Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajna ukusnog šaranaTajna ukusnog šarana
23. okt.
Ona može da bude ukusno glavno jelo ili meze za svaki drugi dan godine....
Tajna ukusnog sočivaTajna ukusnog sočiva
26. sep.
Ali kako se pravi ukusno sočivo? Evo tajne ukusnog sočiva! Da biste pripremili ukusno sočivo, prvo ga dobro očistite i operite. Lepo je da operete hladnom vodom i da osravite do pola sata-sat vremena u vodi....
Tajna ukusnog kadaifaTajna ukusnog kadaifa
23. mart
Ovaj desert se dobija kada prođe određenu termičku obradu i onda se iskombinuje sa ukusnim kremom, sirupom, orasima i drugim kulinarskim iskušenjima. On može biti i deo slanih jela....
Tajna ukusnog kapućinaTajna ukusnog kapućina
29. januar
Kapućino, na italijanskom Cappuccino, predstavlja italijanski topli napitak spremljen od kafe i mleka. 8. novembra se u Sjedinjenim Američkim Državama obeležava Dan kapućina, što je povod da malo razgovaramo o tome kako...
Frikase sa ćufticamaFrikase sa ćufticama
19. januar
Očistite malu glavicu luka i sitno je isecite. Stavite pirnač da se kuva u šerpi sa 1 šoljom vode, ocedite ga i ostavite da se ohladi. U posudu stavite mleveno meso sa svim začinima, dodajte belance, luk i pirinač. Dobro...
Frikase sa pečurkamaFrikase sa pečurkama
07. mart
Pečurke očistite i operite. Isecite ih na listiće. Brašno propržite da porumeni. U odgovarajuću posudu otopite maslac i dodajte pečurke. Dinstajte ih dok ne omekšaju. Dodajte brašno, mešajući sve vreme. Dok i dalje...
Frikase za bebeFrikase za bebe
10. april
Brašnu dodati malo vode i napraviti kašu. U odgovaraju posudu zagrejati ulje i dodati kašu od brašna. Kada se malo zgusne, naliti bujon. Kada se drugi put zgusne sos, dodati ponovo malo bujona, i tako iskoristiti ceo...
Tajna ukusnog prženog šaranaTajna ukusnog prženog šarana
24. feb.
Međtuim, ukoliko se prženi šaran spremi na pravilan način, to će dovesti do zaista "ukusnog" rezultata. Kako da napravimo savršenog ukusnog šarana?...
Tajna ukusnog prženog pirinčaTajna ukusnog prženog pirinča
19. sep.
Malo je ljudi u svetu koji ne vole da jedu pirinač. Na prvom mestu, prvo nam padaju na pamet Japanci i Kinezi, ali zapravo pirinač u različitim oblicima se konzumira u svim krajevima planete. Kada želimo da spremimo...
Tajne ukusnog pilavaTajne ukusnog pilava
26. maj
Danas ćemo vam otkriti nekoliko tajni, koje će vam pomoći da napravite idealni pilav. 1. Važno je da znate da glavna tajna pilava nije u namirnicama, već u načinu njegove pripreme....
Tajne ukusnog rižotaTajne ukusnog rižota
03. april
Postoji bezbroj recepata da se rižoto spremi, ali pre nego što prionete na spremanje, važno je da znate neke od tajni njegovog spremanja: 1....
Frikase sa pilećim fileomFrikase sa pilećim fileom
26. jun
Stavljamo lovorov list, prsstohvat kurkume, majčinu dušicu, so i biber u ukusni frikase. Gotovo jelo začinimo sokom od limuna....
Ukusan frikase sa pečurkamaUkusan frikase sa pečurkama
10. januar
Gotov frikase od pečuraka posipamo crnim biberom. Može da se doda limunov sok po ukusu u frikase....
Frikase sa kiselom pavlakomFrikase sa kiselom pavlakom
27. nov.
Sipajte u frikase sa piletinom i izmešajte. Dodajte pavlaku, sačekajte nekoliko minuta i isključite. Blago ohladite frikase sa kiselom pavlakom i servirajte u odgovarajućim tanjirima....
Pile frikase u rerniPile frikase u rerni
16. nov.
Prilikom serviranja drugačijeg pileta frikase posipa se usitnjenim peršunom. Neka vam je slatko sa mojim piletom frikase u rerni!...
Frikase sa pačijim želucimaFrikase sa pačijim želucima
08. mart
Dobro operemo želuce. Ako je potrebno očistimo ih. Prelivamo vodom. Stavljamo na vatru i kad prvovre prosipamo vodu, operemo i sipamo čistu toplu vodu. Dobro je da stavimo više vode, da bi bilo bujona za sos nakon što se...
Pile frikase sa kinoomPile frikase sa kinoom
04. januar
Ostavljamo da vri 4-5 minuta Frikase serviramo toplo sa kriškom limuna po želji....
Frikase na grčki načinFrikase na grčki način
14. jun
Isecite pileće grudi na komade. U šerpu sipajte maslinovo ulje, dodajte sitno iseckan mladi luk i pileće meso. Propržite dok ne promeni boju i dodajte vino, so, biber po ukusu i vodu koliko da pokrije meso. Poklopite...
Ćufte frikase sa peršunomĆufte frikase sa peršunom
21. feb.
Mleveno meso sjediniti sa pirinčem, čubarom, mlevenim biberom i lukom, pa oblikovati ćufte. U šerpu naliti oko 1500 ml hladne vode i u nju dodati sitno naseckanu šargarepu i luk, malo soli, bibera u zrnu i lovorov list...
Frikase od bubregaFrikase od bubrega
12. sep.
Evo i jednog isprobanog recepta za piletinu frikase....
Frikase od kopriveFrikase od koprive
19. april
Koprivu očistimo i operemo. Začinjavamo u kipućoj posoljnoj vodi, ocedimo i iseckamo na sitno. Stavljamo u šerpu, nalivamo 3 šolje vrele vode i dodajemo 3 kašike ulja i kuvamo dok ne omekša. Od brašna i preostalog ulja...
Frikase od pečurakaFrikase od pečuraka
07. nov.
Napomena: Veoma je važno da dobro upržite brašno, jer će u suprotnom slučaju frikase od pečuraka imati neprijatan ukus sirovog brašna!...
Tajna ukusnih škampaTajna ukusnih škampa
06. januar
Većina ljubitelja morskih plodova daje prednost škampima, s obzirom na to da oni nisu samo pravi delikates, nego su i mnogo ukusni....
Tajna ukusnih mekikaTajna ukusnih mekika
26. sep.
Evo tajne ukusnih mekika! Ona je u sodi bikarboni. Da bi bile mekane i vazdušaste stavite prstohvat sole....
Tajna ukusnih palačinkiTajna ukusnih palačinki
19. feb.
Kako vam se u testu za palačinke ne bi pravile grudvice, treba da dodajete brašno u nekoliko navrata, neprestano mešajući. Čak i da mutite testo mikserom, ako isipate sve odjednom, grudviće će se opet napraviti. Ako ste...