Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajna ukusnog šaranaOna može da bude ukusno glavno jelo ili meze za svaki drugi dan godine....
23. okt.
Tajna ukusnog sočivaAli kako se pravi ukusno sočivo? Evo tajne ukusnog sočiva!
Da biste pripremili ukusno sočivo, prvo ga dobro očistite i operite. Lepo je da operete hladnom vodom i da osravite do pola sata-sat vremena u vodi....
26. sep.
Tajna ukusnog kadaifaOvaj desert se dobija kada prođe određenu termičku obradu i onda se iskombinuje sa ukusnim kremom, sirupom, orasima i drugim kulinarskim iskušenjima. On može biti i deo slanih jela....
23. mart
Tajna ukusnog kapućinaKapućino, na italijanskom Cappuccino, predstavlja italijanski topli napitak spremljen od kafe i mleka. 8. novembra se u Sjedinjenim Američkim Državama obeležava Dan kapućina, što je povod da malo razgovaramo o tome kako...
29. januar
Frikase sa ćufticamaOčistite malu glavicu luka i sitno je isecite. Stavite pirnač da se kuva u šerpi sa 1 šoljom vode, ocedite ga i ostavite da se ohladi. U posudu stavite mleveno meso sa svim začinima, dodajte belance, luk i pirinač. Dobro...
19. januar
Frikase sa pečurkamaPečurke očistite i operite. Isecite ih na listiće.
Brašno propržite da porumeni. U odgovarajuću posudu otopite maslac i dodajte pečurke. Dinstajte ih dok ne omekšaju.
Dodajte brašno, mešajući sve vreme. Dok i dalje...
07. mart
Frikase za bebeBrašnu dodati malo vode i napraviti kašu.
U odgovaraju posudu zagrejati ulje i dodati kašu od brašna. Kada se malo zgusne, naliti bujon.
Kada se drugi put zgusne sos, dodati ponovo malo bujona, i tako iskoristiti ceo...
10. april
Tajna ukusnog prženog šaranaMeđtuim, ukoliko se prženi šaran spremi na pravilan način, to će dovesti do zaista "ukusnog" rezultata.
Kako da napravimo savršenog ukusnog šarana?...
24. feb.
Tajna ukusnog prženog pirinčaMalo je ljudi u svetu koji ne vole da jedu pirinač. Na prvom mestu, prvo nam padaju na pamet Japanci i Kinezi, ali zapravo pirinač u različitim oblicima se konzumira u svim krajevima planete.
Kada želimo da spremimo...
19. sep.
Tajne ukusnog pilavaDanas ćemo vam otkriti nekoliko tajni, koje će vam pomoći da napravite idealni pilav.
1. Važno je da znate da glavna tajna pilava nije u namirnicama, već u načinu njegove pripreme....
26. maj
Tajne ukusnog rižotaPostoji bezbroj recepata da se rižoto spremi, ali pre nego što prionete na spremanje, važno je da znate neke od tajni njegovog spremanja:
1....
03. april
Frikase sa pilećim fileomStavljamo lovorov list, prsstohvat kurkume, majčinu dušicu, so i biber u ukusni frikase.
Gotovo jelo začinimo sokom od limuna....
26. jun
Ukusan frikase sa pečurkamaGotov frikase od pečuraka posipamo crnim biberom.
Može da se doda limunov sok po ukusu u frikase....
10. januar
Frikase sa kiselom pavlakomSipajte u frikase sa piletinom i izmešajte.
Dodajte pavlaku, sačekajte nekoliko minuta i isključite.
Blago ohladite frikase sa kiselom pavlakom i servirajte u odgovarajućim tanjirima....
27. nov.
Pile frikase u rerniPrilikom serviranja drugačijeg pileta frikase posipa se usitnjenim peršunom.
Neka vam je slatko sa mojim piletom frikase u rerni!...
16. nov.
Frikase sa pačijim želucimaDobro operemo želuce. Ako je potrebno očistimo ih. Prelivamo vodom. Stavljamo na vatru i kad prvovre prosipamo vodu, operemo i sipamo čistu toplu vodu. Dobro je da stavimo više vode, da bi bilo bujona za sos nakon što se...
08. mart
Pile frikase sa kinoomOstavljamo da vri 4-5 minuta
Frikase serviramo toplo sa kriškom limuna po želji....
04. januar
Frikase na grčki načinIsecite pileće grudi na komade.
U šerpu sipajte maslinovo ulje, dodajte sitno iseckan mladi luk i pileće meso. Propržite dok ne promeni boju i dodajte vino, so, biber po ukusu i vodu koliko da pokrije meso.
Poklopite...
14. jun
Ćufte frikase sa peršunomMleveno meso sjediniti sa pirinčem, čubarom, mlevenim biberom i lukom, pa oblikovati ćufte.
U šerpu naliti oko 1500 ml hladne vode i u nju dodati sitno naseckanu šargarepu i luk, malo soli, bibera u zrnu i lovorov list...
21. feb.
Frikase od kopriveKoprivu očistimo i operemo. Začinjavamo u kipućoj posoljnoj vodi, ocedimo i iseckamo na sitno.
Stavljamo u šerpu, nalivamo 3 šolje vrele vode i dodajemo 3 kašike ulja i kuvamo dok ne omekša.
Od brašna i preostalog ulja...
19. april
Frikase od pečurakaNapomena: Veoma je važno da dobro upržite brašno, jer će u suprotnom slučaju frikase od pečuraka imati neprijatan ukus sirovog brašna!...
07. nov.
Tajna ukusnih škampaVećina ljubitelja morskih plodova daje prednost škampima, s obzirom na to da oni nisu samo pravi delikates, nego su i mnogo ukusni....
06. januar
Tajna ukusnih mekikaEvo tajne ukusnih mekika! Ona je u sodi bikarboni. Da bi bile mekane i vazdušaste stavite prstohvat sole....
26. sep.
Tajna ukusnih palačinkiKako vam se u testu za palačinke ne bi pravile grudvice, treba da dodajete brašno u nekoliko navrata, neprestano mešajući. Čak i da mutite testo mikserom, ako isipate sve odjednom, grudviće će se opet napraviti.
Ako ste...
19. feb.