Facebook
Omiljeno
Pinterest
Legenda o vaniliDodajte i vi ovladavajuću aromu ljubavi prilikom pravljenja torti, parfea, pudinga i raznih nežnih deserata....
Zašto je važno da deca jedu sitan sirZbog toga u posudicama pomešajte malo ekstrakta vanile, cimet i sitan sit, a nakon toga iskoristite smesu da od nje napravite ukusnu voćnu salatu....
Veliki voćni kolačVi možete ukrasiti na vaš način koji želite.
Ostavljamo kolač na oko sat-dva i nakon toga sečemo na komade....
Krhka teletina A la minuteVi odlučujete da li da imaju kost ili da budu bez nje.
Ostavite meso da se otpusti na pola sata na sobnoj temperaturi pre nego što pristupite kuvanju.
Zagrejte tiganj na jakoj vatri (rebrasti ili običan)....
Smoothie dijeta za tanak strukKod ove vrste dijete vi ne unositte gotovo nikakve kalorije, pa samim tim i ne spada u izbalansirane dijete i zato se ne preporučuje da je držite više od 3-4 dana....
Čaj od limunove trave - koristi i primeneBiljka može da se konzumira kako sveža, tako i sušena, tako što vi sami možete da je osušite. Možete da je koristite i kao ulje. Ulje od limunove trave je veoma aromatično....
Kako da pijemo kafu?Još u prošlosti, pa i do danas kafa ostaje napopularniji napitak koga obožavaju hiljade ljudi po svetu i ne mogu da zamisle početak dana bez nje....
Kako da se hranimo kod dijarejeNa taj način vi možete da iskoristite pektin, šećer i druge hranljive sastojke, koji se nalate u jabukama.
4. Beli tost i keks
Kada creva rade normalno, važno je da jedete integralne proizvode....
MerloMerlo predstavlja visoko cenjenu vinsku sortu grožđa koja daje vina zasićene crvene boje. Pića od njega se odlikuju gustinom, balansiranim ukusom i odabranim bukeom. Rodna zemlja merloa je Francuska....
Domaće suvo meso od svinjetineMi to radimo u podrumu, vi možete da procenite gde vam je najzgodnije.
Nakon 3-4 dana svinjsko suvo meso je spremno za konzumaciju, ali ako je vlažno, možda je potrebno i više vremena da se osuši meso....
Sos sa avokadomVi ga pripremite po svom ukusu.
Ako volite avokado, probajte naš gvakamole ili ove namaze sa avokadom....
Kako da dimite ribu u kućnim uslovima?Što je riba veća, to bi kutija trebala biti viša. Preko žara se stavlja folija koja se probuši, a preko nje se okači riba.
Kada riba postane zlatne boje i u nju lako uđe viljuška, već je dimljena....
O jagodama za vreme trudnoćeA evo i koji su:
- Ako u vašoj porodici ima ljudi koji pate od alergija na jagode postoji velika opasnost i vi takoše da patite od nje....
Za šta je dobra artičoka?Kuvana, koristi se i u salatama, od nje se prave sosovi, pire i konzerve, a otvoreni cvetovi služe za ukrašavanje jela....
Štetnost prerađene hraneOvo utiče na gomilanje masti;
• Skoro svaka prerađena hrana može da izazove zavisnost od nje – kada se hrana obrađuje, iz nje se uklanjaju važni sastojci, među njima su vlakna, voda i različiti hranljivi sastojci, pa se...