bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kojim jelima se dodaje kurkuma?Kojim jelima se dodaje kurkuma?
02. mart
Evo zašto je važno da pre nego što posegnete za kesicom egzotičnog začina, koji vaša baka sigurno nije koristila u kuhinji, najpre saznate kojim jelima odgovara, a kojima ne....
Sa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino GriSa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino Gri
21. jul
Ovo vino ima složen aromatični buket koji se dobro kombinuje sa različitim vrstama mesa divljih ptica....
Kada se alkohol dodaje jelimaKada se alkohol dodaje jelima
14. jun
Alkohol koji se koristi treba da bude kvalitetan i u umerenim količinama. Takođe. treba da se slaže sa jelom za koje se koristi. Zlatno je pravilo da šta nam je u čaši, to treba da bude i u tanjiru....
U koja jela treba dodati ruzmarin?U koja jela treba dodati ruzmarin?
20. april
Ruzmarin se ne slaže baš najbolje sa lovorovim listom, pa nije dobro kombinovati ova dva začina u različitim jelima i supama. Sos od ruzmarina se često koristi u evropskoj kuhinji....
U koja jela treba dodati kajensku papriku?U koja jela treba dodati kajensku papriku?
10. dec.
Među prvim Evropljanima koji su dotakli ovu kulturu bio je Kolumbo, koji je mislio da je to crni biber. Ljut ukus kajenske paprike je zbog kapsaicina i vitamina A koji sadrži....
Muskatni oraščićMuskatni oraščić
25. januar
Dobra ideja je da u čaj dodate malo muskatnog oraščića. Evo još koristi od muskatnog oraščića: 1. Poboljšava varenje Muskatni oraščić je odličan za varenje....
U kojim jelima se koristi korijander?U kojim jelima se koristi korijander?
20. april
Toplota smanjuje ukus listova korijandera i zbog toga se on često koristi u svežem stanju ili se dodajte jelima u poslednjem trenutku pre serviranja....
U kojim jelima se koristi šafran?U kojim jelima se koristi šafran?
17. april
U mediteranskoj kuhinji se koristi za začinjavanje testenina, rižota, paelja, ali može da se dodaje i jelima sa jagnjetinom, piletinom, ribom, pa čak i nekim supama....
Šta u kojim godinama treba da se konzumiraŠta u kojim godinama treba da se konzumira
07. april
Nakon šestog meseca treba da se nastavi s dojenjem do druge godine uz dodatne hranljve materije....
Dodaci koji će vaše salate učiniti unikatno ukusnimaDodaci koji će vaše salate učiniti unikatno ukusnima
09. april
Ideje za dodatke u salate za unikatan ukus Kako da dodamo dresing: Obično se dresingom preliva salata i smatra se da je time postignut dobar ukus....
Visokokalorične namirnice, sa kojima treba biti pažljivVisokokalorične namirnice, sa kojima treba biti pažljiv
15. dec.
Žestoka alkoholna pića su sa mnogo više kalorija, a ona koja biste trebali stalno izbegavati su slatki likeri. Maslinovo ulje Jedna dodatna kašika u salati daje vam 100 kalorija više....
8 protivupalnih namirnica koje treba da dodate u vašu ishranu8 protivupalnih namirnica koje treba da dodate u vašu ishranu
09. dec.
To je kao mali požar, koji telo gori iznutra, kojeg vremenom održavaju drugi iritanti....
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?
22. maj
Medicinski radnic takođe imaju različito mišljenje po pitanju toga da li treba ili ne treba konzumirati meso i ukoliko da, onda u kojim količinama....
Maltitol - suština i šta treba da znamoMaltitol - suština i šta treba da znamo
03. jun
Za dijabetičare, dnevnu dozu treba da odredi lekar....
Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?
31. maj
Prekomerno opijanje tokom jedne noći ili hronična upotreba može značajno smanjiti nivo glutationa u telu, istog molekula koji bi paracetamol trebalo da oslobodi....
Voće i povrće koje ne treba ljuštitiVoće i povrće koje ne treba ljuštiti
04. mart
1
Ostaje činjenica da treba da bude domaće proizvodnje, kako bi bili sigurni da nije dodatno hemijski obrađen....
Pet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicuPet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicu
10. avgust
Evo i 5 razloga zbog kojih treba da jedete lubenicu: 1....
Sve namirnice, kojih dojilje treba da se kloneSve namirnice, kojih dojilje treba da se klone
28. feb.
Potražite začine, koji dodaju mirise, ali nisu pikantni;/page page 7. Kikiriki Vi ili član vaše porodice imate alergiju na određeni oblik hrane?...
MuskatMuskat
03. okt.
Prema njima kikiriki je idealan dodatak grožđanom eliksiru....
Sladni šećer i maltoza - šta treba da znamoSladni šećer i maltoza - šta treba da znamo
24. januar
Ali da bi utvrdili hemijske procese koji daju ovaj jedinstveni proizvod, ljudi su uspeli tek nedavno. Treba napomenuti da maltoza ima manje sladak i pun ukus od, na primer, šećerne repe ili šećerne trske....
Kod kiseline i refluksa treba da znaš ovo!Kod kiseline i refluksa treba da znaš ovo!
26. okt.
Poslednjih godina je napravljeno mnogo istraživanja koji pokazuju da se broj ljudi koji pate od kiseline u želucu povećao skoro duplo....
Nekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačNekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinač
12. avgust
Baš kao i gvožđe ili mangan, cink je dodatno pun antioksidanata koji štite telo od slobodnih radikala koji mogu oštetiti tkiva i ćelije u telu. Aktivni sastojak crvenog pirinča je monokolin K....
Koji su najbolji lekoviti i pročišćujući čajeviKoji su najbolji lekoviti i pročišćujući čajevi
10. jul
U velikim količinama je opasna, zato treba da se pazi sa ovom lekovitom biljkom. Čaj od žalfije - žalfija je drugi univerzalni lek iz prirode koji poseduje jako hemostatsko i protivupalno dejstvo....
Čime da zamenimo pirinač u jelima?Čime da zamenimo pirinač u jelima?
06. okt.
Da se ​​ne biste zapitali zašto bi morali da zamenite pirinač u obrocima drugim namirnicama, pojasnićemo da je reč samo o belom rafinisanom pirinču. Za razliku od prirodnih vrsta pirinča, on je prerađen i ne sadrži...
Šta sadrži beli luk i zašto ga treba jesti?Šta sadrži beli luk i zašto ga treba jesti?
25. maj
Ako dodate beli luk u jela kao što su čorba od škembića, čorba od spanaća ili pihtije, trebalo bi da ga dodate u poslednjem trenutku kako se ne bi izgubile hranljive materije....