Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Finese pri kuvanju jajaFinese pri kuvanju jaja
28. mart
Pre nego što počenmo da opisujemo kako se kuvaju jaja, reći ćemo kako se ne kuvaju. Ne vadite jaja iz frižidera tačno pre nego što ćete da ih skuvate. Ako to uradite garantovano će se polomiti....
Trikovi pri kuvanju špagetaTrikovi pri kuvanju špageta
18. april
1
Sklonite s ringle i dodajte dve šolje hladnije vode, da zaustavite proces kuvanja. Nakon toga ocedite špagete od vode pomoću cediljke - procedura se radi nad sudoperom. Ocedite dobro. 10....
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Zajedno možete kuvati i kombinovati samo one koji se jednako dugo kuvaju. Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu: 1....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Najlakše se kuvaju i pogodne su za svakog početnika u kuhinji....
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaKulinarski trikovi pri kuvanju pirinča
28. april
Italijanski pirinač arborio je idealan za kuvanje rižota, a dugozrnassti španski pirinač dobro odgovara za kuvanje paelje....
Turska salata od pšenice sa naromTurska salata od pšenice sa narom
25. jun
U njih dodajte luk, peršun i kuvanu pšenicu. Začinite maslinovim uljem i solju po ukusu. Ako želite, dodajte i malo sirćeta. Pažljivo izmešajte i servirajte tursku salatu od pšenice sa narom....
Koliko vode se dodaje kada se kuva bulgur?Koliko vode se dodaje kada se kuva bulgur?
03. feb.
Poslužite kuvani bulgur kao ukusan prilog. Kuvani bulgur se može koristiti za ukusne stvari kao što su: - sarme sa bulgurom; - bulgur salate; - ćuftice sa bulgurom....
Koliko vode se dodaje u 1 kg brašna?Koliko vode se dodaje u 1 kg brašna?
07. feb.
Za 1/2 kg integralnog brašna dodajte oko 330 ml vode. Visoko proteinsko brašno apsorbuje mnogo više vode i zahtevaće da je dodate više....
Kada se alkohol dodaje jelimaKada se alkohol dodaje jelima
14. jun
Alkohol, osim što se može direktno konzumirati, odlično se kombinuje i sa pojedinim jelima. Tačnije, on je dobar pomoćnik u kuhinji. Korišćenje alkohola u kulinarstvu nije ništa novo i odavno je pokazalo svoje prednosti...
U koja jela se dodaje husk?U koja jela se dodaje husk?
05. jul
Voćni musevi postaju posebno zdravi ako se dodaju vlakna sa 1 kašikom huska....
U koja jela se dodaje kardamom?U koja jela se dodaje kardamom?
22. nov.
U kuvanju se koristi svež i sušen kardamom. Mahune kardamoma koje se dodaju u rižoto ne jedu se, one samo daju ukus jelu. Kardamom se dodaje u mnoge sosove i supe....
Koliko vode se koristi za kuvanje smeđeg pirinča?Koliko vode se koristi za kuvanje smeđeg pirinča?
22. maj
Kuvanje smeđeg pirinča u šerpi Dodajte 2 1/2 šolje vode u 1 šolju smeđeg pirinča. Umesto vode, možete koristiti bujon po vašem ukusu....
U koliko vode se kuvaju makarone i špagete?U koliko vode se kuvaju makarone i špagete?
01. mart
Jedna od njih je u koliko vode se kuvaju špagete, makarone i ostala testenina? Kada je u pitanju pravilna priprema testenine, postoji mnogo nijansi koje mogu uticati na ukus i teksturu završnog jela. 1....
Kako se kuvaju lignje?Kako se kuvaju lignje?
24. januar
Skuvane lignje, isečene na komadiće i dodate u odgovarajući sos, su veoma dobra kombinacija sa različitim vrsatama testenina....
Koliko soli treba da dodajemo jelu?Koliko soli treba da dodajemo jelu?
18. mart
Budući da jod brzo ispari, on se treba dodati jelu nekoliko minuta pre nego što jelo bude gotovo....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu. Po običaju, jagnje za Uskrs...
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Ako je potrebno, dodajte i vodu. Viljuškom možete proveriti da li je meso gotovo. Ako viljuška lako prolazi kroz meso i iz mesa izlazi providan sok u malim količinama, to znači da rernu možete isključiti....
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kako se pravilno kuvaju jaja?
28. mart
Kuvanje jaja je teško s obzirom na činjenicu da dok ih ne ogulimo ne možemo biti sigurni koliko tvrdo smo ih skuvali. Manje je verovatno da će sveža jaja pući tokom "spremanja"....
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Kako se kuvaju sušeni vrganji?
28. okt.
Dodat u sosove i supe od pečuraka, sušeni vrganj daje jelima sa pečurkama poseban ukus i divnu aromu. U sušenom stanju, vrganj može da se kuva, marinira, prži ili zamrzava....
Na koliko stepeni se peku kolačiNa koliko stepeni se peku kolači
08. jun
U svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura. Temperatura na kojoj se peku kolači utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi...
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Ako se istovremeno kuvaju različite vrste povrća, prvo se stavlja ono koje se najsporije kuva, a u određeno vreme dodaje se drugo....
Burgeri od pšeniceBurgeri od pšenice
23. april
Pšenicu operite i skuvajte, pa čak je možete i prekuvati, u posoljenoj vodi. Ocedite je i stavite u činiju. Dodajte joj sitno iseckane crni i beli luk....
Boza od pšeniceBoza od pšenice
14. april
Kad se ohladi pomešajte sa 1 l vode. U drugoj posudi stavite preostalu vodu da provri sa šećerom. Uz neprestano mešanje dodajte smesu od brašna. Vri 10 minuta. Kad se ohladi, dodajte bozu. Dobro promešajte....
PšenicaPšenica
06. sep.
Mleko sa pšenicom, kuvana pšenica. pšenica u jelima sa mesom i povćem - ona je gotovo univerzalna namirnica. Kuvana pšenica /dok joj zrna ne puknu/ je idealan sastojak mnogih užina i deserata od žita....