Facebook
Omiljeno
Pinterest
Pile Udaj se za meneOvo je čuveno pile Udaj se za mene (Merry me chicken) - sočno i krhko, istopiće srce svakog muškarca.
Meso se pokriva svežom folijom i čekićem se izudara, ali da se ne pokida....
Ovako se pravi kora za tortuIsecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Uštipci koji se sami okrećuMasnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću.
Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....
Konkilie testenina se belim sosomDodaju se makarone i grašak.
Sipa se voda i mleko i dodaje se kockica bujona. Ostavljamo da provri, a nakon toga se smanjuje i ostavljamo samo da se krčka....
Palačinke koje se ne cepajuGotovo testo je ređe nego uobičajeno testo za palačinke. Skrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro.
U namazanom tiganju se prže palačinke. Sa obe strane se maže maslacem....
Pica se pestom i česteromOdmrznemo testo za picu (ako je zamrznuto), prvo u fizu frižidera a posle na sobnoj temperaturi. Satvljamo ga u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje....
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Orada se koricom od orahaU dobijenu mesu po želji dodajte pola ili malo belanca, da bude kao pasta. Ako preskočite belance, jednostavno treba da sameljete ili iseckate sastojke na sitnije.
3....
Čizkejk koji se ne pečeZa voćni preliv:
Kuvati šećer i vodu sa voćem iseckanim 10 minuta, mešati, kad se pojavi pena nju skinuti. Dok se kuva to, rastopiti želatin, umešati ga sa voćem. Ohladiti 10 minuta, pa sipati preko fila....
Evo kako se marinira ribaPropžite malo ulja, koje zatim ostavite da se ohladi. Kada je to gotovo, napunite tegle konzeriranom ribom. Biće spremna za konzumaciju za oko 20 dana. Vaša marinirana riba je spremna!...
Pile u koje ćete se zaljubitiVadi se posuda i skida se folija, vraća se u rernu i zapeče se dok ne porumeni.
Serviramo sa čašom piva i salatom.
Prijatno!...
Keksići koji se tope u ustimaU principu, ovi brzi, ekonomični keksići koji se tope u ustima mogu da se naprave bez kokosovog ulja, samo sa uljem (1 šolja) - ja sam imala i odlučila sam da stavim 50/50....
Japanski Čizkejk - topi se u ustimaZatim skidamo sa ringle i u dobijenu homogenu tečnost dodajemo žumanca i mešamo žicom za mućenje dok se i oni ne pomešaju.
U ove sastojke dodajemo još i brašno i mešamo dok se ono ne istopi....
Evo ovako se pravi mekani omletKakve posude su potrebne za spremanje omleta?
Tiganj sa dnom koje se ne lepi, duboki kalup za rernu, daska za sečenje, duboka šerpa, rende, mikser, viljuška, komplet kuhinjskih noževa....
Čokoladna torta koja se topi u ustimaU posudi mutite jaja i šećer sve dok se ne dobije mekan krem. Dodajte sve suve sastojeke: brašno, kakao, prašak za pecivo, vanilu.
Sipajte u kalup za pečenje torti, u koji prethodno stavite papir za pečenje....
Piletina se belim vinom i belim lukomPrebacite ih u posudu za pečenje zajedno i deglazirajte tiganj belim vinom.
Prelijte preko piletine, stavite prepolovljene glavice belog luka i gurnite da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo....
Salata se kelerabom i ceđenim kiselim mlekomKelerabu oljuštimo i sečemo na kockice. Prelivamo sokom od limuna i posolimo. Odstoji 15 minuta.
Izgnječimo beli luk. Dodajemo kiselo mleko i mentu. Ovom smesom prelivamo kockice kelerabe.
Prilikom serviranja posipamo...