Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto je korisno da jedemo krompir pire?Korisno je da ih jedete kod bolesti bubrega i mokraćnih puteva....
18. dec.
Pečeno kestenjeStavite kestenje u posudu za pečenje, pokrijte ih aluminijumskom folijom i stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta. S vremena na vreme protresite posudu za pečenje....
18. nov.
Zašto je neophodno da jedemo brokoli?A ako vam ovi razlozi nisu dovoljni da češće jedete brokoli, onda će vas naši ukusni recepti svakako ohrabriti da se malo zaigrate u kuhinji:
- pečen brokoli;
- glavna jela sa brokolijem;
- pohovan brokoli;
-...
09. januar
Zašto da jedemo kariVeć znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
30. mart
Zašto da jedemo grožđeNezavisno od vrste grožđa koje jedete, možete biti sigurni da će vam obezbediti važne vitamine kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin B6, vitamin B i folnu kiselinu....
04. mart
Konzervisano kestenje u sirupuŠto duže stoje, to kestenje bude lepše konzervisano.
Dobro bi bilo da se sačeka da odstoje makar 30 dana pre nego što se otvori prva teglica....
26. feb.
Da li je korisno da jedemo girice i sardine?Ove ribe sadrže niz korisnih supstanci koje se kriju u njihovom hemijskom sastavu. Sadrže 17, 5 odsto proteina i 32, 5 odsto masti....
15. nov.
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Ovu ribu je bolje peći, usoliti ili dimiti, jer pri kuvanju i prženju gubi neka od svojih korisnih svojstava....
07. okt.
Zašto da jedemo više oraha?U kozmetičkim sastojcima se sve više koristi orah kao sastojak. Hranljiva svojstva u njima pomažu da brže zaratu neki ožiljci i pigmentacija po koži....
16. mart
Zašto da jedemo više avokada?Ne zaboravite ovo korisno i lekovito voće i često ga koristite u svojoj kuhinji.
Takođe, pročitajte da li pravilno jedeš avokado i kako da čuvamo avokado....
18. okt.
Zašto da jedemo sirova jaja?Takve precentualne razlike se primećuju i kod drugih korisnih materija, na primer 33% više omega-3 ili isto toliko više "dobrog" holesterola u korist sirovih jaja....
18. mart
Zašto treba da jedemo jajaU poslednjoj decniji jaja su izazvala brojne polemike o tome da li su korisna ili ne....
07. mart
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoKonzumiraju se i ušećerene kore limuna i mogu da se uključe u razna pečena jela, kao što je merenge paj sa limunom.
Voda od limunovih kora
Od kora limuna skuvanih u vodi, dobija se ukusan i zdrav napitak....
29. avgust
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Upravo takav ukus biljka daje jelima i već se koristi ne samo u pomenutoj zemlji, već i širom sveta....
09. maj
Zašto da jedemo više pikantnih jelaOstavićemo raspravu da li su štetni ili ne i usredsredićemo se samo na koristi pikantne hrane. Šta ona daje našem delu, koje njegove potrebe zadovoljava?
Koliko god da je čudno, pikantna hrana produžava život....
20. dec.
Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?Ona se koriste u salatama, omletima, kajgani, pečenim proizvodima, desertima. Jedu se kuvana, pržena, pečena i marinirana....
21. sep.
Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?Vlakna su takođe odlična sredina za korisnu crevnu bakterijsku floru....
04. nov.
Da li je dobro jesti kestene?Najpopularniji način pripremanja kestena je pečenje na vrelom uglju, ali se dodaju i u supe, hlebove i rižota, koriste se kao nadev za živinu, prave se sosevi i deserti....
04. januar
Koliko tačno orašastih plodova je korisno da jedemo na danRuskinja smatra da bismo izvukli zdravstvene koristi konzumacije orašastih plodova, u poptunosti je dovoljno da jedemo po 3 cela oraha i ne više od 12 lešnika ili badema....
30. avgust
Magareće mleko - zašto je toliko korisno?Magareće mleko je korisno za ljude sa osetljivom kožom, usporava process starenja, povećava imunitet....
02. april
Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?Japanska jabuka je unikatno voće koje ne voli svako, ali je toliko korisno da ne zaslužuje da se zanemari. Božanstveni plod je vitaminska bomba, vekovima poznata po svojim lekovitim svojstvima....
09. dec.
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda!
Jagode za jak imuni sistem
Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
27. nov.
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Cvekla je povrće, izuzetno bogato korisnim materijama i elementima kao što su magnezijum, kalcijum, gvožđe, natrijum, fosfor, cink, kao i vitamini A, B, C i folna kiselina....
06. dec.
Zašto da jedemo više luka svakog dana?Ako vam se pak jede nešto tako, pripremite hrskave krugove od luka....
09. avgust
Supa od kestenja i vrganjaOvu savršenu supu od kestenja i vrganja poslužujemo sa još malo pavlake i izmrvljenih komada kestenja....
22. nov.