Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kojim jelima se dodaje kurkuma?Evo zašto je važno da pre nego što posegnete za kesicom egzotičnog začina, koji vaša baka sigurno nije koristila u kuhinji, najpre saznate kojim jelima odgovara, a kojima ne....
Sa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino GriPino Gri je priznat kao vino snažne arome i ukusa, koje je u isto vreme veoma delikatno i prefinjeno. Ovo vino ima složen aromatični buket koji se dobro kombinuje sa različitim vrstama mesa divljih ptica....
Kada se alkohol dodaje jelimaRum daje nezaboravan ukus kolačima i desertima.
Flambiranje likerima je drugi način da malo razmazimo nepce.
Alkohol koji se koristi treba da bude kvalitetan i u umerenim količinama....
U koja jela treba dodati kajensku papriku?Među prvim Evropljanima koji su dotakli ovu kulturu bio je Kolumbo, koji je mislio da je to crni biber.
Ljut ukus kajenske paprike je zbog kapsaicina i vitamina A koji sadrži....
Muskatni oraščićU indijskoj kuhinji, muskatni oraščić se skoro u potpunosti koristi u slatkišima. U evropskoj kuhinji, muskatni oraščić i njegova kora se posebno često koriste u jelima od krompira....
U kojim jelima se koristi korijander?Toplota smanjuje ukus listova korijandera i zbog toga se on često koristi u svežem stanju ili se dodajte jelima u poslednjem trenutku pre serviranja....
U kojim jelima se koristi šafran?I dok ga kod jela treba dodati pre kraja kuvanja, pod različitih peciva dodaje se prilikom mešenja, da bi mogao da da ukus i bolju testu.
Šafran je veoma skup začin, zbog toga ga koristite umereno i pažljivo....
U koja jela treba da dodamo čubar?Ime biljke dolazi iz latinskog i znači "trava satira". U antici se čubar smatrao afrodizijakom, dok se u srednjem veku sve više dodavao jelima, posebno kolačima i drugim slatkišima....
Kada treba da biramo koji med?U ovo vreme bujno cvetaju i trave na šumskim proplancima, pa med od maline treba više pripisati poliflornim vrstama meda....
Dodaci koji će vaše salate učiniti unikatno ukusnimaOsnovni dodatak za salatu je dresing. Tradicionalno kod povrća se koristi dresing kiselog ukusa, u kom su pomešani sirće, limun, ulje ili maslinovo ulje i različiti začini koji pojačavaju i akcentuju taj ukus....
Maltitol - suština i šta treba da znamoMogu ga uspešno koristiti oni koji su zavisni od šećera i žele da ga se otarase.
Koje su koristi i štete od maltitola?
Od koristi, najvažnije je napomenuti da zaslađivač malitol ne utiče na nivo glukoze u krvi....
Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?Prekomerno opijanje tokom jedne noći ili hronična upotreba može značajno smanjiti nivo glutationa u telu, istog molekula koji bi paracetamol trebalo da oslobodi....
MuskatZbog svog nežnog i delikatnog ukusa muskata zauzimaju visoko mesto u vinskoj tablici ukusa.
Serviranje muskata
Vina proizuvedena od muskata treba da se upotrebljavaju dok su još mlada....