Bonapeti.rs»Saveti»Kako se uvija saralija?

Kako se uvija saralija?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
45165
Kako se uvija saralija?
Fotografije: VILI-Violeta Mateva

Saralija je uvijena pita sa orasima i šećernim sirupom (možete da dodate i ratluk).

Kako uviti saraliju - pogledajte više u sledećim redovima:

Razvaljajte kore za pitu ili filo testo (oko 16 listova), savijajući svaku koru po dužini na pola. Lagano premažite kore sa oko jednim paketićem otopljenog maslaca i pospite sa 1-2 kašike fila. Svaku koru umotajte na tanku oklagiju, spojite dva kraja i izvadite oklagiju.

Skuvajte šećerni sirup od 2 šolje smeđeg šećera i 2 šolje vode u manjoj šerpi, pa sklonite sa ringle, dodajte 2 kašike soka od limuna, vanilu i ostavite da se ohladi.

U posudi pomešajte oko šaku mlevenih oraha, šoljicu smeđeg šećera, prezle, rendanu jabuku i komadiće ratluka (ovo je primer nadeva za punjenje saralija). Umotane saralije presecite na pola po sredini.

Pripremljene rolovane saralije poređajte u podmazan pleh obložen papirom za pečenje.

Odozgo ih premažite maslacem i pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni dok ne porumene. Izvadite ih iz rerne i prelijte ih ohlađenim šećernim sirupom. Ostavite da upiju sirup preko noći pre serviranja.

Pogledajte i naše predloge za:

- slatku pitu;

- baklave;

- turske poslastice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni