Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajne savršenog testaEvo šta je dobro znati i poštovati, ako želite da svakog puta zadivite svoje bližnje ili goste savršeno pripremljenim proizvodima od testa:
- Nezavisno kakvo ćete testo umesiti, uvek se postarajte da prosejete brašno...
27. jun
Tart od jagoda sa masnim testomZamesite masno testo i razvijte ga na debljinu od oko 4 milimetra.
Prebacite testo u kalup za pečenje i oblikujte veliku korpu. Napravite rupe viljuškom na dnu testa i ostavite ga da odstoji 30 minuta u frižideru....
30. maj
Tajna savršenog testa za picuTesto za picu je savršeno, kada se pravi sa kvascem. Tada testo naraste i pica postaje mekana, a meso, povrće i ostali sastojci prosto potonu u oblaku od testa....
20. feb.
Testo sa brašnom od krompira za pljosnati hleb ili picuOkrenite nadošlo testo na blago nabrašnjenu površinu, podelite ga na pola i oblikujte svaku polovinu u loptu....
20. jun
1
Tajna pripreme savršenog testa za gurabijeAko ipak pripadate manjini, koji nije naučila kako da priprema gurabije, mi ćemo vam pomoći i otkriti tajnu savršenog testa za gurabije. Evo šta je važno da znate o njemu i kako da ga pripremate.
1....
30. nov.
Kiflice od lisnatog testa i jabukaStavite komadiće nje u široki deo svakog trougla.
Uvijte testo i oblikujte ga kao kiflicu.
Poređajte sve kiflice od lisnatog testa u blago nauljenu tepsiju....
21. dec.
Cvetići od lisnatog testa i ćufticaSvaka od tri kore se seče nožem za picu na 8 komada. U svaki od njih se stavlja po jedna ćuftica, zagrće se sa četiri kraja i oblikuje se lopta tako što se pazi da se testo svuda pokriju ćuftice....
22. sep.
Puževi od lisnatog testa i lešnikaOdmrzne se lisnato testo na sobnoj temperaturi, razvije se u pravougaonik na radnoj površini posutoj brašnom. Namaže se uljem i posipa se obilno smesom od lešnika....
18. nov.
Kako se pravi masno testoMasno testo može da bude spremljeno sa mašću ili sa maslacem. Takođe, možete da napravite testo sa kombinacijom masti i maslaca. Tako je najukusnije....
01. januar
Mini pitice od lisnatog testa i kupusaRazvijamo lisnato testo i sečemo pravougaonike. U jedan kraj stavljamo nadev i savijamo u trouglove.
Pritiskamo krajeve pomoću viljuški....
18. avgust
Desert Šumska tajna sa piškotamaNajbolje je ostaviti desert Šumska tajna sa piškotama preko noći da odstoji u frižideru, pa je konzumirati sutradan....
18. nov.
Tajna sočnih šnicli iz rerneVažno je da šnicle ne budu mokre, ja ih ne perem, a ako je to baš neophodno, dobro ih osušite (ovo je ta velika tajna), bez lupanja!...
08. feb.
Korpice od testa sa koprivomPodelimo testo na 6 delova, od svakog razvučemo sloj (ni mnogo fin, ni debeo - ali ne tanji od 0, 5 cm) i isečemo na trakice - širine oko 1 cm....
22. april
Čamčići od testa sa nadevomTesto na kome nema nadeva se maže jajetom i peče se u rerni dok ne porumeni....
27. mart
Trakice od testa sa kačkavaljemNakon toga okrećemo testo levo ili desno i ostavljamo još 20 minuta. Kad testo konačno nadođe, razvučemo ga na pravougaonik, debljine oko 0.6 cm i lepo namažemo maslacem. Posipamo polovinom kačkavalja....
16. mart
Rolat od testa sa spanaćemTesto: Mleko se blago zagreva i u njemu se rastvara kvasac, razbija se jaje, sipa se so i postepeno se dodaje brašno, dok se ne dobije meko testo. Testo se ostavlja da naraste 25-30 minuta....
19. feb.
Milibroti od testa iz frižideraTrudite se da rastežete testo u jednom smeru kako biste posle dobili niti prilikom prečenja. Nakon otprilike 20 minuta testo će biti gotovo.
Podmažite duboku posudu, u nju stavite testo....
12. maj
Kiflice od testa za milibrotRastopite šećer u preostalom mleku i dodajte ih, dodajte vanilu i izrendanu koru limuna, zamesite meko testo. Namažite posudu, stavite testo i pokrijte streč folijom i čistom krpom, ostavite da nadođe....
12. maj
Školjkice od testa sa kobasicomPromešajte viljuškom, uzmite od brašna tako da dobijete gusto testo.
Pospite bršnom radnu površinu i sipajte testo, zamesite srednje meko testo i ostavite da nadođe 40 minuta....
11. april
Piroške od testa sa sodomZamesimo meko i elastično testo, koje se ne lepi po rukama. Ostavljamo ga da odstoji 25 minuta, pokriveno krpom.
Razvučemo ga na koru. U početku kore po širini stavljamo sir, isečen na kockice....
01. sep.
Testo sa maslacemMesi se brzo da se dobije tvrdo testo.
Mrvice se skupljaju i oblikuju se u loptu. Uvijaju se u najlon i ohlade se u frižideru sat vremena....
13. feb.
Testo za fokačuIzvadite ga iz posude, radnu površinu pospite sa malo brašna i mesite testo 10 minuta. Po potrebi pospite sa po malo brašna.
Gotovo testo ostavite da nadođe na toplom u nauljenoj posudi, pokriveno krpom....
11. feb.
Testo za korneteSvaka traka se uvija oko kalupa korneta, napravljenog od kartona ili nečeg drugog....
12. maj
Testo za HaluZa posipanje se koriste mrvice od maslaca, šećerne mrvice, susam ili seme maka.
Međutim, ovde ćemo se zaustaviti na samom testu za hleb....
29. okt.