Paradajz-paprike su posebno pogodne za zimnicu. Ali možete ih i uključiti
pečene i oljuštene i u salate. Jedina stvar koja traje duže pre pečenja je čišćenje od semenki. Generalno se lako i brzo pripremaju.
Ako odlučite da ih ispečete da biste ih uključili u zimnicu, onda će vam biti potrebni i drugi proizvodi kao što su: so, šećer, vinsko sirće, celer, aleva paprika, biber, beli luk, mirođija.
Opranim paprikama nožem odsecite vrh kod drške i dobro očistite od semena.
Ispecite paradajz-paprike u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.
Ređajte babure sa isečenom stranom nagore u pleh obložen papirom za pečenje.
Babure se pune sledećim sastojcima: 1 kašičica šećera, 1/2 kašičice soli, 1 kašičica sirćeta, aleve paprike i bibera, čen belog luka, celera, mirođije. Možete dodati još začina po želji. Ako izaberete, možete staviti kašičicu maslinovog ili biljnog ulja.
Pecite paradajz-paprike dok malo ne promene boju, ali ih ne pecite do kraja. Za tu svrhu pecite ih u rerni u proseku 10-15 minuta. Ako želite da ih ispečete kako biste ih uključili u salatu, ostavite paradajz-paprike da se ispeku potpuno u rerni kao što je gore opisano. Potom ih poparite oko sat vremena u šerpi sa poklopcem, a nakon toga ih oljuštite.
Kada su gotove, još vruće, poređajte ih u teglu jednu na drugu, otvorom nagore. Pritisnite babure da smestite više njih u teglu.
Zatvorite tegle poklopcima. Kuvajte ih oko 5 minuta u odgovarajućoj posudi sa vodom.
Pogledajte još ideja za:
- punjene babure;
- marinirane paprike.
Komentari