Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Suvi kvasac - činjenice i primenaSuvi kvasac - činjenice i primena
02. april
Suvi kvasac se koristi za pravljenje raznih napitaka i deserata....
Kako se pravi suvi kvasac?Kako se pravi suvi kvasac?
29. januar
Kod nas, domaćice vole da koriste sveži kvasac, ispresovan u kocke, ali on ima i svoje nedostatke. Zbog toga sve više domaćica više voli da koristi suvi kvasac i imaju ga u svojim fiokama....
Kako se radi sa želatinomKako se radi sa želatinom
21. nov.
Želatin se koristi za razne vrste deserata, a pomoću njega se ukrašavaju torte, kremovi i kolači....
Beli biber i kako da ga koristimoBeli biber i kako da ga koristimo
28. jun
Relativno je nov začin za naše krajeve, u azijskim zemljama se više koristi. Takođe se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini....
Halogena pećnica i kako da radimo sa njomHalogena pećnica i kako da radimo sa njom
13. mart
Pećnica koristi jednu veliku sijalicu, koja je ustvari halogena sijalica koja proizvodi intenzivno infracrvene toplotne talase. Ona ima i ventilator koji će olakšati cirkulaciju toplote....
Masala čaj - sve koristi i kako ga pitiMasala čaj - sve koristi i kako ga piti
04. januar
Ispijanje čaja je vekovima bila umetnost na Istoku. Ova praksa je počela u Kini, proširila se na Japan, a Britanci su uveli ispijanje crnog čaja sa mlekom i šećerom, što je zapravo osnova čaja zvanog masala. Tokom vremena...
Brašno od tapioke - šta je to i kako ga koristitiBrašno od tapioke - šta je to i kako ga koristiti
24. april
Brašno od tapioke se može koristiti za zgušnjavanje supe od povrća, pripremanje sosa za meso ili povrće i umesto skroba....
Ne radite ovo kada pripremate krompir pire!Ne radite ovo kada pripremate krompir pire!
21. avgust
Koristite pogrešnu vrstu krompira Nije svaka vrsta krompira pogodna za pire. Treba da izaberete onu vrstu koja je sa većim sadržajem skroba, jer s njom će pire biti vazdušastiji i gladak....
KvasacKvasac
17. sep.
Ulepšavanje sa kvascem Nakon koristi i potencijalnih šteta od kvasca vreme je da obratimo pažnju na spoljašnji izgled, jer se vekovima kvasac koristi za ulepšavanje....
Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?
04. dec.
Akvafaba može da se koristi kao zamena za belance jajeta, zbog čega se još naziva i vegetarijansko jaje....
Domaći suvi file sa začinimaDomaći suvi file sa začinima
22. sep.
Posolimo meso i ostavljamo ga da odstoji 24 sata. Nakon toga ga peremo dobro vodom i čekamo da se ocedi. Mešamo sve začine i uvaljamo ga, pravimo rupu u jednom kraju i provlačimo kanap....
Suvi kolač sa čokoladnom glazuromSuvi kolač sa čokoladnom glazurom
10. jul
Desert ostavite da odstoji nekoliko sati, pa ga zatim isecite na male štanglice. Ovi ukusni suvi kolači sa čokoladnom glazurom su fantastični za popodnevnu kafu ili goste....
Ulje od avokada - kako da kuvamo s njimUlje od avokada - kako da kuvamo s njim
16. dec.
Zbog toga može da se koristi ne samo za začinjavanje hladnih jela i salata, već i kao alternativa suncokretovog ulja, od kojeg je zdravije....
Kako da koristimo živi kvasac?Kako da koristimo živi kvasac?
18. april
Sa obe vrste kvasca možete raditi na isti način. Najpre se kvasac (suvi ili sveži) rastvara sa malo tople vode, u koju je dodat šećer....
Pivski KvasacPivski Kvasac
16. dec.
Kvasac se dugo koristi kako u proizvodnji proizvoda od testa, pravljenju piva, tako je on i deo zdrave i sprotske ishrane....
Brzi i suvi kolači sa piškotamaBrzi i suvi kolači sa piškotama
13. okt.
1
Posipamo kakaom i sa malo kristal šećera. Stavljamo u frižider da se stegne. Kolači su malo suvlji i serviramo ih sa kafom ili toplim svežim mlekom....
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?
14. nov.
Koristite prethodno samleven biber Biber i so su jedni od najvažnijih začina u kulinarstvu. Iz tog razloga nema izvinjenja da koristite prethodno samleven biber u prahu koji se prodaje u prodavnicama....
Koktel Suvi osmehKoktel Suvi osmeh
01. sep.
Ukrasite gotovi koktel Suvi osmeh komadom jagode i uživajte u ovom suvom koktelu....
Brzi suvi kolačićiBrzi suvi kolačići
12. april
Ostaviti maslac na sobnu temperaturu da malo omekša. U posudu staviti brašno. Dodati iseckani maslac brašnu. Rukama umesiti maslac u brašno. Odvojiti belanca i žumanca i žumanca staviti u testo. Dodati šećer, puding u...
Koktel Suvi MartiniKoktel Suvi Martini
02. jun
Izvanredni koktel Suvi Martini....
Sitni suvi kolačiSitni suvi kolači
20. april
Staviti maslac u posudu i dodati jaja i mleveni šećer. Umešati sve rukom i dodati mlevene lešnike i brašno. Umešati sve rukom. Na radnu površinu staviti malo brašna i razviti testo. Modlom odvajati oblike od testa kakve...
Suvi miš-mašSuvi miš-maš
06. januar
Savet: Ako prstom ili kašičicom sakupite belance sa ljuski od jaja od četiri jaja ćete sakupiti jedno belance. Nek vam je slatko!...
Kada da koristimo sodu i kada prašak za pecivo?Kada da koristimo sodu i kada prašak za pecivo?
05. okt.
Prilikom prpreme pogača, kolača i keksića, svaki kuvar koji sebe poštuje koristi kvasac. On u sebi sadrži kvasac koji čini testo mekim i nadošlim....
Ekstra lagano maslinovo ulje - kako kuvati sa njimEkstra lagano maslinovo ulje - kako kuvati sa njim
21. feb.
Drugo, obavezno koristite zaštitu od prskanja vrućeg maslinovog ulja! Ako radite sa sastojcima koji imaju malo vode, maslinovo ulje može početi da prska....
Sok od manga - kako ga napraviti i zašto ga piti?Sok od manga - kako ga napraviti i zašto ga piti?
28. april
Najpopularnija i najukusnija pića koja ljudi konzumiraju su voćni sokovi. Izuzetno su korisni i zasićuju. Danas ćemo posebnu pažnju posvetiti izuzetno ukusnom i korisnom voću - mangu. Veoma je sveže i proizvodi divan...