Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Od kog dela svinje se pravi mleveno meso?Mleveno svinjsko meso se obično pravi od svinjske plećke i ponekad uključuje isečene krajeve svinjskog filea....
01. okt.
Od kog dela svinje se priprema slanina?Koji deo svinje se koristi za pripremu slanine? Deo životinje koji je najpogodniji za slaninu su njena leđa.
Slanina od leđa treba da bude sveža i bela i da se čuva u drvenim posudama, dobro posoljena....
28. dec.
Kako se prave perlice šećera?ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
10. nov.
Domaći sudžuci se prave majstorskiSvinjski sudžuci sa belim lukom
Oni se takođe prave sa otpriike 3 kg mlevenog ili istucanog mesa, ali se u njih dodaje i 500 g sitno iseckane slanine, 80 g soli, 2 istucane glavice belog luka, malo aleve paprike, 4 g šalitre...
17. feb.
Kobasice od divljačiPosle se pune mlevenim mesom, pri čemu se zavežu prvo sa jedne strane, a na kraju punjenja i sa druge. Gotove kobasice od divljači se peku na roštilju i serviraju se sa garnirungom po izboru....
13. okt.
Kako se sprema meso od divlje svinjeSrednji deo divlje svinje se seče na tri dela, jer su gornji i srednji deo najukusniji. Od gorenjeg dela se prave neverovatne šnicle, koje treba da se dobro izlupaju, pre prženja ili pečenja....
28. feb.
Kobasice u testuGornju stranu zarezati na nekoliko mesta, a na donju stranu staviti kobasicu (gril kobasice iseći na tri dela, dobijajući dvanaest delova-koliko ima i pravougaonika od testa)....
01. jul
Kako se pravi tahini od susama?Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
06. okt.
Kako se pravi sos od limunaSos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file.
Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos.
Potrebni sastojci: 2 žumanca...
14. avgust
Kobasice od mlevenog mesa sa krompiromOd dobijene smese oblikujte kobasice. Uvaljajte ih u brašno i ispržite u zagrejanoj masnoći.
Servirajte sa sezonskom salatom.
Kobasice od mlevenog mesa sa krompirom su gotove....
01. sep.
Jagnjeće kobasice sa sosom od paradajzaNakon toga dodajte unutra kobasice i kuvajte još 10 minuta.
Servirajte jelo, garnirano sa peršunom....
11. jul
Od kog mleka se pravi mocarela?Danas se ovaj sir pravi širom Italije, ali i u nekim drugim zemljama. Za proizvodnju mocarele najčešće se koristi bivolje ili kravlje mleko....
09. dec.
Tri super obroka koji se prave od pirinčaPirinčano mleko, sa druge strane, je treća najpopularnija alternativa pravom mleku. Pirinčano mleko je iza bademovog i sojinog mleka. Izuzetno je pogodno za ljude koji imaju intoleranciju na laktozu....
24. feb.
Kobasice u lisnatom testuZačinite biberom i solju i ostavite jabuke da se karamelizuju.
Isecite kobasice na jednake parčiće od po 5-6 cm. Isecite listove lisnatog testa na pravougaonike....
05. maj
Kobasice u paradajz sosuU tiganju sa malo masnoće kratko urpžiti kobasicu, na kojoj su napravljeni rezovi na nekoliko mesta.
Dodari kobasicu u paradajz sos i kada se zgusne, skloniti sa vatre....
09. april
Čorba od listova maslačka, srpske kobasice i šargarepeKad nam se šargarepa i krompir skuvaju, naspemo isečeni maslačak, đumbir i sve izmiksamo štapnim blenderom.
Naspemo ostatak vode, promešamo, pa naspemo kokosovo mleko i iseckanu srpsku kobasicu, kao i kocke za supu....
19. april
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Zdrava ishrana je sve češće izbor savremenog čoveka. Iako je kod nas tradicionalna hrana usko povezana sa svežim životinjskim mlekom, na dnevni red dolazi pitanje sa čime može da se zameni, a da se ne izgube zdrave koristi...
30. sep.
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Kombinacija pavlake sa bananama čini da ova torta ima nežan ukus, a pravi se veoma brzo....
01. okt.
Od kakvih se trava pravi turski čajTurski čaj ne može da se opiše, on treba da se proba. On nije samo veoma ukusan, nego je i izuzetno koristan. U Turskoj se servira u svako doba - nakon doručka, ručka i večere.
2004 godine Turska postavlja rekord...
03. feb.
Kobasice sa pasuljem i koblerima od parmezanaKobasice sa pasuljem i koblerima sa parmezanom su veoma ukusne....
01. nov.
Ćufte od divlje svinjeServiramo naše ćuftice od divlje svinje sa hladnim pivom ili crvenim vinom :)
Neka vam je slatko....
20. januar
Ćuftice od divlje svinjePre nego što stavite na njega ćuftice od divlje svinje, namažite sa malo ulja.
Ispecite ćuftice od divlje svinje sa obe strane dok ne budu gotove....
22. jul
Đuveč od divlje svinjePromešajte sve dobro da se rasporede začini. Odozgo poređajte parčiće mesa i nalijte 1 šolju vode.
Uvijte aluminijumskom folijom i pecite 90 minuta....
27. avgust
Krompir i kobasice u pavlaciGotovo jelo izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
Krompir i kobasice u pavlaci služiti kao glavno jelu uz sezonsku salatu.
Prijatno!...
14. april
2