beli luk i zašto ga treba jesti?Ako dodate beli luk u jela kao što su čorba od škembića, čorba od spanaća ili pihtije, trebalo bi da ga dodate u poslednjem trenutku kako se ne bi izgubile hranljive materije....