Bonapeti.rs»Saveti»Kako se zamrzava hleb?

Kako se zamrzava hleb?

Kako se zamrzava hleb?

Da li ste znali da je jedan od načina da hleb koji ste kupili duže ostane svež /osim čuvanja u frižideru/ jeste da ga zamrznete? Da, dobro ste pročitali. Hleb može da se zamrzne i u ovom savetu ćemo vam reći kako.

Zamrznuti hleb ima rok trajanja od 1 godine. Verovatno ste videli zamrznuto pecivo u supermarketima koje samo treba da se ispeče. U hotelima se nalaze i bageti i male vekne i pogačice, koje se samo peku i nude gostima.

Zamrznuti hleb koji se prodaje u prodavnicama je 80% spreman, a kada želite da ga pripremite, jednostavno se stavlja u rernu da se završi pečenje. A evo osnovnih pravila za zamrzavanje hleba:

Treba da znate da će kada zamrznete hleb, a zatim odlučite da ga odmrznete, on biti potpuno isti kao kada ste ga zamrznuli. Ako odlučite da za zamrzavanje koristite sveži hleb, nakon što ga odmrznete, on će takođe biti svež.

Ako već zamrznete osušeni hleb, mnogo je teže zamrznuti ga i neće imati isti ukus nakon odmrzavanja.

- Nikada ne bi trebalo da stavljate vrući hleb u zamrzivač. Vrlo brzo će se zamrznuti i biti pun vlage nakon odmrzavanja;

- Ako imate veliku porodicu i možete da pojedete celu veknu hleba za jedan dan, onda ne morate da sečete hleb na kriške pre nego što ga zamrznete. Hleb se stavlja u plastičnu kesu, zatim se iz kese uklanja vazduh što je više moguće, a zatim se stavlja u zamrzivač. Ima ljudi koji koriste i papirne kese, jer ako se stavi u kutiju, hleb može vrlo lako da upije spoljašnje mirise namirnica koje čuvate oko kutije u kojoj se hleb nalazi.

- Još jedan način zamrzavanja hleba je da ga isečete na kriške. Kao i gore, hleb se, nakon što je isečen, stavlja u plastičnu kesu ili papir. Dobro je staviti određeni broj kriški hleba u jednu kesu ili papir. Ovako zamrznut, hleb traje oko 4 meseca.

U zamrzivaču frižidera možete zamrznuti:

- hleb od spelte;

- kvasni hleb;

- integralni hleb;

- hleb od krompira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji