Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Prava baklavaPrva četiri sastojka umutimo i dodajemo brašno koliko je potrebno. Zamesimo i podelimo na 4 lopte. Svku loptu razvučemo na krug, ne mnogo tanak.
Svaki list namažemo margarinom, a na poslednju margarin, orahe i cimet. Uvijamo...
13. april
Velika krofna sa rikotom i čokoladnim kapljicamaImala sam preostalu čokoladu i u ovom receptu sam je iskoristila, tako što sam je istopila na pari i pomoću šprica nanela nekoliko dekorativnih linija po kolaču-krofni, a zove se kolač krofna, jer je mekan baš kao krofna....
28. januar
Ukusna prava pitaUkusna prava pita, koje ide idealno sa kiselim mlekom ili ajranom za doručak....
27. dec.
Prava ruska salataŠto je grašak tamnije boje i sitniji, to znači da je mlađi. Nemojte ga odmrzavati napolju.
Krastavčići ne treba da su domaći, jer i kad je tegla kuvana 5 minuta, onda su oni meki, a treba da budu hrskavi.
Šunka da...
13. januar
Prava kobasica LukankaIsecite meso i slaninu na kocke i sameljite na osmom stupnju mlina, dodajte sve začine i zamesite mleveno meso veoma dobro.
Ostavite mleveno meso tako 2-3 dana da odstoji (obavezno na hladnom mestu ili u frižideru)....
19. dec.
Palačinke o kojima se pričaServiramo čokoladne palačinke o kojima se priča sa isečenim bademima....
27. dec.
Prava šupla iz grada RazlogaProsejemo brašno u posudi sa malo soli (2 prstohvata).
Dodajemo hladnu vodu u brašno i mešamo neprestano, dok ne postane gusta kaša.
Uzimamo veliku posudu za pečenje i mažemo dno sa pola maslaca.
Sipamo kašu od brašna...
04. avgust
Kraj masnim krofnama ili tajna svakog testaNe treba da se meša ukrug, već da se prave pokreti u obliku osmice. Ako se meša ukrug, krem bude žilav i lepljiv. Ako se žica meša u obliku osmice, krem će biti kremast i podsećaće na sladoled....
08. jun
Prava istorija piceViše od 93 odsto ljudi na svetu jelo je picu i to je pravi rekord za masovnu konzumaciju bilo koje hrane. Kakva je istorija ove svetski poznate i popularne jednostavne hrane?...
28. sep.
Krofne sa bundevomU mlako mleko dodati kašiku šećera i kvasac, promešati, pa ostaviti da se aktivira.
Bundevu ispeći i ispasirati. Pire od bundeve pomešati sa ostatkom šećera, semenkama vanile (iz štapića), cimetom, soli, pa dodati brašno...
06. januar
Krofne sa rumomZa testo: U mlako mleko izmrviti kvasac, dodati šećer, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
U dublju posudu usuti brašno, dodati prašak za pecivo, so i izmešati. Dodati vanilin šećer, rendanu limunovu koricu i izmešati...
01. april
Krofne sa kremomOd sastojaka za testo zamesite meko testo, ne treba da se lepi po rukama. Najbolje da koristite mikser ili multipraktik. Ostavite na toplom da nadođe. Posle ponovo premesite.
Kidajte male lopte i napravite fitilj oko 15...
26. sep.
Krofne na drugi načinZamesiti kvasac sa mlekom i malo šećera. Ostaviti na toplom oko 15 minuta.
Brašno prosejati, napraviti udubljenje u sredini, dodati kvasac, preostali šećer, ulje, žumanca, so, rum, zamesiti testo i ostaviti oko 30 minuta...
03. januar
Fantastične krofne sa limunomOd navedenih sastojaka umesite meko testo, počevši od mućenja jaja sa šećerom, dodavanja sode i kiselog mleka, maslaca (ne mora da se topi) i limunovog soka i korice limuna.
Postepeno dodavati brašno dok se ne dobije...
06. januar
1
Hrskave krofne sa cimetomU posudu prosejte brašno, so i prašak za pecivo. Dodajte ulje i cimet.
Umesite testo vrelom vodom, koju postepeno dolivate.
Umešeno testo ostavite da odstoji 10 minuta.
Od testa uzmite loptu malo veću od oraha....
09. avgust
Debeljuškaste krofne sa marmeladomPrvo rastvorite kvasac u toploj vodi. Sipajte brašno na radnu površinu i u sredini napravite udubljenje. Dodajte unutra sve ostale proizvode i umesite mekano testo.
Stavite ga u nauljenu posudu, umotajte krpom i ostavite...
22. jun
Krofne sa sušenim malinamaPivo sipati u sosijeru, pa pustiti da provri. Kuvati na srednjoj temperaturi sve dok ne uvri na polovinu početne zapremine. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Sušene maline samleti u blenderu (skoro do u prah...
14. januar
Krofne sa tečnom čokoladomU sredini im se iseku manji krugovi, da se dobije oblik klasičnih krofnica.
Kada pripremimo celo testo ostavljamo ga da odstoji nekoliko minuta, pri čemu za to vreme stavljamo ulje da se zagreje....
21. avgust
Zdrave krofne sa borovnicamaU dubokoj posudi pomešamo mleko sa sodom i u njih dodajemo jaja, mutimo dok smesa ne postane homogena.
U drugoj posudi pomešamo brašna i ovsene mekinje, nakon toga iz dva dela dodajemo u drugu smesu, na kraju dodajemo...
20. jul
Krofne sa čokoladnim kapljicamaMešajte sve sastojke dok ne dobijete gusto testo, ostavite da odstoji 5 minuta, da se zgusne.
Krofne možete napraviti kao tip sendvič, odnosno prvo premazati kašikom smese, pa kašikom čokolade i preliti drugom kašikom...
28. avgust
Krofne sa čokoladnom glazuromKvasac se namrvi u 100 ml toplog svežeg mleka sa kašikom šećera i 2 kašike brašna. Ostavlja se da naraste i sa ostalim sastojcima se zamesi srednje meko testo da se ne lepi.
Pokriva se krpom i ostavlja da naraste na toplom...
06. mart
Krofne sa aromom vanileU dublju posudu usuti mlako mleko, dodati izmrvljen kvasac, šećer, vanilin šećer i izmešati ručnom žicom za mućenje.
Dodati pola mere brašna, izmešati, dodati ulje, so, razmućena jaja i sve izmeśati ručnom žicom za mućenje...
21. dec.
Krofne sa integralnim brašnomKvasac razmutiti sa kašićicom šećera i mlakom vodom, ostaviti da nadođe.
U nadošli kvasac dodati prosejano belo i integralno brašno, pomešano sa solju. Na kraju dodati jaja i mleko.
Zamesite testo rukom i ostavite...
09. dec.