Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pačija jajaKuvanje pačijeg jajeta nosi dracene koristi za telo, s obzirom na to da sadrži mnogo dragocenih materija, veliku količinu masti i proteina tako što istovremeno vredi znati da masti u njegovom sastavu preovladavaju....
23. maj
Kalorije i nutritivni sastav kinoeSastav ovog proizvoda je raznolik i posebno koristan za telo.
Evo koliko kalorija ima 100 grama kinoe i koliki je nutritivni sadržaj ovog semena:
100 grama kinoe sadrži 120 kalorija....
08. jun
Koristi od prepeličjih jajaVrlo često se korisna jaja koriste za ukrašavanje i punjenje mlevenog mesa sa prepeličjim jajima....
26. jul
Pinjole - koristi i hranljivi sastavNutritivna vrednost:
- Pinjole imaju u sebi veliku količinu kalorija, zbog činjenice da su bogati mastima. 100 grama ovih orašastih plodova sadrži 673 kalorije....
25. mart
Kajsije - koristi i hranjljivi sastavNutritivni sastav, vitamini i minerali u kajsiji
Dve kajsije sadrže:
- kalorije - 34;
- ugljeni hidrati - 8 g;
- proteini - 1 g;
- masti - 0, 27 g;
- vlakna - 1, 5 g;
- vitamini A i C - 8% potrebne dnevne doze;
-...
08. mart
Koristi jaja i ljuski jaja za naše zdravljeKoristi ljuske jaja
Odavno su u narodnoj medicini koristi konzumacije ljuski jaja. Evo primera za efektnija lečenja ljuskama jaja, koji će omogućiti čoveku da se raduje dobrom zdravlju....
01. sep.
Nutritivni sastav i vitamini u heljdiHeljda u svom sastavu ima mnogo više vlakana, vitamina i minerala, nego proizvodi od pirinča, koji se često koriste u mnogim receptima bez glutena....
20. januar
Japanski ženšen - sastav, koristi i svojstvaŽenšen je 100% prirodan proizvod koji se vekovima koristi u tradicionalnoj azijskoj medicini i na koji mi savremeni ljudi sve više obraćamo pažnju....
15. nov.
Čaj Karkade - sastav, delovanje i koristiU sastav čaja Karkade ulazi mnoštvo antioksidanasa, kao i antocianina koji su sadržani u borovnicama i malinama. On je niskokaloričan, ne sadrži kofein i dokazao je svoja lekovita svojstva....
04. sep.
Čaj Rojbos - sastav, delovanje i koristiMeđutim, čaj Rojbos zaslužuje pažnju ne samo zbog svoj kvaliteta ukusa, nego i zbog svog sastava i koristi njegove konzumacije za ljudsko zdravlje....
03. sep.
Tahini od susama - sastav, koristi i upotrebaMogućnosti su beskrajne, eksperimentišite i uživajte u ovom zdravom i bogatom elementu koji je u sastavu vašeg menija....
08. okt.
O koristima od pačije mastiTo utiče i na kvalitet ukusa, jer niža tačka topljenja čini pačije meso mnogo ukusnijim, čak i kada je servirano hladno.
Većina nije upoznata sa korisnim osobinama pačije masti u odnosu na naše zdravlje....
14. jul
Hranljiva vrednost i koristi od guščijih jajaVažan element nutritivnog profila guščijeg jajeta je njegov ukus. Poput pačijih jaja, guščija jaja imaju više žumanca nego belanca u poređenju sa drugim jajima. Ovaj odnos im daje poseban profil ukusa....
30. nov.
Sokovi od voća i povrća - doze, sastav i koristiNjegov sastav je bogat korisnim supstancama, među kojima je visok sadržaj beta-karotena, vitamina B, kalcijuma, kobalta i drugih korisnih materija.
Ne bi trebalo da zloupotrebljavate ovaj sok....
14. nov.
JajaNaravno, moguća su i trovanja svežim jajima, ali su ona češća kada su u pitanju pačija i guščija jaja, jer ova jaja sadrže više masti i često su izvor infekcija salmonele....
02. sep.
Pačija mlečna čorbaPačetina je masnija i možemo pokupiti penu koja se stvorila po površini (koristimo mast za kuvanje drugog jela: zamrznemo u kesicama u zamrzivaču)....
04. april
Domaća pačija paštetaDomaću pačiju paštetu stavite u frižider i konzumirajte u roku od 3-4 dana,...
12. dec.
Pačija džigerica - mikuitOva tehnoligija se zove Foa gra guščija džigerica ili Mikuit, koja je apsolutno ista i kad se sprema pačija džigerica....
02. jun
Ukusna pačija supaNe dodaje se ulje ili mast, zato što je pačije meso dovoljno masno i pustiće svoju mast.
Oljuštimo krompir, isečemo ga na kockice i dodajemo u bujon. Dodajemo i fidu....
20. feb.
Pačija supa sa pirinčemAko koristite sveže pačije batake stavite u njih da se skuvaju.
Ako ćete ipak spremati supu sa konfi batacima iz konzerve, odvojte ih od kostiju i za aromu bujona stavite kosti i dve kašike masti iz same konzerve....
24. feb.
Pačija čorba sa pasuljemNemojte koristiti mnogo masti, jer pačiji bujon od kuvanja krilca postaje veoma mastan zbog odvojene pačije masti.
Ali to je korisna i čista mast, koja osim toga daje neverovatan ukus pačijoj supi....
28. nov.
Pačija supa sa kuskusomU šerpi se izdinstaju praziluk, šargarepa i paprika. Kada omekšaju dodaje se paradajz isečen na sitno.
Nakon toga se dodaje bujon, a kada provri - krompir i so.
Čim se skuva krompir dodaje se meso i kuskus. Meša se...
29. mart
Pačija supa sa povrćemPred kraj kuvanja supe ih stavljamo, zajedno sa iskidanim pačijim mesom. Kada bude skoro gotova stavljamo i rezance sa peršunom isečenim na sitno. Kuvamo dok ne bude gotovo....
21. januar