Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jarebice u đuvečariJarebice u đuvečari
24. januar
Sevirajte jarebice u đuvečari sa krompir pireom. Neka vam je slatko!...
Jarebice sa pečurkamaJarebice sa pečurkama
24. dec.
Ispržimo u maslacu očišćene i na parčiće isečene pečurke, dodajemo jarebice, sipamo vino i malo dinstamo....
Jarebice iz rerneJarebice iz rerne
12. dec.
Kad sos bude gotov prelivamo jarebice sa njim....
Saveti za spremanje marinada za mesoSaveti za spremanje marinada za meso
18. sep.
Jedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa. Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa. Osim začina i maslinovog ulja,...
Pečene jarebice a la RišeljePečene jarebice a la Rišelje
21. januar
Poklopite posudu i ispecite punjene jarebice oko sat i po na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Ove pečene jarebice a la Rišelje su jelo dostojno kardinala! Nek vam je slatko!...
Saveti kod pripremanja jarebicaSaveti kod pripremanja jarebica
21. nov.
Najbolje je da spremate jarebicu da bude srednje pečena, jer će tako meso ostati sočno i blago rozikasto. U idealnom slučaju, najbolje je da se ptica dinsta na primer sa povrćem....
Dinstane jarebiceDinstane jarebice
05. okt.
Promešajte jarebice i servirajte ih, ne sklanjajući listove loze, prelijte ih sosom....
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Da bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
Saveti za pečenje povrćaSaveti za pečenje povrća
02. okt.
Saveti za pečenje povrća na roštilju Pečenje povrća na roštilju je jednostavan i brz način spremanja povrća. Prilikom pečenja postoji verovatnoća da se neravnomerno ispeče ili da izgori, kao i da spadne sa roštilja....
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Da biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal. Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Spremanje patlidžana je malo drugačije od ostalog povrća. Nezavisno od toga kako ćete ga spremiti - da li ćete ga dodati u đuveč ili ćete ga pržiti, obavezno ga iscedite pre nego što počnete zaista da kuvate....
Saveti za kuvanje bamijeSaveti za kuvanje bamije
23. april
Nikada ne prekrivajte tiganj kada spremate bamiju. Prekrivanje i prouzrokovanje pare će dovesti do pojave neželjene vlage....
Saveti za kuvanje artičokeSaveti za kuvanje artičoke
27. mart
Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
Saveti za konzerviranje pečurakaSaveti za konzerviranje pečuraka
04. okt.
Nakon dodavanja začina, kuvajte pečurke dok ne budu spremne - rastvor treba da postane providan i pečurke treba da padnu na dno posude....
Saveti za savršenu salatuSaveti za savršenu salatu
02. mart
Jedva da postoji čovek koji seda za sto bez salate. One su idealan dodatak svakom jelu. Najčešće spremamo salatu sa povrćem. Ono treba da bude veoma dobro oprano. Da bi salata bila sveža i ukusna, trebalo bi da se pravi...
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Kada spremate pačje meso, treba da znate da se file spremaja dosta brže od bataka. Zato je dobro da ih pripremate posebno ili da ih izvadite ranije, i da ostavite batake da se spremaju još. 8....
Saveti za čišćenje roštiljaSaveti za čišćenje roštilja
22. sep.
Ako hoćete da vam roštilj uvek bude čist i da se njime koristite dugo, nakon što ga koristite, neka se ohladi i odmah očistite unutrašnji i spoljašnji deo roštilja. Za čišćenje najprljavijih i zagorelih mesta koristite...
Najbolje i najbezbednije posuđe za spremanjeNajbolje i najbezbednije posuđe za spremanje
19. mart
Kako da izaberemo najbezbednije posuđe za spremanje? Kuhinjsko posuđe od nerđajućeg čelika je otporno na oksidaciju, a tokom spremanja jelo ne gubi svoje kvalitete, ukus i vitamine....
Osnovni saveti za ishranu dijabetičaraOsnovni saveti za ishranu dijabetičara
09. mart
Osnovni saveti za ishranu dijabetičara Ishrana svakako igra ključnu ulogu u kontroli dijabetesa. Ali kada je kombinujete sa pravim navikama, dobićete mnogo opipljivije rezultate....
Saveti za bolju pripremu roštiljaSaveti za bolju pripremu roštilja
07. maj
Evo nekoliko saveta za pravilno korišćenje roštilja, kao i kako da ukusno pripremite meso na njemu. 1. Na gas ili na ugalj?...
Saveti za pečenje celog piletaSaveti za pečenje celog pileta
23. mart
Evo nekoliko saveta za savršenu pripremu celog pečenog pileta! 1. Odaberite lepo pile To je prvi i osnovni korak u pripremi lepe i veoma ukusne večere. Ttreba da pažljivo odaberete sastojke sa kojima ćete kuvati....
Saveti za mariniranje korenastog povrćaSaveti za mariniranje korenastog povrća
15. mart
Saveti za mariniranje korenastog povrća....
Korisni saveti za pripremu ribeKorisni saveti za pripremu ribe
13. avgust
Pržena riba će biti još ukusnija ako je potopite na 10 minuta u mleko, a nakon toga u brašno i pržite u vreloj masti. Da ne bi prskalo ulje, a da se riba isprži dobro, pokrijte tiganj obrnuzim đevđirom. Nezavisno...
Saveti za sočno pečeno pileSaveti za sočno pečeno pile
24. jun
Celo pečeno pile je fantastična zdrava porodična večera. Nije skupa i možete je začiniti začinima i biljkama po vašem ukusu. Ustvari, pečenje pileta je mnogo lakše nego što mislite. Kada jednom otkrijete vaš stil...
Saveti za kuvanje na pariSaveti za kuvanje na pari
11. feb.
Grašak zreli pasulj takođe se teško spremaju na pari, s obzirom da taj proces oduzima previše vremena. Kod kuvanja na pari proizvodi se obrađuju vlažnom toplinom za razliku od suve topline u rerni....