Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?
04. dec.
Reč akvafaba je opšteprihvaćeni naziv za tečnost koju bacamo na početku pripreme pasulja ili drugih mahunarki kao što su leblebije. Akvafaba može da se koristi kao zamena za belance jajeta, zbog čega se još naziva i vegetarijansko...
Čaj od karanfilića - kako ga pripremiti i za šta je koristan?Čaj od karanfilića - kako ga pripremiti i za šta je koristan?
12. sep.
Karanfilić je veoma koristan ako želite da očistite svoj organizam - Za tu svrhu treba da pripremite čaj od karanfilića i đumbira; 5....
Lek - čudo Zlatno mleko: Kako da ga pripremimo sami?Lek - čudo Zlatno mleko: Kako da ga pripremimo sami?
30. nov.
Zlatna pasta Da bismo pripremili zlatno mleko u domaćim uslovima, potrebno je prvo da pripremimo zlatnu pastu....
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmku
05. januar
Ako pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
Tuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
Šta je Dulce de leche i kako ga napravitiŠta je Dulce de leche i kako ga napraviti
16. feb.
Postoji dosta početnika u kuhinji, a i drugih, koji nisu čuli za ovaj užitak od karamela, koji se sve češće koristi u pravljenju deserata. Ukratko rečeno - dulce de leche je mlečni karamel. Postoje dve osnovne varijante...
Pirinčana voda - kako da je pripremite i za šta vam može pomoći?Pirinčana voda - kako da je pripremite i za šta vam može pomoći?
09. avgust
Kuvana pirinčana voda (bujon, odvarak) Ova opcija će vam pomoći da pripremite vodu od pirinča za nedelju dana....
Kako da pripremimo domaće grisine?Kako da pripremimo domaće grisine?
13. jul
Kako da pripremimo domaće grisine?...
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Pored dugačkog kuvanja, ne treba da se preteruje i sa višestrukim pripremama iste količine čaja. Prvi čaj ima oko 50% aktivnih supstanci....
Kako da pripremimo mekanog zecaKako da pripremimo mekanog zeca
17. jul
Ako vam se čini da je pečeni zec iz rerne previše suv, možete da ga sledeći put pripremite pohovanog. Imajte na umu da je na taj način, zec ipak mnogo kaloričniji....
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Sušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz. Najbolje...
Kako da pripremimo tursku pituKako da pripremimo tursku pitu
01. avgust
Pita je tradicionalno bugarsko i balkansko jelo, poznato i omiljeno svima nama. Njene različitosti, kao što je i sa mnogim jelima obilate svet i menjaju se po ukusu države u kojoj su. U Turskoj se pita zove burek i priprema...
Kako da pripremimo crveno sočivoKako da pripremimo crveno sočivo
25. jul
Evo nekoliko interesantnih recepata, koje možete probati, ukoliko ste rešili da pripremite nešto sa crvenim sočivom....
Brašno od tapioke - šta je to i kako ga koristitiBrašno od tapioke - šta je to i kako ga koristiti
24. april
Stoga, ako se pripremi recept u kojem se proizvod prži, neće se zalepiti za tiganj i izgoreti, pa stoga nije potrebno mnogo masti....
Za šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamoZa šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamo
16. mart
Aromatični kakao napitak osim bogatog ukusa ima i mnogo koristi za organizam. Stimuliše i tonizira organizam, a to je zbog glavnog sastojka teobromina (1, 5 % do 2 %) i kofeina (od 0, 4 % do 0, 8 %). Generalno teobromin deluje...
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna. Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
Šta da pripremimo brzo uz piletinuŠta da pripremimo brzo uz piletinu
07. mart
Pileće meso je univerzalno - ono je ukusno, dijetalno i čak odgovara onima koji žele da skinu višak kilograma. Obradujte vaše goste ukusnim jelima sa krtim pilećim mesom. Dimljeni pileći file je jelo ukusno i lako...
Vitamin K2 - zašto je važan i kako da ga nabavimo?Vitamin K2 - zašto je važan i kako da ga nabavimo?
16. mart
Vitamin K2 je vitamin rastvorljiv u mastima koji je otkriven 1929. godine. Ovaj vitamin ima veoma važnu ulogu u koagulaciji krvi. On je potreban i za lakšu i pravilnu apsorpciju kalcijuma u organizmu što sa svoje strane...
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekKako da pripremimo savršeni Ribaj stek
07. jul
Ako ste od onih ljudi koji nisu čuli za Ribaj stek, ništa strašno. U sledećim redovima će vam biti jasnije i sigurni smo da ćete ga odmah probati. Ribaj stek je ustvari goveđa šnicla. Možete prepoznati ribaj stek po...
Kako da pripremimo perfektno pohovanu piletinuKako da pripremimo perfektno pohovanu piletinu
28. jul
Uz odgovarajuću tehniku i neke tajne sastojke, možete pripremiti ukusnu pohovanu piletinu u udobnosti svoje kuhinje....
Kako da pripremimo američke krompiriće vedžisKako da pripremimo američke krompiriće vedžis
07. mart
Priprema poslednjih godina popularnih krompirića vedžis, je izuzetno jednostavna, a rezultat je savršeno jelo, koje izgleda efektno i može da nahrani neočekivane goste. U stvari vedžis, poznat u SAD-u kao džodžos, je...
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuKako da sami pripremimo kiselu pavlaku
26. nov.
Eto zašto je dobro da naučimo da sami pripremamo kiselu pavlaku, posebno ako imamo gde da nađemo domaće mleko. Nemojte zaboraviti da i njega kupujete kod proverenih izvora....