Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Podelita ih u kese, zatvorite ih ubacite u zamrzivač.
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Najvažniji vitamini za oči i kako da ih nabavimoU ovom članku ćemo malo govoriti o tome šta je potrebno za zdravlje naših očiju i delimično koji su to potrebni vitamini za oči i kako da ih nabavimo....
16. jun
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Vitamin K2 - zašto je važan i kako da ga nabavimo?sadržana je cela potrebna doza za dan;
- kiseli krastavčići - u 100 grama ukusnih kiselih krastavčića sadržano je 130 mikrograma vitamina K2;
- sušene plave šljive - konzumacijom 100 grama sušenih plavih šljiva nabavite...
16. mart
Kako da nabavimo estrogenEstrogen predstavlja celu grupu steroidnih hormona, koji su odgovorni za normalno funkcionisanje reproduktivnog sistema.
Oni imau ključnu ulogu u održavanju trudnoće, organizma majke i ploda. Regulišu menstrualni...
30. mart
Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!Jaja spadaju u najomiljenije i najzdravije namirnice današnjice. Ona se mogu konzumirati bilo kada - za doručak, ručak, večeru.
Nema ničeg lošeg u tome da jedete jaja svakog dana - štaviše, upravo je suprotno....
11. jun
Evo kako da ne uništite vitamine u brokoliju prilikom spremanjaBrokoli je obavezan deo menija, ne samo pristalica zdrave ishrane, nego i svih drugih. Ovo povrće je popularno sa niskim sadržajem kalorija i prilično je hranljivo....
07. mart
Kada su nam potrebni koji vitamini i kako da ih obezbedimo?Vitamin D
Uz njegovu pomoć, kalcijum se apsorbuje, a to obezbeđuje zdrave kosti. Naše telo dobija vitamin D izlaganjem suncu i provođenjem dovoljno vremena na otvorenom....
11. okt.
Listovi papaje - kako da ih koristimoPapaja je egzotično, ukusno i korisno voće, svima poznato po svom visokom sadžaju vitamina, minerala i antioksidanasa koji pomažu zdravlju ljudskog tela....
23. jul
Evo kako da napravite savršeni PatišpanjU srcu svakog dobrog kolača leži vlažna, lagana i vazdušasta patišpanj osnova. Nezavisno od toga koliko jarko i lepo je ukrašen odozgo, suva ili nedopečena unutrašnjost patišpanja može da uništi svako poslastičarsko umetničko...
01. mart
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuDa li je moguće odabrati "savršenu lubenicu"? I ko kaže da nije moguće? ! Naravno, često se dešava, naročito leti, da kupite lubenicu i da s nestrpljenjem iščekujete da pojedete osvežavajuće parče, vraćajući se kući, nađete...
20. avgust
Da očistimo unutrašnje parazite! Evo kako:Šargarepa - sirove šargarepe i sok od sirovih šargarepa nije samo koristan za zdravlje, već pomaže u uklanjanju parazita iz tela. Dobar je za male gliste....
22. jul
Nedostatak triptofana - kako da nabavimo aminokiselinuKako da ga nabavimo? Najlakše i najprijatnije je putem hrane koja ga sadrži. Evo neke od njih.
Školjke
Školjka sadrži vitamin B12, koji kod većine ljudi nedostaje. A njegova veza sa neraspoloženjem?...
20. maj
Iz koje hrane da nabavimo vitamin CJača zdravlje srca
Neki dokazi pokazuju da vitamin C može da pomogne u smanjenju rizika od bolesti srca ili njegovih komplokacija....
03. sep.
Evo kako da napravite najvazdušastije američke palačinkeVikend je savršen za pravljenje svima tako omiljenih palačinki! Engleski doručak može da bude zdrava verzija ukoliko pravilno izaberete sastojke.
Amaričke palačinke napravljene sa integralnim i ovsenim brašnom, a...
01. jun
Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?Čišćenje lignji
Kako lako i jednostavno očistiti lignje? Lignje su veoma ukusna i zdrava morska hrana, ali da ne bi izgubile svoje korisne osobine, morate biti u stanju da ih pravilno skuvate. Lignje se mogu očistiti na...
26. avgust
Zašto je vitamin B12 toliko važan i kako da ga obezbedimo?Vitamin B12 je vitamin rastvorljiv u vodi koji ima osnovnu i ključnu ulogu u funkcionisanju mozga, kao i našeg nervnog sistema. Takođe pomaže u formiranju crvenih krvnih zrnaca....
12. april
Da li je pobelela čokolada štetna za zdravljeAko ste ljubitelj čokolade u raznim oblicima, sigurno vam se makar jednom desilo da naiđete na čokoladu čija je boja izbledela. Iako ovakva čokolada uglavnom bude razlog za brigu, ona je sasvim bezbedna za konzumaciju....
05. april
Evo kako da saznaš da li imaš intoleranciju na glutenGluten može da se nađe čak i u vitaminima i suplementima. Uvek proveravajte spisak sastojaka za sve hranljive i kozmetičke proizvode....
07. feb.
Nutricionista: Evo kako da se klonite slatkih stvari!Preterano mnogo šećera može samo da našteti zdravlju.
Kako da se sačuvamo od slatkog?
1. Postepeno smanjujte šećer koji dodajete u čaj ili kafu, a takođe i bombone koje jedete sa njima;
2....
24. avgust
Greška je da gasite sodu u sirćetu! Evo zaštoSvi volimo da pravimo pite, pogače, kolače i mnogo drugih sličnih stvari. Međutim, smesa za sve njih treba da nadođe.
Većina ljudi koristi kvasac ili najčešće sodu bikarbonu da bi dobili nadošao efekat testa...
09. nov.
Da li imate netoleranciju na ugljene hidrate? Evo kako da saznate!Dobro je poznata činjenica da treba da pazimo šta jedemo. Naravno, organizam je taj koji signalizira koju hranu preferira, a koja mu šteti. Svaki proizvod ima nešto što bi pomoglo telu da dobro funkcioniše. Poenta je odabrati...
01. feb.
Pečeni luk može da vam spasi život! Evo kakoIspostavilo se da je pečeni luk korisniji od sirovog. A da li znate zašto? On ima jak antibakterijski efekat, leči rane, normalizuje krvni pritisak i nivo šećera u krvi. Osim toga gubi oštar miris i ima prijatan ukus...
23. jul
Dijetalna kuhinja: Koja mesa odgovaraju i kako da ih pripremimoKada izaberemo meso, dobro ga operemo, ali ga ne potapamo u vodu, jer tako gubimo vredne mineralne materije i vitamine....
26. feb.