Facebook
Omiljeno
Pinterest
Usoljavanje ribeFina so nije pogodna za usoljavanje ribe, jer brzo soli unutrašnjost ribe bez izvlačenja vlage iz nje.
Jedan od najstarijih načina usoljavanja ribe je suvo usoljavanje....
Konzervisanje ribeZa konzervisanje su pogodne sve vrste ribe - morske, rečne i ribe iz jezera. Jedini uslov koji riba treba da ispunjava kako bi bila konzervisana je da bude sveža.
Riba se dosta dugo steriliše - oko 6-7 sati....
Najkorisnije zimske namirniceZima je godišnje doba, kada bujaju virusna oboljenja i grip. Eto zbog čega vam danas predlažemo spisak sa nekoliko dostupnih namirnica, zahvaljujući kojima možete do poboljšate imunitet vašeg organizma.
Ako započnete...
Najkorisnija brašnaNaš prvi posao je da opišemo kako se pravi samo brašno kako bismo stigli dok momenta u kom ćemo razjasniti koja su najkorisnija brašna....
Najkorisniji začiniEvo koji su najkoriniji među njima.
Mirođija - osim što je savršen začin za mnoge gozbe, mirođija stimuluše proizvodnju antioksidanata....
Salata od ribeDimljena skuša se odvaja od kostiju, seče se na tanke ivice i pomeša se sa sitno isečenim lukom, ksielim krastavčićima isečenim na kocke, zelenom salatom i majonezom.
Sve se promeša i oblikuje u posudi.
Gotova salata...
Bujon od ribeGlava, peraja i kosti ribe se dobro operu vodom. Pre kuvanja glave, vade se škrge i oči.
Glava i kosti se preseku na pola....
Predjelo od ribeU posudi izgnječite skuvae i oljušten krompir, dodajemo ribu.
Dodajemo i mekani maslac i iseckane krastavce i sve pomešamo veoma dobro viljuškom, i izgnječimo.
Serviramo predjelo posuto sa iseckanim masinama i prepečenim...
Tajna pohovane ribeVelike ribe se čiste od kostiju koliko je moguće i pohuju se ili u filetima ili kolutovima u zavisnosti od vrste ribe....
Najukusnije morske ribeVeoma dragocena vrsta morske ribe je bakalar. Meso ove ribe je belo i masno i svojim mirisom podseća na morsku travu, a zbog krupnih kostiju se čisti i lako konzumira....
Najkorisnije voće na svetuAvokado
Avokado je najkorisnije voće ako želimo da se ugojimo. Reguliše hormone i poboljšava ukupan izgled kože....
Najkorisnije bilje i začiniNajkorisnije bilje i začini
Beli luk
Beli luk je u svetu jedna od najcenjenijih namirnica svih vremena, kako u narodnoj tako i u zvaničnoj medicini, i svakako zaslužuje pravo da bude na vrhu naše liste....
Najzdravije i najkorisnije povrćePovrće je pravi prirodni dar, koji vrlo pozitivno deluje na organizam. U povrću možemo pronaći većinu supstanci neophodnih za ishranu i hidrataciju tela. Nema puno kalorija, što ga čini dobrim izborom za bilo koju dijetu...
Pržene loptice od ribeUvaljajte ih u prezle, a možete i u gotovu smesu za pohovanje ribe.
U malu i duboku posudu stavite ulje, malo više, da bi ono pokrilo loptice do pola pri prženju. Izvadite ih na ubrus....
Čorba od bele ribeIsečemo pečurke i izdinstamo ih sa lukom i uljem. Stavljamo lovorov list i brašno. Mešamo i sipamo vino i 6 šolja vode. Solimo i ostavljamo na umerenoj vatri.
Sečemo ribu na krupne kocke i kada smesa provri, dodajemo kocke...
Seckana šnicla od ribePažljivo očistimo riblje filete od ostataka kože ili kostiju. Isečemo ih na parčiće i pomešamo sa sitno isečenim lukom. Ostavljamo ribu 30 minuta u frižideru da se začini. Ohlađeni sastojci se samelju u mašini za meso ili...
Ćuftice od ribe pangasijusSvako može da varira sa količinom ribe, krompira i začina, ja sam ih napravila tako i ispale su super ukusne....
Pohovani fileti bele ribeDodajte u smesu filete ribe i ostavite da odstoje 1 sat. Pohujte ih tako što ih prvo uvaljate u brašno, nakon toga u jaja i na kraju u prezle.
Pržite u ugrejanoj masti dok ne dobijete lepu boju sa obe strane....
Pohovani file bele ribeFile posolimo i pobiberimo, po želji možemo iseći na sitnije komade. Umutimo jaja sa brašno, pivom i soli.
Svako parče potapamo prvo u brašno i posle u smesu za pohovanje, pržimo sa obe strane dok ne bude gotovo. Posipamo...
Salata od usoljene ribeKoža ribe se oljušti.
Očisti se od kostiju i iseče se na krupne parčiće.
Posipa se sitno isečenim lukom, mirođijom i peršunom.
Začinjava se isceđenim sokom od limuna i maslinovim uljem....
Pržene ćuftice od ribeRiba se samelje u mleveno meso. Dodaju mi se sitno isečen luk i peršun, prethodno u mleku natopljen hleb, jaja, svinjska mast i ostali sastojci.
Od tako napravljene smese se oforme ćufitce koje se uvaljaju u brašno i prže...