Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Usoljavanje ribeUsoljavanje ribe
22. nov.
2
Fina so nije pogodna za usoljavanje ribe, jer brzo soli unutrašnjost ribe bez izvlačenja vlage iz nje. Jedan od najstarijih načina usoljavanja ribe je suvo usoljavanje....
Konzervisanje ribeKonzervisanje ribe
17. januar
Za konzervisanje su pogodne sve vrste ribe - morske, rečne i ribe iz jezera. Jedini uslov koji riba treba da ispunjava kako bi bila konzervisana je da bude sveža. Riba se dosta dugo steriliše - oko 6-7 sati....
Najkorisnije zimske namirniceNajkorisnije zimske namirnice
27. feb.
Zima je godišnje doba, kada bujaju virusna oboljenja i grip. Eto zbog čega vam danas predlažemo spisak sa nekoliko dostupnih namirnica, zahvaljujući kojima možete do poboljšate imunitet vašeg organizma. Ako započnete...
Najkorisnija brašnaNajkorisnija brašna
19. mart
Naš prvi posao je da opišemo kako se pravi samo brašno kako bismo stigli dok momenta u kom ćemo razjasniti koja su najkorisnija brašna....
Najkorisniji začiniNajkorisniji začini
09. sep.
Evo koji su najkoriniji među njima. Mirođija - osim što je savršen začin za mnoge gozbe, mirođija stimuluše proizvodnju antioksidanata....
Salata od ribeSalata od ribe
15. okt.
Dimljena skuša se odvaja od kostiju, seče se na tanke ivice i pomeša se sa sitno isečenim lukom, ksielim krastavčićima isečenim na kocke, zelenom salatom i majonezom. Sve se promeša i oblikuje u posudi. Gotova salata...
Bujon od ribeBujon od ribe
04. jul
Glava, peraja i kosti ribe se dobro operu vodom. Pre kuvanja glave, vade se škrge i oči. Glava i kosti se preseku na pola....
Predjelo od ribePredjelo od ribe
23. maj
U posudi izgnječite skuvae i oljušten krompir, dodajemo ribu. Dodajemo i mekani maslac i iseckane krastavce i sve pomešamo veoma dobro viljuškom, i izgnječimo. Serviramo predjelo posuto sa iseckanim masinama i prepečenim...
Tajna pohovane ribeTajna pohovane ribe
31. januar
Velike ribe se čiste od kostiju koliko je moguće i pohuju se ili u filetima ili kolutovima u zavisnosti od vrste ribe....
Najukusnije morske ribeNajukusnije morske ribe
25. januar
Veoma dragocena vrsta morske ribe je bakalar. Meso ove ribe je belo i masno i svojim mirisom podseća na morsku travu, a zbog krupnih kostiju se čisti i lako konzumira....
Najkorisnije voće na svetuNajkorisnije voće na svetu
24. jun
Avokado Avokado je najkorisnije voće ako želimo da se ugojimo. Reguliše hormone i poboljšava ukupan izgled kože....
Najkorisnije bilje i začiniNajkorisnije bilje i začini
17. nov.
Najkorisnije bilje i začini Beli luk Beli luk je u svetu jedna od najcenjenijih namirnica svih vremena, kako u narodnoj tako i u zvaničnoj medicini, i svakako zaslužuje pravo da bude na vrhu naše liste....
Najkorisnije vrste ribljeg uljaNajkorisnije vrste ribljeg ulja
26. jun
Koje je najkorisnije riblje ulje? Šta da tražite prilikom izbora pravilnog suplementa?...
Najzdravije i najkorisnije povrćeNajzdravije i najkorisnije povrće
26. nov.
Povrće je pravi prirodni dar, koji vrlo pozitivno deluje na organizam. U povrću možemo pronaći većinu supstanci neophodnih za ishranu i hidrataciju tela. Nema puno kalorija, što ga čini dobrim izborom za bilo koju dijetu...
Najkorisniji jesenji napiciNajkorisniji jesenji napici
10. jul
Pogledajte takođe koji su napici za detoksikaciju i koji su najkorisniji napici za mršavljenje....
Najkorisnija eterična uljaNajkorisnija eterična ulja
26. nov.
u kategorija najkorisnijih....
Suvo meso od ribeSuvo meso od ribe
05. mart
Što su deblji parčići to se duže suši suvo meso od ribe....
Pržene loptice od ribePržene loptice od ribe
26. april
Uvaljajte ih u prezle, a možete i u gotovu smesu za pohovanje ribe. U malu i duboku posudu stavite ulje, malo više, da bi ono pokrilo loptice do pola pri prženju. Izvadite ih na ubrus....
Čorba od bele ribeČorba od bele ribe
13. jun
Isečemo pečurke i izdinstamo ih sa lukom i uljem. Stavljamo lovorov list i brašno. Mešamo i sipamo vino i 6 šolja vode. Solimo i ostavljamo na umerenoj vatri. Sečemo ribu na krupne kocke i kada smesa provri, dodajemo kocke...
Seckana šnicla od ribeSeckana šnicla od ribe
06. jun
Pažljivo očistimo riblje filete od ostataka kože ili kostiju. Isečemo ih na parčiće i pomešamo sa sitno isečenim lukom. Ostavljamo ribu 30 minuta u frižideru da se začini. Ohlađeni sastojci se samelju u mašini za meso ili...
Ćuftice od ribe pangasijusĆuftice od ribe pangasijus
18. dec.
Svako može da varira sa količinom ribe, krompira i začina, ja sam ih napravila tako i ispale su super ukusne....
Pohovani fileti bele ribePohovani fileti bele ribe
04. dec.
Dodajte u smesu filete ribe i ostavite da odstoje 1 sat. Pohujte ih tako što ih prvo uvaljate u brašno, nakon toga u jaja i na kraju u prezle. Pržite u ugrejanoj masti dok ne dobijete lepu boju sa obe strane....
Pohovani file bele ribePohovani file bele ribe
26. nov.
File posolimo i pobiberimo, po želji možemo iseći na sitnije komade. Umutimo jaja sa brašno, pivom i soli. Svako parče potapamo prvo u brašno i posle u smesu za pohovanje, pržimo sa obe strane dok ne bude gotovo. Posipamo...
Salata od usoljene ribeSalata od usoljene ribe
22. nov.
Koža ribe se oljušti. Očisti se od kostiju i iseče se na krupne parčiće. Posipa se sitno isečenim lukom, mirođijom i peršunom. Začinjava se isceđenim sokom od limuna i maslinovim uljem....
Pržene ćuftice od ribePržene ćuftice od ribe
13. okt.
Riba se samelje u mleveno meso. Dodaju mi se sitno isečen luk i peršun, prethodno u mleku natopljen hleb, jaja, svinjska mast i ostali sastojci. Od tako napravljene smese se oforme ćufitce koje se uvaljaju u brašno i prže...