Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Od kog dela svinje se pravi mleveno meso?Od kog dela svinje se pravi mleveno meso?
01. okt.
Mleveno svinjsko meso se obično pravi od svinjske plećke i ponekad uključuje isečene krajeve svinjskog filea....
Od kog dela svinje se priprema slanina?Od kog dela svinje se priprema slanina?
28. dec.
Koji deo svinje se koristi za pripremu slanine? Deo životinje koji je najpogodniji za slaninu su njena leđa. Slanina od leđa treba da bude sveža i bela i da se čuva u drvenim posudama, dobro posoljena....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
Domaći sudžuci se prave majstorskiDomaći sudžuci se prave majstorski
17. feb.
Svinjski sudžuci sa belim lukom Oni se takođe prave sa otpriike 3 kg mlevenog ili istucanog mesa, ali se u njih dodaje i 500 g sitno iseckane slanine, 80 g soli, 2 istucane glavice belog luka, malo aleve paprike, 4 g šalitre...
Kobasice od divljačiKobasice od divljači
13. okt.
Posle se pune mlevenim mesom, pri čemu se zavežu prvo sa jedne strane, a na kraju punjenja i sa druge. Gotove kobasice od divljači se peku na roštilju i serviraju se sa garnirungom po izboru....
Kako se sprema meso od divlje svinjeKako se sprema meso od divlje svinje
28. feb.
Srednji deo divlje svinje se seče na tri dela, jer su gornji i srednji deo najukusniji. Od gorenjeg dela se prave neverovatne šnicle, koje treba da se dobro izlupaju, pre prženja ili pečenja....
Kobasice u testuKobasice u testu
01. jul
Gornju stranu zarezati na nekoliko mesta, a na donju stranu staviti kobasicu (gril kobasice iseći na tri dela, dobijajući dvanaest delova-koliko ima i pravougaonika od testa)....
Kako se pravi tahini od susama?Kako se pravi tahini od susama?
06. okt.
Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Sos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file. Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos. Potrebni sastojci: 2 žumanca...
Kobasice od mlevenog mesa sa krompiromKobasice od mlevenog mesa sa krompirom
01. sep.
Od dobijene smese oblikujte kobasice. Uvaljajte ih u brašno i ispržite u zagrejanoj masnoći. Servirajte sa sezonskom salatom. Kobasice od mlevenog mesa sa krompirom su gotove....
Jagnjeće kobasice sa sosom od paradajzaJagnjeće kobasice sa sosom od paradajza
11. jul
Nakon toga dodajte unutra kobasice i kuvajte još 10 minuta. Servirajte jelo, garnirano sa peršunom....
Od kog mleka se pravi mocarela?Od kog mleka se pravi mocarela?
09. dec.
Danas se ovaj sir pravi širom Italije, ali i u nekim drugim zemljama. Za proizvodnju mocarele najčešće se koristi bivolje ili kravlje mleko....
Tri super obroka koji se prave od pirinčaTri super obroka koji se prave od pirinča
24. feb.
Pirinčano mleko, sa druge strane, je treća najpopularnija alternativa pravom mleku. Pirinčano mleko je iza bademovog i sojinog mleka. Izuzetno je pogodno za ljude koji imaju intoleranciju na laktozu....
Kobasice u lisnatom testuKobasice u lisnatom testu
05. maj
Začinite biberom i solju i ostavite jabuke da se karamelizuju. Isecite kobasice na jednake parčiće od po 5-6 cm. Isecite listove lisnatog testa na pravougaonike....
Kobasice u paradajz sosuKobasice u paradajz sosu
09. april
U tiganju sa malo masnoće kratko urpžiti kobasicu, na kojoj su napravljeni rezovi na nekoliko mesta. Dodari kobasicu u paradajz sos i kada se zgusne, skloniti sa vatre....
Čorba od listova maslačka, srpske kobasice i šargarepeČorba od listova maslačka, srpske kobasice i šargarepe
19. april
Kad nam se šargarepa i krompir skuvaju, naspemo isečeni maslačak, đumbir i sve izmiksamo štapnim blenderom. Naspemo ostatak vode, promešamo, pa naspemo kokosovo mleko i iseckanu srpsku kobasicu, kao i kocke za supu....
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Kako se pravi mleko od orašastih plodova?
30. sep.
Zdrava ishrana je sve češće izbor savremenog čoveka. Iako je kod nas tradicionalna hrana usko povezana sa svežim životinjskim mlekom, na dnevni red dolazi pitanje sa čime može da se zameni, a da se ne izgube zdrave koristi...
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Kako se pravi ukusna torta od keksa?
01. okt.
Kombinacija pavlake sa bananama čini da ova torta ima nežan ukus, a pravi se veoma brzo....
Od kakvih se trava pravi turski čajOd kakvih se trava pravi turski čaj
03. feb.
Turski čaj ne može da se opiše, on treba da se proba. On nije samo veoma ukusan, nego je i izuzetno koristan. U Turskoj se servira u svako doba - nakon doručka, ručka i večere. 2004 godine Turska postavlja rekord...
Kobasice sa pasuljem i koblerima od parmezanaKobasice sa pasuljem i koblerima od parmezana
01. nov.
Kobasice sa pasuljem i koblerima sa parmezanom su veoma ukusne....
Ćufte od divlje svinjeĆufte od divlje svinje
20. januar
Serviramo naše ćuftice od divlje svinje sa hladnim pivom ili crvenim vinom :) Neka vam je slatko....
Ćuftice od divlje svinjeĆuftice od divlje svinje
22. jul
Pre nego što stavite na njega ćuftice od divlje svinje, namažite sa malo ulja. Ispecite ćuftice od divlje svinje sa obe strane dok ne budu gotove....
Đuveč od divlje svinjeĐuveč od divlje svinje
27. avgust
Promešajte sve dobro da se rasporede začini. Odozgo poređajte parčiće mesa i nalijte 1 šolju vode. Uvijte aluminijumskom folijom i pecite 90 minuta....
Prave orasnicePrave orasnice
04. januar
Prave orasnice su gotove....
Krompir i kobasice u pavlaciKrompir i kobasice u pavlaci
14. april
2
Gotovo jelo izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi. Krompir i kobasice u pavlaci služiti kao glavno jelu uz sezonsku salatu. Prijatno!...