Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
KokicePriprema domaćih kokica
Kukuruz se okomi i semenke se ostavljaju da se suše i da ispari preostala vlaga, koja bi pogoršala kokanje kokica. Najbolje za pripremu kokica je kukuruz kokičar....
13. jul
Salata Ukusni praznikKukuruz ocedite iz konzerve dobro, grašak blanširajte nekoliko sekundi u toploj vodi (ako je zamrznut, ako je svež treba da se skuva) i ocedite.
Dodajte ova dva sastojka ostalima i salata se začinjava po ukusu....
29. nov.
Česnica za praznikOstaviti česnicu za praznik da poraste, dok se rerna ne ugreje na 170 stepeni.
Naraslo testo premazati mešavinom žumanceta i malo mleka, pa ga staviti da se peče....
04. dec.
Slano pecivo u obliku kokica iz starih notesaZamesimo testo koje se lepi. Kidamo loptice veličine malog oraha, ne topimo ruke u vodu ili mast, zato što je cilj da ostanu čupave.
Poređamo ih u pleh, namazan uljem ili na papir za pečenje....
26. maj
Slana torta za praznikMleveno meso pomešajte sa sitno iseckanim lukom, jajetom, kuminom i čubrom.
Stavite u malu tepsiju, rasporedite ga po dnu tepsije kao pogaču i pecite u zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo.
Preko dobijene kore od mlevenog...
23. sep.
Rolat za svaki praznikUmutimo jaja sa šećerom dok se potpuno ne rastvori. Dodajemo prstohvat soli, esenciju i prosejano brašno. Mešamo rukom u ujednačenu smesu.
Sipamo smesu u pravougaonu posudu za pečenje na papir za pečenje....
16. januar
Slatki panjići za praznikCilj je da se dobije glatka smesa u koju se u tankom mlazu dodaje kondenzovano mleko i muti velikom brzinom još 6-7 minuta. Dobija se vazdušasta i krem od maslaca....
10. maj
Ukusni ježići za praznikMogu da se čuvaju 2-3 dana u kutiji sa poklopcem.
Sjajni za praznike sa kaficom! Neka vam je slatko!
Ukusni ježići za praznik su gotovi....
29. jun
Marokanska kuhinja: Praznik za čulaTehnike i saveti
Marokanska kuhinja danas paspolaže modernim uređajima kao što su frižideri i zamrzivači, ali tradicionalno posuđe još igra važnu ulogu u kuvanju....
22. nov.
Keks torta za dečiji praznikNakon što prođe vreme sklonite kalup, mažete tortu sa svih strana i dekorišete bombonama, prepuštajući se mašti ili više dečijim fantazijama sa omiljenim bombonama....
25. maj
Pogača sa kvascem za praznikPomešajte kvasac sa mlakom vodom i šećerom i ostavite da nadođe. U posudi pomešajte dve vrste brašna i oblikujte udubljenje u sredini.
Sipajte kvasac i dodajte ostale sastojke, zamesite srednje meko testo. Pokrijte krpom...
22. feb.
Dve mlečne salate za praznikMlečne salate za praznik se serviraju sa pečenim mesom, prženim ćufticama, šniclama ili jednostavno sa čašom domaće rakije za praznik.
Lako, brzo, i veoma ukusno!
Prijatno!...
03. feb.
Mali slepljeni medenjaci za praznikKuglice stavljati na odstojanju jer se tokom pečenja naduvavaju.
Dok su još topli, izdubite ih malom kašikom ili nožem.
Nakon što se ohlade, filuju se i lepe sledećim filom....
15. januar
Torta od šargarepe za praznikPeče se na 180 stepeno (sa ventilatorom na 160 40-45 minuta).
Sastojci za glazuru praznične torte se pomešaju redom u preko svake kore se ona stavlja.
Ukras torte od šargarepe za praznik je po vašoj želji!...
22. jul
Domaća keks torta za praznikTo je - domaća keks torta za praznik je gotova.
Neka vam je slatko sa po jednim pićencem i dobrim društvom!...
28. mart
Spasovdan - srećan praznik pekarima i poslastičarimaDanas pravoslavni Hrišćani slave Spasovdan, poznat kao i Vaznesenje Hristovo.
Spasovdan je pokretan hrišćanski praznik koji se slavi 40 dana nakon Uskrsa i obeležava trenutak kada se Isus uzneo na nebo....
02. januar
Kako da iskokate kokiceSvi mi znamo kako izgledaju kesice sa kokicama, koje su namenjene za kokanje kokica u mikrotalasnoj pećnici. Uprkos tome, nema ništa prijatnijeg, a ni ukusnijeg od toga da sami napravimo kokice....
05. mart
Francuska seoska torta za svaki praznikPomešajte obe kantice ceđenog kiselog mleka i dve kantice kisele pavlake. Dodajte šećer i izmešajte.
Stavite prvu koru za tortu i odozgo namažite smesom i polovinom slatka od borovnica.
Stavite drugu koru i namažite...
06. dec.
Konkilie testenina se belim sosomDodaju se makarone i grašak.
Sipa se voda i mleko i dodaje se kockica bujona. Ostavljamo da provri, a nakon toga se smanjuje i ostavljamo samo da se krčka....
22. okt.