Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko proteina sadrži jedno jajeKoliko proteina sadrži jedno jaje
02. feb.
Nutritivne činjenice Jedno veliko jaje bez ljuske sadrži 6 grama proteina. Od ovog proteina 3 g se nalazi u žumancu jajeta i tri grama u belancu....
Koliko proteina treba da jedete dnevno?Koliko proteina treba da jedete dnevno?
27. januar
Međutim, postoje veoma različita mišljenja o tome koliko proteina treba da jedete dnevno. Većina zvaničnih organizacija za ishranu preporučuje prilično skroman unos proteina....
Svinjetina u teglamaSvinjetina u teglama
07. april
Isecite meso na komade za kuvanje srednje veličine. Posolite ga i ostavite na roštilju ili na nagnutoj površini na hladnom barem na 24 sata kako bi se krv dobro iscedila. Poređajte meso u tegle, stavite poklopce i kuvajte...
Svinjetina u patlidžanuSvinjetina u patlidžanu
29. maj
Oljuštite i isecite 3 srednja patlidžana po dužini na parčiće debljine oko 5 mm. Posolite ih i ostavite da im iscuri gorčina oko 20 minuta. Za to vreme isecite oko 400 g svinjske pečenice (ako koristite drugo meso, porodužite...
Svinjetina sa bundevomSvinjetina sa bundevom
04. mart
Svinjetina sa bundevom - sočna i veoma ukusna....
Svinjetina sa leblebijamaSvinjetina sa leblebijama
18. jul
Svinjetina sa leblebijama je mnogo ukusna....
Svinjetina sa boranijomSvinjetina sa boranijom
28. april
Očistite luk i šaragrepu i isecite ih na parčiće. Dinstajte ih u masnoći. Dodajte meso (prethodno blago skuvano) i alevu papriku. Promešajte. Sipajte boraniju iz tegle i dodajte u preostale sastojke.. Dolijte proceđen...
Svinjetina sa jabukamaSvinjetina sa jabukama
09. januar
Oljuštite i isecite jabuke. Zagrejte rernu na 350 stepeni. Istopite maslac u tiganju i zapržite šnicle sa dve strane dok ne porumene. Poređajte kriške jabuka u posudu za pečenje. Pomešajte cimet i šećer u posipite po...
Svinjetina sa paradajzomSvinjetina sa paradajzom
23. sep.
Operemo meso i isečemo na zalogaje. Prelivamo vodom i stavljamo da se kuva, pre nego što provri skidamo penu koja se stvorila. Nakon 20-30 minuta kuvanja dodajemo oljušten i kurpnije iseckan luk, ulje i so. Oljuštimo...
Svinjetina sa bukovačamaSvinjetina sa bukovačama
18. april
U šerpi izdinstamo krupnije isečen mladi i stari luk, i šargarepu, isečenu na polumesec. Kad se izdinstaju, dodajemo pečurke, isečene na trakice po dužini. Kad pečurke omekšaju, dodajemo svinjsko meso, isečeno na zalogaje...
Svinjetina sa krompiromSvinjetina sa krompirom
16. avgust
U masti propržimo iseckano meso (dok ne dobije jaku crvenu boju). Vadimo ga na jedan tanjir i u istoj masti dinstamo sitno iseckan luk i izrendanu šargarepu. Vraćamo meso, dodajemo jednu kašičicu soli (da bude punija) i alevu...
Svinjetina sa prazilukomSvinjetina sa prazilukom
17. avgust
Meso se iseče na porcije i prži dok ne porumeni. Vadi se rešetkastom kašikom i u istom maslacu se zaprži brašno. Dodaje se aleva paprika, meša se 2-3 puta, promeša se 2-3 puta i razredi sa malo vode. Meso se vraća u sos...
Svinjetina sa šparglamaSvinjetina sa šparglama
17. jul
Svinjsko file nasečeno na tanke šnicle, smrvljeni beli luk, koru od limuna, so i polovinu ulja od kikirikija dobro promešajte u dubokoj posudi. Poklopite i stavite u frižider na 10 minuta. Špargle, presečene na pola, skuvajte...
Svinjetina sa lukomSvinjetina sa lukom
29. maj
Svinjetinu isecite na male komadiće i stavite u tepsiju za pečenje, koju ste prethodno namazali uljem. Nakon toga isecite crni luk i dodajte ga mesu. Posolite i pobiberite....
Svinjetina sa graškomSvinjetina sa graškom
02. maj
Posebno stavite brašno sa 1 kašikom ulja i malo ga razredite sosom od svinjetine sa graškom. Zatim dodajte jelu i polako promešajte....
Svinjetina sa povrćemSvinjetina sa povrćem
23. sep.
Povrće očistite i operite. Krupno isecite i stavite u duboku tepsiju ili glinenu posudu. Meso isecite na komade i dodajte ga povrću, sipajte paradajz iz konzerve, dodajte i pire, začinite po vašem ukus, dodajte maslinovo...
Svinjetina sa krompirićimaSvinjetina sa krompirićima
25. januar
Meso u receptu je od svinjskog vrata. Možete koristiti grudi ili slaninu, dobro je bude masnije, ali može i plećka i but, ali će biti suvlje. Isecite meso na krupnije komade. Očistite krompir i krupnije ga isecite. U pleh...
Svinjetina sa pistaćijemSvinjetina sa pistaćijem
20. okt.
Posolite i pobiberite na šnicle isečeni file i uvaljajte ga u brašno. Zagrejte maslac u ulje i ispržite šnicle po minut sa obe strane da ih zatvorite. Poređajte ih u pleh i prelijte ih masnoćom od prženja. U blenderu...
Svinjetina sa bulguromSvinjetina sa bulgurom
12. okt.
Sitno iseckajte luk i meso na zalogaje. Ugrejte deo maslaca u dubokom tiganju na umerenoj vatri. Dinstajte luk oko 5 minuta. Dodajte meso. Pržite oko 8 minuta ili dok ne ostane na masti. Dodajte paradajz pire, biber i...
Svinjetina sa pasuljemSvinjetina sa pasuljem
09. okt.
Pasulj još prethodne večeri potopite da nabubri. Ujutru ga isperite, ocedite i stavite u glinenu đuvečaru. Meso iseckajte na komadiće i dodajte ga pasulju. Luk i šargarepu očistite, pa luk isecite na polumesece, a šargarepe...
Konzervirana svinjetina u teglamaKonzervirana svinjetina u teglama
10. nov.
Konzervirana svinjetina u teglama je odlična ideja kada želite da pripremite kupus sa svinjetinom, svinjetinu sa graškom ili pirinač sa svinjetinom....
Svinjetina u pikantnom sosuSvinjetina u pikantnom sosu
31. maj
Svinjetinu u pikantnom sosu servirati sa pireom, testeninom, pirinčem - po želji....
Dinstana svinjetina u đuvečariDinstana svinjetina u đuvečari
15. januar
Operite, osušite i isecite meso na male kocke. U tiganju zagrejte ulje i dodaje meso, pospite kuminom i biberom po ukusu, zapržite dok ne ostane na masnoći. Prebacite zaprženo meso u đuvečaru i dodajte paradajz, zajedno...
Krhka svinjetina u đuvečariKrhka svinjetina u đuvečari
03. april
Šnicle od vrata se stavljaju u tiganj sa ugrejanom masnoćom i zaprže se na kratko sa obe strane. Nakon što se izvade posipaju se solju i biberom. Na dno glinene đuvečare se poređa red svinjskih šnicli. Odozgo se preko...
Pečena svinjetina s prazilukomPečena svinjetina s prazilukom
27. nov.
Isecite svinjsko meso na manje parčiće i začinite ga solju i biberom. U posudi za pečenje zagrejte ulje i dodajte maslac. Kuvajte oko 20 minuta i dodajte očišćen i na parčiće isečen praziluk. Pospite alevom paprikom i...