Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Finese pri kuvanju jajaPre nego što počenmo da opisujemo kako se kuvaju jaja, reći ćemo kako se ne kuvaju. Ne vadite jaja iz frižidera tačno pre nego što ćete da ih skuvate. Ako to uradite garantovano će se polomiti....
28. mart
Trikovi pri kuvanju špagetaSklonite s ringle i dodajte dve šolje hladnije vode, da zaustavite proces kuvanja. Nakon toga ocedite špagete od vode pomoću cediljke - procedura se radi nad sudoperom. Ocedite dobro.
10....
18. april
1
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomZajedno možete kuvati i kombinovati samo one koji se jednako dugo kuvaju. Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu:
1....
09. januar
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Najlakše se kuvaju i pogodne su za svakog početnika u kuhinji....
05. avgust
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaItalijanski pirinač arborio je idealan za kuvanje rižota, a dugozrnassti španski pirinač dobro odgovara za kuvanje paelje....
28. april
Turska salata od pšenice sa naromU njih dodajte luk, peršun i kuvanu pšenicu.
Začinite maslinovim uljem i solju po ukusu.
Ako želite, dodajte i malo sirćeta.
Pažljivo izmešajte i servirajte tursku salatu od pšenice sa narom....
25. jun
Koliko vode se dodaje kada se kuva bulgur?Poslužite kuvani bulgur kao ukusan prilog.
Kuvani bulgur se može koristiti za ukusne stvari kao što su:
- sarme sa bulgurom;
- bulgur salate;
- ćuftice sa bulgurom....
03. feb.
Koliko vode se dodaje u 1 kg brašna?Za 1/2 kg integralnog brašna dodajte oko 330 ml vode.
Visoko proteinsko brašno apsorbuje mnogo više vode i zahtevaće da je dodate više....
07. feb.
Kada se alkohol dodaje jelimaAlkohol, osim što se može direktno konzumirati, odlično se kombinuje i sa pojedinim jelima. Tačnije, on je dobar pomoćnik u kuhinji.
Korišćenje alkohola u kulinarstvu nije ništa novo i odavno je pokazalo svoje prednosti...
14. jun
U koja jela se dodaje husk?Voćni musevi postaju posebno zdravi ako se dodaju vlakna sa 1 kašikom huska....
05. jul
U koja jela se dodaje kardamom?U kuvanju se koristi svež i sušen kardamom. Mahune kardamoma koje se dodaju u rižoto ne jedu se, one samo daju ukus jelu.
Kardamom se dodaje u mnoge sosove i supe....
22. nov.
Koliko vode se koristi za kuvanje smeđeg pirinča?Kuvanje smeđeg pirinča u šerpi
Dodajte 2 1/2 šolje vode u 1 šolju smeđeg pirinča. Umesto vode, možete koristiti bujon po vašem ukusu....
22. maj
U koliko vode se kuvaju makarone i špagete?Jedna od njih je u koliko vode se kuvaju špagete, makarone i ostala testenina?
Kada je u pitanju pravilna priprema testenine, postoji mnogo nijansi koje mogu uticati na ukus i teksturu završnog jela.
1....
01. mart
Kako se kuvaju lignje?Skuvane lignje, isečene na komadiće i dodate u odgovarajući sos, su veoma dobra kombinacija sa različitim vrsatama testenina....
24. januar
Koliko soli treba da dodajemo jelu?Budući da jod brzo ispari, on se treba dodati jelu nekoliko minuta pre nego što jelo bude gotovo....
18. mart
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu.
Po običaju, jagnje za Uskrs...
05. maj
Koje meso se koliko pečeAko je potrebno, dodajte i vodu.
Viljuškom možete proveriti da li je meso gotovo. Ako viljuška lako prolazi kroz meso i iz mesa izlazi providan sok u malim količinama, to znači da rernu možete isključiti....
26. jul
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kuvanje jaja je teško s obzirom na činjenicu da dok ih ne ogulimo ne možemo biti sigurni koliko tvrdo smo ih skuvali. Manje je verovatno da će sveža jaja pući tokom "spremanja"....
28. mart
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Dodat u sosove i supe od pečuraka, sušeni vrganj daje jelima sa pečurkama poseban ukus i divnu aromu.
U sušenom stanju, vrganj može da se kuva, marinira, prži ili zamrzava....
28. okt.
Na koliko stepeni se peku kolačiU svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura.
Temperatura na kojoj se peku kolači utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi...
08. jun
Koliko dugo se kuva različito povrćeAko se istovremeno kuvaju različite vrste povrća, prvo se stavlja ono koje se najsporije kuva, a u određeno vreme dodaje se drugo....
13. nov.
Burgeri od pšenicePšenicu operite i skuvajte, pa čak je možete i prekuvati, u posoljenoj vodi. Ocedite je i stavite u činiju.
Dodajte joj sitno iseckane crni i beli luk....
23. april
Boza od pšeniceKad se ohladi pomešajte sa 1 l vode.
U drugoj posudi stavite preostalu vodu da provri sa šećerom. Uz neprestano mešanje dodajte smesu od brašna. Vri 10 minuta.
Kad se ohladi, dodajte bozu. Dobro promešajte....
14. april
PšenicaMleko sa pšenicom, kuvana pšenica. pšenica u jelima sa mesom i povćem - ona je gotovo univerzalna namirnica. Kuvana pšenica /dok joj zrna ne puknu/ je idealan sastojak mnogih užina i deserata od žita....
06. sep.