bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!
31. jul
Jela, napravljena u đuvečari su jedna od najbržih i najukusnijih - nije važno da li je reč o nečemu posnom ili jelu s mesom. Osim što bude gotovo veoma brzo, može da se improvizuje - čak i da vam fali nešto iz samog recepta...
Piletina Udaj se za mene (Marry me Chicken)Piletina Udaj se za mene (Marry me Chicken)
27. feb.
Jedinstveno ukusan recept za piletinu Udaj se za mene (Marry me Chicken)....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Isecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač. Evo ovako se pravi kora za tortu....
Palačinke o kojima se pričaPalačinke o kojima se priča
27. dec.
Serviramo čokoladne palačinke o kojima se priča sa isečenim bademima....
Pica se pestom i česteromPica se pestom i česterom
31. maj
Odmrznemo testo za picu (ako je zamrznuto), prvo u fizu frižidera a posle na sobnoj temperaturi. Satvljamo ga u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje....
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Nezavisno koji recept će biti izabran, lepo je to što stoje kao lep posip po svakom uskršnjem kolaču....
Orada se koricom od orahaOrada se koricom od oraha
25. avgust
U dobijenu mesu po želji dodajte pola ili malo belanca, da bude kao pasta. Ako preskočite belance, jednostavno treba da sameljete ili iseckate sastojke na sitnije. 3....
Uštipci koji se sami okrećuUštipci koji se sami okreću
13. mart
Masnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću. Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo za palačinke. Skrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro. U namazanom tiganju se prže palačinke. Sa obe strane se maže maslacem....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Za voćni preliv: Kuvati šećer i vodu sa voćem iseckanim 10 minuta, mešati, kad se pojavi pena nju skinuti. Dok se kuva to, rastopiti želatin, umešati ga sa voćem. Ohladiti 10 minuta, pa sipati preko fila....
Konkilie testenina se belim sosomKonkilie testenina se belim sosom
22. okt.
Dodaju se makarone i grašak. Sipa se voda i mleko i dodaje se kockica bujona. Ostavljamo da provri, a nakon toga se smanjuje i ostavljamo samo da se krčka....
Kiflice o kojima se pričaKiflice o kojima se priča
17. januar
Kiflice o kojima se priča! Neka vam je slatko!...
Evo kako se marinira ribaEvo kako se marinira riba
12. dec.
Riba je jedna od najkorisnijih namirnica čija je konzumacija obavezna najmanje nekoliko puta nedeljno. Velika raznovrsnost riba je prodnost, a one se mogu pripremiti na više načina, prema vašim željama i ukusu. Specijalitet...
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju
25. nov.
Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Japanski Čizkejk - topi se u ustimaJapanski Čizkejk - topi se u ustima
26. mart
1
Zatim skidamo sa ringle i u dobijenu homogenu tečnost dodajemo žumanca i mešamo žicom za mućenje dok se i oni ne pomešaju. U ove sastojke dodajemo još i brašno i mešamo dok se ono ne istopi....
Pile u koje ćete se zaljubitiPile u koje ćete se zaljubiti
23. sep.
Vadi se posuda i skida se folija, vraća se u rernu i zapeče se dok ne porumeni. Serviramo sa čašom piva i salatom. Prijatno!...
Keksići koji se tope u ustimaKeksići koji se tope u ustima
15. maj
Mogu se ostaviti beli, oblikovati i nakon pečenja mogu se posuti šećerom u prahu....
Evo ovako se pravi mekani omletEvo ovako se pravi mekani omlet
30. januar
Uprkos poznatoj i jednostavnoj pripremi, ne zna baš svako kako se pravi mekani omlet. Ukusan i nežan vazdušasti omlet, svima dostupan! Postoji dosta i različitih recepata za omlet: sa mlekom, kefirom, brašnom, kobasicom...
Pica se piletinom i jajima od prepelicePica se piletinom i jajima od prepelice
16. mart
Od nabrojanih sastojaka zameste glatko i elastično testo za picu. Pospite brašnom radnu površinu, dok mesite da vam se ne lepi u početku. 2....
Čokoladna torta koja se topi u ustimaČokoladna torta koja se topi u ustima
07. feb.
U posudi mutite jaja i šećer sve dok se ne dobije mekan krem. Dodajte sve suve sastojeke: brašno, kakao, prašak za pecivo, vanilu. Sipajte u kalup za pečenje torti, u koji prethodno stavite papir za pečenje....
Piletina se belim vinom i belim lukomPiletina se belim vinom i belim lukom
24. sep.
Prebacite ih u posudu za pečenje zajedno i deglazirajte tiganj belim vinom. Prelijte preko piletine, stavite prepolovljene glavice belog luka i gurnite da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo....
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiHleb sa ajranom, koji se ne mesi
28. nov.
Tepsiju obložite papirom za pečenje i stavite testo. Ostavite ponovo da naraste, oko 30 minuta....
Salata se kelerabom i ceđenim kiselim mlekomSalata se kelerabom i ceđenim kiselim mlekom
29. dec.
Kelerabu oljuštimo i sečemo na kockice. Prelivamo sokom od limuna i posolimo. Odstoji 15 minuta. Izgnječimo beli luk. Dodajemo kiselo mleko i mentu. Ovom smesom prelivamo kockice kelerabe. Prilikom serviranja posipamo...
Na plaži se jede zdravo! Evo kakoNa plaži se jede zdravo! Evo kako
09. avgust
Leto je konačno stiglo i potpuno ste spremni za njega. Da ne biste pokvarili mesece treninga u teretani, morate znati kako da se zdravo hranite na plaži. Plaža, more, sunce - šta može biti bolje od toga. Tokom cele godine...