Facebook
Omiljeno
Pinterest
Usoljavanje ribePrilikom usoljavanja ribe cilj je da ona bude ukusna, a da pri tome ne izgubi svoje kvalitete ukusa, da ima očuvanu strukturu, da bude blago masna i elastična.
Usoljavanje ribe je tradicionalan i jednostavan način za njeno...
Konzervisanje ribeAko vam je iz nekog razloga ostao višak ribe, nije obavezno da je sušite ili da je solite. Možete je konzervisati i duže vreme uživati u njenom ukusu.
Za konzervisanje su pogodne sve vrste ribe - morske, rečne i ribe iz...
Najkorisnije zimske namirniceZima je godišnje doba, kada bujaju virusna oboljenja i grip. Eto zbog čega vam danas predlažemo spisak sa nekoliko dostupnih namirnica, zahvaljujući kojima možete do poboljšate imunitet vašeg organizma.
Ako započnete...
Najkorisnija brašnaNaš prvi posao je da opišemo kako se pravi samo brašno kako bismo stigli dok momenta u kom ćemo razjasniti koja su najkorisnija brašna....
Najkorisniji začiniEvo koji su najkoriniji među njima.
Mirođija - osim što je savršen začin za mnoge gozbe, mirođija stimuluše proizvodnju antioksidanata....
Salata od ribeDimljena skuša se odvaja od kostiju, seče se na tanke ivice i pomeša se sa sitno isečenim lukom, ksielim krastavčićima isečenim na kocke, zelenom salatom i majonezom.
Sve se promeša i oblikuje u posudi.
Gotova salata...
Bujon od ribeGlava, peraja i kosti ribe se dobro operu vodom. Pre kuvanja glave, vade se škrge i oči.
Glava i kosti se preseku na pola. Isečen na šajbne celer, koren od peršuna, lovorov list, so, biber i na krupno isečen luk i začini...
Predjelo od ribeU posudi izgnječite skuvae i oljušten krompir, dodajemo ribu.
Dodajemo i mekani maslac i iseckane krastavce i sve pomešamo veoma dobro viljuškom, i izgnječimo.
Serviramo predjelo posuto sa iseckanim masinama i prepečenim...
Tajna pohovane ribeZna se da je riba spremljena na roštilju, u rerni ili na pari posebno korisna za naše zdravlje. Ali mnogo ukusna i voljena je i pržena ili pohovana riba. Istina, kaloričnija je, ali riba je riba i samo da nemate alergiju...
Najukusnije morske ribeAko treba da navedemo najdragoceniju u korisnu hranu na našoj trpezi, to je riba. Savet svim nutricionistiam je da ona prisustvuje u našem meniju najmnje dva puta sedmično.
Kada biramo šta da jedemo, uvek se rukovodimo...
Najkorisnije bilje i začiniNajkorisnije bilje i začini
Beli luk
Beli luk je u svetu jedna od najcenjenijih namirnica svih vremena, kako u narodnoj tako i u zvaničnoj medicini, i svakako zaslužuje pravo da bude na vrhu naše liste....
Najzdravije i najkorisnije povrćePovrće je pravi prirodni dar, koji vrlo pozitivno deluje na organizam. U povrću možemo pronaći većinu supstanci neophodnih za ishranu i hidrataciju tela. Nema puno kalorija, što ga čini dobrim izborom za bilo koju dijetu...
Pečeni fileti bele ribeU posudu za pečenje na dno stavite aluminijumsku foliju. Stavite dva fileta bele ribe i začinite ih.
Jedan limun se iscedi preko ribe, a drugi se iseče i stavljaa se preko nje.
Luk, peršun i paprika se poređaju oko...
Marinirani fileti ribe tilapijeTilapiju očistite od utrobe, glava, peraja i repova, operite i osušite, pa napravite filee od nje.
Filee poređajte u odgovarajuću posudu sa poklopcem na čije ste dno sipali puno morske soli. Ako je posuda mala, riblji...
Suvo meso od ribeOdaberite lepu krupnu ribu, kao tolstolobik da spremite filete.
Dobro ih natrljajte morskom solju i ostavite dva dana i noći na hladnom i pritisnute težinom.
Ponovo ih natrljajte morskom solju, nakon toga ih ostavite...
Musaka sa filetima ribeVatrostalnu posudu podmazati uljem. Luk iseći na kolutove i poređati na dno vatrostalne, preko luka staviti filete ribe, a preko ribe kolutove luka.
Oljuštiti krompir, iseći ga na kolutove i staviti da se obari. Preko...
Čorba od pečene ribeNe bacajte glavu i kosti od pečene ribe, sa njima možete da napravite sjajnu čorbu.
Uzmite glavu i kosti od pečene ribe, stavite ih u gazu i zavežite. Sipajte vodu u šerpu i stavite je da provri, dodajte so, potopite gazu...
Salata od ribe FantazijaKisele krastavčiće narendajte i ostavite ih da se ocede.
Skušu očistite i ispecite u rerni. Nakon toga, veoma pažljivo, očistite kožu i kosti. Meso iskidajte na veoma male komade.
Skuvajte krompir i zajedno sa maslacem...
Ćuftice od ribe pangasijus/undefined Skuvamo krompir, šargarepu i ribu i izgnječimo ih. Sečemo na sitno ili pasiramo peršun, mirođiju, beli luk, sok od pola limuna.
Mešamo sve i ostavljamo da malo odstoji, da se dobro osete začini. Nakon toga pravimo...
Pohovani fileti bele ribeOperite, osušite i isecite riblji file. U velikoj posudi pomešajte sastojke za marinadu i mešajte dok ne dobijete kašu.
Dodajte u smesu filete ribe i ostavite da odstoje 1 sat. Pohujte ih tako što ih prvo uvaljate u brašno...
Pohovani file bele ribeFile posolimo i pobiberimo, po želji možemo iseći na sitnije komade. Umutimo jaja sa brašno, pivom i soli.
Svako parče potapamo prvo u brašno i posle u smesu za pohovanje, pržimo sa obe strane dok ne bude gotovo. Posipamo...
Salata od usoljene ribeKoža ribe se oljušti.
Očisti se od kostiju i iseče se na krupne parčiće.
Posipa se sitno isečenim lukom, mirođijom i peršunom.
Začinjava se isceđenim sokom od limuna i maslinovim uljem....
Pržene ćuftice od ribeRiba se samelje u mleveno meso. Dodaju mi se sitno isečen luk i peršun, prethodno u mleku natopljen hleb, jaja, svinjska mast i ostali sastojci.
Od tako napravljene smese se oforme ćufitce koje se uvaljaju u brašno i prže...