Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jarebice u đuvečariSevirajte jarebice u đuvečari sa krompir pireom.
Neka vam je slatko!...
24. januar
Jarebice sa pečurkamaIspržimo u maslacu očišćene i na parčiće isečene pečurke, dodajemo jarebice, sipamo vino i malo dinstamo....
24. dec.
Saveti za spremanje marinada za mesoJedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa.
Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa. Osim začina i maslinovog ulja,...
18. sep.
Pečene jarebice a la RišeljePoklopite posudu i ispecite punjene jarebice oko sat i po na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
Ove pečene jarebice a la Rišelje su jelo dostojno kardinala!
Nek vam je slatko!...
21. januar
Saveti kod pripremanja jarebicaNajbolje je da spremate jarebicu da bude srednje pečena, jer će tako meso ostati sočno i blago rozikasto. U idealnom slučaju, najbolje je da se ptica dinsta na primer sa povrćem....
21. nov.
Dinstane jarebicePromešajte jarebice i servirajte ih, ne sklanjajući listove loze, prelijte ih sosom....
05. okt.
Saveti za kuvanje mesaDa bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
12. nov.
Saveti za pečenje povrćaSaveti za pečenje povrća na roštilju
Pečenje povrća na roštilju je jednostavan i brz način spremanja povrća. Prilikom pečenja postoji verovatnoća da se neravnomerno ispeče ili da izgori, kao i da spadne sa roštilja....
02. okt.
Saveti za pripremanje slanineDa biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal.
Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaSpremanje patlidžana je malo drugačije od ostalog povrća. Nezavisno od toga kako ćete ga spremiti - da li ćete ga dodati u đuveč ili ćete ga pržiti, obavezno ga iscedite pre nego što počnete zaista da kuvate....
27. april
Saveti za kuvanje bamijeNikada ne prekrivajte tiganj kada spremate bamiju. Prekrivanje i prouzrokovanje pare će dovesti do pojave neželjene vlage....
23. april
Saveti za kuvanje artičokeOsnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
27. mart
Saveti za konzerviranje pečurakaNakon dodavanja začina, kuvajte pečurke dok ne budu spremne - rastvor treba da postane providan i pečurke treba da padnu na dno posude....
04. okt.
Saveti za savršenu salatuJedva da postoji čovek koji seda za sto bez salate. One su idealan dodatak svakom jelu.
Najčešće spremamo salatu sa povrćem. Ono treba da bude veoma dobro oprano.
Da bi salata bila sveža i ukusna, trebalo bi da se pravi...
02. mart
Saveti za pripremanje patkeKada spremate pačje meso, treba da znate da se file spremaja dosta brže od bataka. Zato je dobro da ih pripremate posebno ili da ih izvadite ranije, i da ostavite batake da se spremaju još.
8....
11. feb.
Saveti za čišćenje roštiljaAko hoćete da vam roštilj uvek bude čist i da se njime koristite dugo, nakon što ga koristite, neka se ohladi i odmah očistite unutrašnji i spoljašnji deo roštilja.
Za čišćenje najprljavijih i zagorelih mesta koristite...
22. sep.
Najbolje i najbezbednije posuđe za spremanjeKako da izaberemo najbezbednije posuđe za spremanje?
Kuhinjsko posuđe od nerđajućeg čelika je otporno na oksidaciju, a tokom spremanja jelo ne gubi svoje kvalitete, ukus i vitamine....
19. mart
Osnovni saveti za ishranu dijabetičaraOsnovni saveti za ishranu dijabetičara
Ishrana svakako igra ključnu ulogu u kontroli dijabetesa. Ali kada je kombinujete sa pravim navikama, dobićete mnogo opipljivije rezultate....
09. mart
Saveti za bolju pripremu roštiljaEvo nekoliko saveta za pravilno korišćenje roštilja, kao i kako da ukusno pripremite meso na njemu.
1. Na gas ili na ugalj?...
07. maj
Saveti za pečenje celog piletaEvo nekoliko saveta za savršenu pripremu celog pečenog pileta!
1. Odaberite lepo pile
To je prvi i osnovni korak u pripremi lepe i veoma ukusne večere. Ttreba da pažljivo odaberete sastojke sa kojima ćete kuvati....
23. mart
Korisni saveti za pripremu ribePržena riba će biti još ukusnija ako je potopite na 10 minuta u mleko, a nakon toga u brašno i pržite u vreloj masti. Da ne bi prskalo ulje, a da se riba isprži dobro, pokrijte tiganj obrnuzim đevđirom.
Nezavisno...
13. avgust
Saveti za sočno pečeno pileCelo pečeno pile je fantastična zdrava porodična večera. Nije skupa i možete je začiniti začinima i biljkama po vašem ukusu.
Ustvari, pečenje pileta je mnogo lakše nego što mislite. Kada jednom otkrijete vaš stil...
24. jun
Saveti za kuvanje na pariGrašak zreli pasulj takođe se teško spremaju na pari, s obzirom da taj proces oduzima previše vremena.
Kod kuvanja na pari proizvodi se obrađuju vlažnom toplinom za razliku od suve topline u rerni....
11. feb.