Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Toping od jagodeToping od jagode
04. jun
Kuvati i skidati "penu" dok se toping kuva. Nakon pola sata skinuti toping od jagode sa vatre i nasuti u staklenu posudu pa koristii za preliv preko sladoleda ili drugih deserta....
Toping od menteToping od mente
11. jun
Gotov toping od mente prebacite u flašu i čuvajte u frižideru bez sterilizacije....
Hladni toping od jagodaHladni toping od jagoda
28. jul
Sipajte iseckane jagode i šećer u malu šerpu. Sipajte oko 1/3 šolje vode, zagrejte i kuvajte dok se smesa ne redukuje, povremeno mešajući. Pomešajte skrob sa 2 kašike vode i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte...
Čokoladni toping za sladoledČokoladni toping za sladoled
16. januar
Gotov čokoladni toping serviramo uz mlečni sladoled. Čokoladni toping za sladoled je krem, kojim možete da garnirate čak i omiljene torte....
Domaći toping od trešanjaDomaći toping od trešanja
31. jul
Dobija se toping srednje gustine, pogodan za torte, sladolede i još mnogo toga....
Toping od jagoda za čizkejkToping od jagoda za čizkejk
13. jul
Toping od jagoda kuvajte na niskoj temperaturi, mešajte periodično dok ne dobijete željenu gustinu. Da bi strukura bila finija možete procediti nakon što se ohladi....
Karamel toping za kolače i torteKaramel toping za kolače i torte
22. jul
Možete ugrejati karamel toping za kolače i torte na sekund u mikrotalasnoj ili na pari, da malo popusti pre korišćenja....
Toping od višanja za kolače i deserteToping od višanja za kolače i deserte
20. mart
Uzimamo cediljku i kroz nju procedite toping, koristeći kašiku. Gotovi toping od višanja sipajte u odgovarajuće boce. Ovaj toping koristimo prilikom pravljenja kolača i poslastica...
Toping od maline za kolače i deserteToping od maline za kolače i deserte
07. maj
Lagani desert sa idealnim dodatkom topinga od maline....
Šta koje E znači i koliko je opasnoŠta koje E znači i koliko je opasno
17. avgust
U galeriji iznad ćete naći veliki broj aditiva i šta oni znače, po grupama. Čitajte etikete i procenite da li neki aditiv može biti potencijalno opasnan po vaše zdravlje i naročito zdravlje vaše dece....
Šta znači sotiranjeŠta znači sotiranje
25. mart
Sotiranje na francuskom znači skakati, zbog pokreta, koji se dobija dok se sotira. Sotiranje je tehnika pripreme hrane, kod koje se koristi mala količina masti, ali temperatura ringle treba da bude mnogo visoka....
Japanski Čizkejk - topi se u ustimaJapanski Čizkejk - topi se u ustima
26. mart
1
Neka vam je slatko sa mojim japanskim čizkejkom - topi se u ustima!...
Šta znači Al dente?Šta znači Al dente?
03. feb.
Da li vam se desilo da vas u restoranu ili hotelu pitaju da li volite da vaša testenina bude Al dente, a da vi nemate pojma šta to tačno znači?...
Šta znači suvo vino?Šta znači suvo vino?
29. nov.
Sigurno se mnogi od vas pitaju šta je to takozvano suvo vino. U ovom savetu ćete saznati sve što treba da znate o ovoj vrsti vina. Suvo vino označava vino koje ne sadrži ostatak šećera. Kada vinari prave takvo vino,...
Šta znači hladno dimljeno?Šta znači hladno dimljeno?
24. nov.
Hladno dimljeni proizvod (npr. hladno dimljena riba) je prehrambeni proizvod prerađen tehnologijom hladnog dimljenja. Ovo je vrsta dugotrajne obrade proizvoda sa dimom na relativno niskim temperaturama, dajući im ukus...
Šta znači ako štucamo?Šta znači ako štucamo?
25. okt.
Međutim, šta znači ako štucamo i koji bi mogli biti razlozi za to, saznaćemo u narednim redovima. U suštini, prema popularnom verovanju, kada osoba štuca to znači da neko priča o njoj....
Šta znači pasterizovano mleko?Šta znači pasterizovano mleko?
22. okt.
Prodavnice su pune raznih vrsta mleka: u plastičnim i staklenim flašama, u mekim kesama, možete ga kupiti čak i na uličnim automatima. Neko mleko se čuva tri dana, neko nedelju, neko i deset, a dešava se da rok trajanja mleka...
Šta znači toplo dimljeno?Šta znači toplo dimljeno?
21. okt.
Toplo dimljeni prehrambeni proizvod (npr. toplo dimljena riba) je proizvod prerađen tehnologijom toplog (vrućeg) dimljenja. Ova tehnologija je vrsta brze toplotne obrade proizvoda dimom, dajući im ukus dima i poboljšavajući...
Čokoladna torta koja se topi u ustimaČokoladna torta koja se topi u ustima
07. feb.
U posudi mutite jaja i šećer sve dok se ne dobije mekan krem. Dodajte sve suve sastojeke: brašno, kakao, prašak za pecivo, vanilu. Sipajte u kalup za pečenje torti, u koji prethodno stavite papir za pečenje. Pecite u prethodno...
Šta znači oklopljena (bronirana) kafa?Šta znači oklopljena (bronirana) kafa?
30. april
Za ljubitelje kafe, ispostavlja se da je ona savršen početak dana. Međutim, nije slučajno što se konzumira ujutru pre doručka. Stimuliše metabolizam i poboljšava nivo energije u telu. Postoje različiti recepti i opcije...
Šta znači maslinovo ulje Pomače?Šta znači maslinovo ulje Pomače?
27. okt.
Pomače maslinovo ulje se ekstrahuje iz preostale pulpe masline nakon prvog ili čak nakon drugog ceđenja. Nakon što je mehanička ekstrakcija originalnog maslinovog ulja završena, otprilike 5-8% ulja ostaje u pulpi ili komini...
Šta to znači duga kafa?Šta to znači duga kafa?
06. maj
Lungo (od italijanskog - dugačko), je kafa, pripremljena uz pomoć aparata za espreso, a kod nas je zovu duga kafa ili produžena kafa. Vreme za pripremu produžene kafe zavisi od nekoliko elemenata i to: - Vrste zrna kafe...
Domaća pita od razvijenih kora (Topi se u ustima)Domaća pita od razvijenih kora (Topi se u ustima)
18. april
Ova pita je jedinstvena, ako je pravite od dobre bele masti, jer upravo mast čini da se razvijena pita topi u ustima....
Šta znači da se sos redukuje?Šta znači da se sos redukuje?
01. maj
Ali, šta znači da se redukuje jedan sos? Zgušnjavanje tečnosti kroz isparavanje dela te iste tečnosti se naziva redukcija....
Šta znači tornirano povrće i krompir?Šta znači tornirano povrće i krompir?
08. januar
Sam naziv torniranje znači ovalno oblikovani po dužini, a njihova veličina je prihvaćena da bude otprilike 3 centimetra....