Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Prava baklavaPrava baklava
13. april
Prva četiri sastojka umutimo i dodajemo brašno koliko je potrebno. Zamesimo i podelimo na 4 lopte. Svku loptu razvučemo na krug, ne mnogo tanak. Svaki list namažemo margarinom, a na poslednju margarin, orahe i cimet. Uvijamo...
Velika krofna sa rikotom i čokoladnim kapljicamaVelika krofna sa rikotom i čokoladnim kapljicama
28. januar
Imala sam preostalu čokoladu i u ovom receptu sam je iskoristila, tako što sam je istopila na pari i pomoću šprica nanela nekoliko dekorativnih linija po kolaču-krofni, a zove se kolač krofna, jer je mekan baš kao krofna....
Ukusna prava pitaUkusna prava pita
27. dec.
Ukusna prava pita, koje ide idealno sa kiselim mlekom ili ajranom za doručak....
Prava ruska salataPrava ruska salata
13. januar
Što je grašak tamnije boje i sitniji, to znači da je mlađi. Nemojte ga odmrzavati napolju. Krastavčići ne treba da su domaći, jer i kad je tegla kuvana 5 minuta, onda su oni meki, a treba da budu hrskavi. Šunka da...
Prava kobasica LukankaPrava kobasica Lukanka
19. dec.
Isecite meso i slaninu na kocke i sameljite na osmom stupnju mlina, dodajte sve začine i zamesite mleveno meso veoma dobro. Ostavite mleveno meso tako 2-3 dana da odstoji (obavezno na hladnom mestu ili u frižideru)....
Prava domaća čokoladaPrava domaća čokolada
24. dec.
Ostavite da se stvrdne prava čokolada, može i u frižideru....
Palačinke o kojima se pričaPalačinke o kojima se priča
27. dec.
Serviramo čokoladne palačinke o kojima se priča sa isečenim bademima....
Kiflice o kojima se pričaKiflice o kojima se priča
17. januar
Kiflice o kojima se priča! Neka vam je slatko!...
Prava šupla iz grada RazlogaPrava šupla iz grada Razloga
04. avgust
Prosejemo brašno u posudi sa malo soli (2 prstohvata). Dodajemo hladnu vodu u brašno i mešamo neprestano, dok ne postane gusta kaša. Uzimamo veliku posudu za pečenje i mažemo dno sa pola maslaca. Sipamo kašu od brašna...
Kraj masnim krofnama ili tajna svakog testaKraj masnim krofnama ili tajna svakog testa
08. jun
Ne treba da se meša ukrug, već da se prave pokreti u obliku osmice. Ako se meša ukrug, krem bude žilav i lepljiv. Ako se žica meša u obliku osmice, krem će biti kremast i podsećaće na sladoled....
Prava istorija picePrava istorija pice
28. sep.
Više od 93 odsto ljudi na svetu jelo je picu i to je pravi rekord za masovnu konzumaciju bilo koje hrane. Kakva je istorija ove svetski poznate i popularne jednostavne hrane?...
Krofne sa bundevomKrofne sa bundevom
06. januar
U mlako mleko dodati kašiku šećera i kvasac, promešati, pa ostaviti da se aktivira. Bundevu ispeći i ispasirati. Pire od bundeve pomešati sa ostatkom šećera, semenkama vanile (iz štapića), cimetom, soli, pa dodati brašno...
Krofne sa rumomKrofne sa rumom
01. april
Za testo: U mlako mleko izmrviti kvasac, dodati šećer, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. U dublju posudu usuti brašno, dodati prašak za pecivo, so i izmešati. Dodati vanilin šećer, rendanu limunovu koricu i izmešati...
Krofne sa kremomKrofne sa kremom
26. sep.
Od sastojaka za testo zamesite meko testo, ne treba da se lepi po rukama. Najbolje da koristite mikser ili multipraktik. Ostavite na toplom da nadođe. Posle ponovo premesite. Kidajte male lopte i napravite fitilj oko 15...
Krofne na drugi načinKrofne na drugi način
03. januar
Zamesiti kvasac sa mlekom i malo šećera. Ostaviti na toplom oko 15 minuta. Brašno prosejati, napraviti udubljenje u sredini, dodati kvasac, preostali šećer, ulje, žumanca, so, rum, zamesiti testo i ostaviti oko 30 minuta...
Fantastične krofne sa limunomFantastične krofne sa limunom
06. januar
1
Od navedenih sastojaka umesite meko testo, počevši od mućenja jaja sa šećerom, dodavanja sode i kiselog mleka, maslaca (ne mora da se topi) i limunovog soka i korice limuna. Postepeno dodavati brašno dok se ne dobije...
Hrskave krofne sa cimetomHrskave krofne sa cimetom
09. avgust
U posudu prosejte brašno, so i prašak za pecivo. Dodajte ulje i cimet. Umesite testo vrelom vodom, koju postepeno dolivate. Umešeno testo ostavite da odstoji 10 minuta. Od testa uzmite loptu malo veću od oraha....
Debeljuškaste krofne sa marmeladomDebeljuškaste krofne sa marmeladom
22. jun
Prvo rastvorite kvasac u toploj vodi. Sipajte brašno na radnu površinu i u sredini napravite udubljenje. Dodajte unutra sve ostale proizvode i umesite mekano testo. Stavite ga u nauljenu posudu, umotajte krpom i ostavite...
Krofne sa sušenim malinamaKrofne sa sušenim malinama
14. januar
Pivo sipati u sosijeru, pa pustiti da provri. Kuvati na srednjoj temperaturi sve dok ne uvri na polovinu početne zapremine. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Sušene maline samleti u blenderu (skoro do u prah...
Krofne sa tečnom čokoladomKrofne sa tečnom čokoladom
21. avgust
U sredini im se iseku manji krugovi, da se dobije oblik klasičnih krofnica. Kada pripremimo celo testo ostavljamo ga da odstoji nekoliko minuta, pri čemu za to vreme stavljamo ulje da se zagreje....
Zdrave krofne sa borovnicamaZdrave krofne sa borovnicama
20. jul
U dubokoj posudi pomešamo mleko sa sodom i u njih dodajemo jaja, mutimo dok smesa ne postane homogena. U drugoj posudi pomešamo brašna i ovsene mekinje, nakon toga iz dva dela dodajemo u drugu smesu, na kraju dodajemo...
Krofne sa čokoladnim kapljicamaKrofne sa čokoladnim kapljicama
28. avgust
Mešajte sve sastojke dok ne dobijete gusto testo, ostavite da odstoji 5 minuta, da se zgusne. Krofne možete napraviti kao tip sendvič, odnosno prvo premazati kašikom smese, pa kašikom čokolade i preliti drugom kašikom...
Krofne sa čokoladnom glazuromKrofne sa čokoladnom glazurom
06. mart
Kvasac se namrvi u 100 ml toplog svežeg mleka sa kašikom šećera i 2 kašike brašna. Ostavlja se da naraste i sa ostalim sastojcima se zamesi srednje meko testo da se ne lepi. Pokriva se krpom i ostavlja da naraste na toplom...
Krofne sa aromom vanileKrofne sa aromom vanile
21. dec.
U dublju posudu usuti mlako mleko, dodati izmrvljen kvasac, šećer, vanilin šećer i izmešati ručnom žicom za mućenje. Dodati pola mere brašna, izmešati, dodati ulje, so, razmućena jaja i sve izmeśati ručnom žicom za mućenje...
Krofne sa integralnim brašnomKrofne sa integralnim brašnom
09. dec.
Kvasac razmutiti sa kašićicom šećera i mlakom vodom, ostaviti da nadođe. U nadošli kvasac dodati prosejano belo i integralno brašno, pomešano sa solju. Na kraju dodati jaja i mleko. Zamesite testo rukom i ostavite...