Bonapeti.rs»Saveti»Kako i koliko dugo se peku paradajz-paprike?

Kako i koliko dugo se peku paradajz-paprike?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
4516055
Kako i koliko dugo se peku paradajz-paprike?
Fotografije: Stoyanka Rusenova

Paradajz-paprike su posebno pogodne za zimnicu. Ali možete ih i uključiti

pečene i oljuštene i u salate. Jedina stvar koja traje duže pre pečenja je čišćenje od semenki. Generalno se lako i brzo pripremaju.

Ako odlučite da ih ispečete da biste ih uključili u zimnicu, onda će vam biti potrebni i drugi proizvodi kao što su: so, šećer, vinsko sirće, celer, aleva paprika, biber, beli luk, mirođija.

Opranim paprikama nožem odsecite vrh kod drške i dobro očistite od semena.

Ispecite paradajz-paprike u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Ređajte babure sa isečenom stranom nagore u pleh obložen papirom za pečenje.

Babure se pune sledećim sastojcima: 1 kašičica šećera, 1/2 kašičice soli, 1 kašičica sirćeta, aleve paprike i bibera, čen belog luka, celera, mirođije. Možete dodati još začina po želji. Ako izaberete, možete staviti kašičicu maslinovog ili biljnog ulja.

Pecite paradajz-paprike dok malo ne promene boju, ali ih ne pecite do kraja. Za tu svrhu pecite ih u rerni u proseku 10-15 minuta. Ako želite da ih ispečete kako biste ih uključili u salatu, ostavite paradajz-paprike da se ispeku potpuno u rerni kao što je gore opisano. Potom ih poparite oko sat vremena u šerpi sa poklopcem, a nakon toga ih oljuštite.

Kada su gotove, još vruće, poređajte ih u teglu jednu na drugu, otvorom nagore. Pritisnite babure da smestite više njih u teglu.

Zatvorite tegle poklopcima. Kuvajte ih oko 5 minuta u odgovarajućoj posudi sa vodom.

Pogledajte još ideja za:

- pečene paprike;

- punjene babure;

- marinirane paprike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 2
51
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji