bonapeti.rs»Saveti»Kako se čuva plavi sir?

Kako se čuva plavi sir?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
1251
Kako se čuva plavi sir?

Sir je proizvod koji igra centralnu ulogu u svetu kulinarstva. Ovaj mlečni proizvod ima visoke nutritivne i kvalitete vezane za ukus, što mu omogućava široku primenu u kuhinji i mnoge obožavatelje.

Postoje različite vrste sireva koje imaju specifične karakteristike ukusa. Takav je, na primer, plavi sir, u koji spadaju čuveni Rokfor, Gorgonzola, Stilton i drugi.

Ova vrsta sira ima specifičniji ukus i izgled, ali je pravo iskušenje za sladokusce. Međutim, evo kako treba čuvati plavi sir da bi zadržao svoj ukus što je duže moguće:

Bez obzira na vrstu sira, uvek postoji jedan ključni uslov u vezi sa skladištenjem - sirevi moraju da se čuvaju u odeljku frižidera za povrće.

Ako nemate takav odeljak, možete da ih stavite u sredinu frižidera, ali pokušajte da ih držite što dublje unutar njega. Ovo je važno jer je sirevima potrebna stalna temperatura za njihovo skladištenje. Prostor u blizini vrata frižidera je obično promenljivije temperature.

Za plavi sir, veća specifičnost je to što se preporučuje da se čuva u plastičnoj foliji. Folija se mora zameniti novom posle svake konzumacije. Ovo se radi kako bi se sprečila kontaminacija mlečnog proizvoda i izbegao kontakt sa drugim bakterijama koje bi mogle da promene njegov ukus.

Pogledajte i neke ideje za:

- salate sa plavim sirom;

- supe sa plavim sirom;

- sos od plavog sira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji