Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Od kog dela svinje se pravi mleveno meso?Od kog dela svinje se pravi mleveno meso?
01. okt.
Mleveno svinjsko meso se obično pravi od svinjske plećke i ponekad uključuje isečene krajeve svinjskog filea....
Od kog dela svinje se prave sudžici i kobasice?Od kog dela svinje se prave sudžici i kobasice?
18. maj
A evo i od kog dela svinje možete napraviti sudžuke i kobasice: Za sudžuk je odgovarajuće meso, koje nije mnogo masno. Takvo može da bude u oblasti svinjskog buta. Tamo je meso odgovarajuće za sve....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
uglja je 5-7 cm, temperatura treba da bude umerena da se ne osuši; - tokom procesa roštiljanja ribu je dozvoljeno poprskati suvim belim vinom; - kuvajte ribu ne više od 20 minuta; - proverite da li je gotova čačkalicom...
Kako se sprema meso od divlje svinjeKako se sprema meso od divlje svinje
28. feb.
Meso mlade divlje svinje, za razliku od mesa divljeg vepra, retko treba da prođe kroz proces uklanjanja mirisa. Najvredniji delovi divlje svinje jesu zadnji butovi....
Sjajna slanina u soku od kupusaSjajna slanina u soku od kupusa
22. sep.
Sjajnu slaninu u soku od kupusa čuvajte u frižideru....
Kako se priprema štrudla?Kako se priprema štrudla?
10. jun
Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Bamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti. Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
Za koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi? Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
Ćufte od divlje svinjeĆufte od divlje svinje
20. januar
Serviramo naše ćuftice od divlje svinje sa hladnim pivom ili crvenim vinom :) Neka vam je slatko....
Ćuftice od divlje svinjeĆuftice od divlje svinje
22. jul
Pre nego što stavite na njega ćuftice od divlje svinje, namažite sa malo ulja. Ispecite ćuftice od divlje svinje sa obe strane dok ne budu gotove....
Đuveč od divlje svinjeĐuveč od divlje svinje
27. avgust
Promešajte sve dobro da se rasporede začini. Odozgo poređajte parčiće mesa i nalijte 1 šolju vode. Uvijte aluminijumskom folijom i pecite 90 minuta....
Kako se priprema kuvana slanina?Kako se priprema kuvana slanina?
01. maj
Ovo jedna od mogućnosti za pripremu slanine za zimu. Prvo uklonite višak masnoće, koje ostaje kod odvajanja slanine sa tela životinje....
Kiš od slanine i siraKiš od slanine i sira
13. avgust
Smesu sipajte u pleh sa slaninom i sirom, nakon čega se ukusni kiš stavi u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Kiš od slanine i sira se peče oko 40 minuta dok lepo ne porumeni....
Rolat od slanine sa začinimaRolat od slanine sa začinima
25. jul
Slaninu istucamo kap šnicle i natrljamo belim lukom i mlevenim orasima. Uvijamo u rolnice i stežemo čvrsto koncem. Kuvamo u soku od kupusa i ohladimo. Uvaljamo u začine i uvijamo u foliju....
SlaninaSlanina
21. jul
Slanina je potkožna životinjska mast od praseta ili svinje. Postoje razni načini za pravljenje i čuvanje slanine, a najpopularnije i najlakše je kada se samo posoli....
Dinstane rolnice od divlje svinjeDinstane rolnice od divlje svinje
03. dec.
Pokrijte folijom ili poklopcem i pecite rolnice od divlje svinje duže vreme. Servirajte ih prelivene sopstvenim sosom....
Sočne ćuftice od divljeg svinjeSočne ćuftice od divljeg svinje
03. okt.
Meso se očisti od kosti i žila, odstrani se suvišna masnoća. Luk i beli luk se seku na sitno. Dodaju se so i biber. Meso se iseče na sitno i pomeša se sa lukom i belim lukom. Ova smesa se samelje....
Pržene ćufte od divlje svinjePržene ćufte od divlje svinje
13. april
Smesa se ostavlja da odstoji bar 1 sat. Oko 1 šolja ulja se sipa u tiganj i ostavlja da se ugreje. Od mlevenog mesa se oblikuju pljosnate loptice i prže dok ne budu gotove. Prilog je po želji....
Kako se priprema crveno sočivo?Kako se priprema crveno sočivo?
17. jun
Zbog činjenice da se crveno sočivo raskuva brzo, ono je posebno odgovarajuće za pripremu krem čorbi ili pirea. Imajte u vidu poslednje, nemojte misliti da pire može da se pripremi samo sa kromporm....
Kako se priprema pileća supa?Kako se priprema pileća supa?
07. sep.
Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa. Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
Kako se priprema meso divlje svinje?Kako se priprema meso divlje svinje?
27. avgust
Meso divlje svinje su koristili ljudi još odavnina. Ovo meso ima jako izražen ukus. Meso divlje svinje ima i druge osobine. Zato se prilikom pripreme mesa divlje svinje, moraju poštovati neka pravila....
Slanina u alevoj papriciSlanina u alevoj paprici
02. januar
Raso od kiselog kupusa se sipa u lonac i čeka da provri. Za to vreme slanina se iseče na komade od po 150-200 g. Kada raso od kupusa počne da ključa, dodajte lovorov list i biber....
Marinirana slanina u teglamaMarinirana slanina u teglama
10. mart
Slaninu isecite na trake širine 4-6 cm i dužine do visine tegle, ali ne više od 11 cm. Sipajte vodu i ostavite slaninu potopljenu 2-3 dana....