Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kojim jelima se dodaje kurkuma?Kojim jelima se dodaje kurkuma?
02. mart
Evo zašto je važno da pre nego što posegnete za kesicom egzotičnog začina, koji vaša baka sigurno nije koristila u kuhinji, najpre saznate kojim jelima odgovara, a kojima ne....
Sa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino GriSa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino Gri
21. jul
Pino Gri je priznat kao vino snažne arome i ukusa, koje je u isto vreme veoma delikatno i prefinjeno. Ovo vino ima složen aromatični buket koji se dobro kombinuje sa različitim vrstama mesa divljih ptica....
Kada se alkohol dodaje jelimaKada se alkohol dodaje jelima
14. jun
Rum daje nezaboravan ukus kolačima i desertima. Flambiranje likerima je drugi način da malo razmazimo nepce. Alkohol koji se koristi treba da bude kvalitetan i u umerenim količinama....
U koja jela treba dodati ruzmarin?U koja jela treba dodati ruzmarin?
20. april
Dodajte bujon i kuvajte na laganoj vatri dok se malo ne zgusne. Dodajte maslac i umutite blenderom. Začinite solju i biberom....
U koja jela treba dodati sušeni paradajz?U koja jela treba dodati sušeni paradajz?
29. maj
Sušeni paradajz je upravo ono što mu ime sugeriše: paradajz koji je sušen na suncu....
U koja jela treba dodati kajensku papriku?U koja jela treba dodati kajensku papriku?
10. dec.
Među prvim Evropljanima koji su dotakli ovu kulturu bio je Kolumbo, koji je mislio da je to crni biber. Ljut ukus kajenske paprike je zbog kapsaicina i vitamina A koji sadrži....
Muskatni oraščićMuskatni oraščić
25. januar
U indijskoj kuhinji, muskatni oraščić se skoro u potpunosti koristi u slatkišima. U evropskoj kuhinji, muskatni oraščić i njegova kora se posebno često koriste u jelima od krompira....
U kojim jelima se koristi korijander?U kojim jelima se koristi korijander?
20. april
1
Toplota smanjuje ukus listova korijandera i zbog toga se on često koristi u svežem stanju ili se dodajte jelima u poslednjem trenutku pre serviranja....
U kojim jelima se koristi šafran?U kojim jelima se koristi šafran?
17. april
I dok ga kod jela treba dodati pre kraja kuvanja, pod različitih peciva dodaje se prilikom mešenja, da bi mogao da da ukus i bolju testu. Šafran je veoma skup začin, zbog toga ga koristite umereno i pažljivo....
U koja pića treba dodavati zdravu čiju?U koja pića treba dodavati zdravu čiju?
28. jun
Ovo su samo neke ideje za napitke, kojima možete dodati čiju. Eksperimentišite sa različitim kombinacijama i otkrijte svoje preferencije....
U koja jela treba da dodamo čubar?U koja jela treba da dodamo čubar?
11. mart
Ime biljke dolazi iz latinskog i znači "trava satira". U antici se čubar smatrao afrodizijakom, dok se u srednjem veku sve više dodavao jelima, posebno kolačima i drugim slatkišima....
Šta u kojim godinama treba da se konzumiraŠta u kojim godinama treba da se konzumira
07. april
Nakon šestog meseca treba da se nastavi s dojenjem do druge godine uz dodatne hranljve materije....
Kada treba da biramo koji med?Kada treba da biramo koji med?
11. feb.
U ovo vreme bujno cvetaju i trave na šumskim proplancima, pa med od maline treba više pripisati poliflornim vrstama meda....
Dodaci koji će vaše salate učiniti unikatno ukusnimaDodaci koji će vaše salate učiniti unikatno ukusnima
09. april
Osnovni dodatak za salatu je dresing. Tradicionalno kod povrća se koristi dresing kiselog ukusa, u kom su pomešani sirće, limun, ulje ili maslinovo ulje i različiti začini koji pojačavaju i akcentuju taj ukus....
Koliko tačno soli treba da se doda domaćim sudžucima, kobasicama i ćufticamaKoliko tačno soli treba da se doda domaćim sudžucima, kobasicama i ćufticama
14. nov.
I imajte na umu da nijedan domaći majstor mesnih predjela, koji poštuje sebe, ne bi dodao ovako nešto u svoje mesne kreacije....
8 protivupalnih namirnica koje treba da dodate u vašu ishranu8 protivupalnih namirnica koje treba da dodate u vašu ishranu
09. dec.
Ljudi koji zamenjuju zasićene masti u hrani kao što je maslac, punomasni mlečni proizvodi i životinjske masti polinezasićenim mastima u hrani kao što su orasi, masna riba i maslinovo ulje, imaju manji rizik od pojave srčanih...
Visokokalorične namirnice, sa kojima treba biti pažljivVisokokalorične namirnice, sa kojima treba biti pažljiv
15. dec.
Žestoka alkoholna pića su sa mnogo više kalorija, a ona koja biste trebali stalno izbegavati su slatki likeri. Maslinovo ulje Jedna dodatna kašika u salati daje vam 100 kalorija više....
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?
22. maj
Medicinski radnic takođe imaju različito mišljenje po pitanju toga da li treba ili ne treba konzumirati meso i ukoliko da, onda u kojim količinama....
Pet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicuPet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicu
10. avgust
Evo i 5 razloga zbog kojih treba da jedete lubenicu: 1....
Sve namirnice, kojih dojilje treba da se kloneSve namirnice, kojih dojilje treba da se klone
28. feb.
Potražite začine, koji dodaju mirise, ali nisu pikantni;/page page 7. Kikiriki Vi ili član vaše porodice imate alergiju na određeni oblik hrane?...
Maltitol - suština i šta treba da znamoMaltitol - suština i šta treba da znamo
03. jun
Mogu ga uspešno koristiti oni koji su zavisni od šećera i žele da ga se otarase. Koje su koristi i štete od maltitola? Od koristi, najvažnije je napomenuti da zaslađivač malitol ne utiče na nivo glukoze u krvi....
Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?
31. maj
Prekomerno opijanje tokom jedne noći ili hronična upotreba može značajno smanjiti nivo glutationa u telu, istog molekula koji bi paracetamol trebalo da oslobodi....
Voće i povrće koje ne treba ljuštitiVoće i povrće koje ne treba ljuštiti
04. mart
1
Ostaje činjenica da treba da bude domaće proizvodnje, kako bi bili sigurni da nije dodatno hemijski obrađen....
MuskatMuskat
03. okt.
Zbog svog nežnog i delikatnog ukusa muskata zauzimaju visoko mesto u vinskoj tablici ukusa. Serviranje muskata Vina proizuvedena od muskata treba da se upotrebljavaju dok su još mlada....
Nekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačNekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinač
12. avgust
Baš kao i gvožđe ili mangan, cink je dodatno pun antioksidanata koji štite telo od slobodnih radikala koji mogu oštetiti tkiva i ćelije u telu. Aktivni sastojak crvenog pirinča je monokolin K....