Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Suvi kvasac - činjenice i primenaSuvi kvasac se koristi za pravljenje raznih napitaka i deserata....
02. april
Kako se pravi suvi kvasac?Kod nas, domaćice vole da koriste sveži kvasac, ispresovan u kocke, ali on ima i svoje nedostatke.
Zbog toga sve više domaćica više voli da koristi suvi kvasac i imaju ga u svojim fiokama....
29. januar
Kako se radi sa želatinomŽelatin se koristi za razne vrste deserata, a pomoću njega se ukrašavaju torte, kremovi i kolači....
21. nov.
Beli biber i kako da ga koristimoRelativno je nov začin za naše krajeve, u azijskim zemljama se više koristi. Takođe se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini....
28. jun
Halogena pećnica i kako da radimo sa njomPećnica koristi jednu veliku sijalicu, koja je ustvari halogena sijalica koja proizvodi intenzivno infracrvene toplotne talase. Ona ima i ventilator koji će olakšati cirkulaciju toplote....
13. mart
Masala čaj - sve koristi i kako ga pitiIspijanje čaja je vekovima bila umetnost na Istoku. Ova praksa je počela u Kini, proširila se na Japan, a Britanci su uveli ispijanje crnog čaja sa mlekom i šećerom, što je zapravo osnova čaja zvanog masala.
Tokom vremena...
04. januar
Brašno od tapioke - šta je to i kako ga koristitiBrašno od tapioke se može koristiti za zgušnjavanje supe od povrća, pripremanje sosa za meso ili povrće i umesto skroba....
24. april
Ne radite ovo kada pripremate krompir pire!Koristite pogrešnu vrstu krompira
Nije svaka vrsta krompira pogodna za pire. Treba da izaberete onu vrstu koja je sa većim sadržajem skroba, jer s njom će pire biti vazdušastiji i gladak....
21. avgust
KvasacUlepšavanje sa kvascem
Nakon koristi i potencijalnih šteta od kvasca vreme je da obratimo pažnju na spoljašnji izgled, jer se vekovima kvasac koristi za ulepšavanje....
17. sep.
Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Akvafaba može da se koristi kao zamena za belance jajeta, zbog čega se još naziva i vegetarijansko jaje....
04. dec.
Domaći suvi file sa začinimaPosolimo meso i ostavljamo ga da odstoji 24 sata. Nakon toga ga peremo dobro vodom i čekamo da se ocedi.
Mešamo sve začine i uvaljamo ga, pravimo rupu u jednom kraju i provlačimo kanap....
22. sep.
Suvi kolač sa čokoladnom glazuromDesert ostavite da odstoji nekoliko sati, pa ga zatim isecite na male štanglice.
Ovi ukusni suvi kolači sa čokoladnom glazurom su fantastični za popodnevnu kafu ili goste....
10. jul
Ulje od avokada - kako da kuvamo s njimZbog toga može da se koristi ne samo za začinjavanje hladnih jela i salata, već i kao alternativa suncokretovog ulja, od kojeg je zdravije....
16. dec.
Kako da koristimo živi kvasac?Sa obe vrste kvasca možete raditi na isti način. Najpre se kvasac (suvi ili sveži) rastvara sa malo tople vode, u koju je dodat šećer....
18. april
Pivski KvasacKvasac se dugo koristi kako u proizvodnji proizvoda od testa, pravljenju piva, tako je on i deo zdrave i sprotske ishrane....
16. dec.
Brzi i suvi kolači sa piškotamaPosipamo kakaom i sa malo kristal šećera. Stavljamo u frižider da se stegne.
Kolači su malo suvlji i serviramo ih sa kafom ili toplim svežim mlekom....
13. okt.
1
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Koristite prethodno samleven biber
Biber i so su jedni od najvažnijih začina u kulinarstvu. Iz tog razloga nema izvinjenja da koristite prethodno samleven biber u prahu koji se prodaje u prodavnicama....
14. nov.
Koktel Suvi osmehUkrasite gotovi koktel Suvi osmeh komadom jagode i uživajte u ovom suvom koktelu....
01. sep.
Brzi suvi kolačićiOstaviti maslac na sobnu temperaturu da malo omekša. U posudu staviti brašno. Dodati iseckani maslac brašnu. Rukama umesiti maslac u brašno.
Odvojiti belanca i žumanca i žumanca staviti u testo. Dodati šećer, puding u...
12. april
Sitni suvi kolačiStaviti maslac u posudu i dodati jaja i mleveni šećer. Umešati sve rukom i dodati mlevene lešnike i brašno. Umešati sve rukom.
Na radnu površinu staviti malo brašna i razviti testo. Modlom odvajati oblike od testa kakve...
20. april
Suvi miš-mašSavet: Ako prstom ili kašičicom sakupite belance sa ljuski od jaja od četiri jaja ćete sakupiti jedno belance.
Nek vam je slatko!...
06. januar
Kada da koristimo sodu i kada prašak za pecivo?Prilikom prpreme pogača, kolača i keksića, svaki kuvar koji sebe poštuje koristi kvasac. On u sebi sadrži kvasac koji čini testo mekim i nadošlim....
05. okt.
Ekstra lagano maslinovo ulje - kako kuvati sa njimDrugo, obavezno koristite zaštitu od prskanja vrućeg maslinovog ulja! Ako radite sa sastojcima koji imaju malo vode, maslinovo ulje može početi da prska....
21. feb.
Sok od manga - kako ga napraviti i zašto ga piti?Najpopularnija i najukusnija pića koja ljudi konzumiraju su voćni sokovi. Izuzetno su korisni i zasićuju. Danas ćemo posebnu pažnju posvetiti izuzetno ukusnom i korisnom voću - mangu.
Veoma je sveže i proizvodi divan...
28. april