Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pile Udaj se za menePile Udaj se za mene
08. jun
1
Ovo je čuveno pile Udaj se za mene (Merry me chicken) - sočno i krhko, istopiće srce svakog muškarca. Meso se pokriva svežom folijom i čekićem se izudara, ali da se ne pokida....
Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!
31. jul
Isečeni sastojci se dobro promešaju i naređaju u podmazane đuvečare - posolite, dodajte čubar i malo vode, kao i paradajz sok. Pecite dok ne bude gotovo na 200 stepeni....
Piletina Udaj se za mene (Marry me Chicken)Piletina Udaj se za mene (Marry me Chicken)
27. feb.
Jedinstveno ukusan recept za piletinu Udaj se za mene (Marry me Chicken)....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Isecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač. Evo ovako se pravi kora za tortu....
Uštipci koji se sami okrećuUštipci koji se sami okreću
13. mart
Masnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću. Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....
Konkilie testenina se belim sosomKonkilie testenina se belim sosom
22. okt.
Dodaju se makarone i grašak. Sipa se voda i mleko i dodaje se kockica bujona. Ostavljamo da provri, a nakon toga se smanjuje i ostavljamo samo da se krčka....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo za palačinke. Skrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro. U namazanom tiganju se prže palačinke. Sa obe strane se maže maslacem....
Pica se pestom i česteromPica se pestom i česterom
31. maj
Odmrznemo testo za picu (ako je zamrznuto), prvo u fizu frižidera a posle na sobnoj temperaturi. Satvljamo ga u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje....
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Kiflice o kojima se pričaKiflice o kojima se priča
17. januar
Kiflice o kojima se priča! Neka vam je slatko!...
Orada se koricom od orahaOrada se koricom od oraha
25. avgust
U dobijenu mesu po želji dodajte pola ili malo belanca, da bude kao pasta. Ako preskočite belance, jednostavno treba da sameljete ili iseckate sastojke na sitnije. 3....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Nezavisno koji recept će biti izabran, lepo je to što stoje kao lep posip po svakom uskršnjem kolaču....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Za voćni preliv: Kuvati šećer i vodu sa voćem iseckanim 10 minuta, mešati, kad se pojavi pena nju skinuti. Dok se kuva to, rastopiti želatin, umešati ga sa voćem. Ohladiti 10 minuta, pa sipati preko fila....
Palačinke o kojima se pričaPalačinke o kojima se priča
27. dec.
Serviramo čokoladne palačinke o kojima se priča sa isečenim bademima....
Evo kako se marinira ribaEvo kako se marinira riba
12. dec.
Propžite malo ulja, koje zatim ostavite da se ohladi. Kada je to gotovo, napunite tegle konzeriranom ribom. Biće spremna za konzumaciju za oko 20 dana. Vaša marinirana riba je spremna!...
Pile u koje ćete se zaljubitiPile u koje ćete se zaljubiti
23. sep.
Vadi se posuda i skida se folija, vraća se u rernu i zapeče se dok ne porumeni. Serviramo sa čašom piva i salatom. Prijatno!...
Keksići koji se tope u ustimaKeksići koji se tope u ustima
15. maj
U principu, ovi brzi, ekonomični keksići koji se tope u ustima mogu da se naprave bez kokosovog ulja, samo sa uljem (1 šolja) - ja sam imala i odlučila sam da stavim 50/50....
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju
25. nov.
Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Japanski Čizkejk - topi se u ustimaJapanski Čizkejk - topi se u ustima
26. mart
1
Zatim skidamo sa ringle i u dobijenu homogenu tečnost dodajemo žumanca i mešamo žicom za mućenje dok se i oni ne pomešaju. U ove sastojke dodajemo još i brašno i mešamo dok se ono ne istopi....
Evo ovako se pravi mekani omletEvo ovako se pravi mekani omlet
30. januar
Kakve posude su potrebne za spremanje omleta? Tiganj sa dnom koje se ne lepi, duboki kalup za rernu, daska za sečenje, duboka šerpa, rende, mikser, viljuška, komplet kuhinjskih noževa....
Čokoladna torta koja se topi u ustimaČokoladna torta koja se topi u ustima
07. feb.
U posudi mutite jaja i šećer sve dok se ne dobije mekan krem. Dodajte sve suve sastojeke: brašno, kakao, prašak za pecivo, vanilu. Sipajte u kalup za pečenje torti, u koji prethodno stavite papir za pečenje....
Piletina se belim vinom i belim lukomPiletina se belim vinom i belim lukom
24. sep.
Prebacite ih u posudu za pečenje zajedno i deglazirajte tiganj belim vinom. Prelijte preko piletine, stavite prepolovljene glavice belog luka i gurnite da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo....
Salata se kelerabom i ceđenim kiselim mlekomSalata se kelerabom i ceđenim kiselim mlekom
29. dec.
Kelerabu oljuštimo i sečemo na kockice. Prelivamo sokom od limuna i posolimo. Odstoji 15 minuta. Izgnječimo beli luk. Dodajemo kiselo mleko i mentu. Ovom smesom prelivamo kockice kelerabe. Prilikom serviranja posipamo...
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiHleb sa ajranom, koji se ne mesi
28. nov.
Gotov hleb bez mešenja sa ajranom, koji se ne mesi potpuno ohladite na podmetaču i nakon toga isecite....
Pica se piletinom i jajima od prepelicePica se piletinom i jajima od prepelice
16. mart
Od nabrojanih sastojaka zameste glatko i elastično testo za picu. Pospite brašnom radnu površinu, dok mesite da vam se ne lepi u početku. 2....