Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se zamrzava povrćeKako se zamrzava povrće
27. april
Kada zamrzavate tikvice isecite ih na kolutiće, posušite ih i zamrznite ih. Dobro bi bilo da zamrzavate povrće u porcijama da biste ga koristili u potpunosti za spremanje određenog jela....
Kako se zamrzava bundeva?Kako se zamrzava bundeva?
06. jun
Kada isečemo bundevu, često nam ne treba cela i deo se ostavlja u frižideru dok se ne pokvari i bacamo je, zato bi bilo bolje da je zamrznemo. Evo kako se to radi! Prvo je očistimo od semenki i isečemo na odgovarjauće...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiHleb sa ajranom, koji se ne mesi
28. nov.
Oštrim nožem po površini napravite razreze i stavite hleb da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 40 minuta. Hleb koji se ne mesi pre pečenja po želji možete da premažete istopljenim maslacem....
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Kako da odaberemo kvalitetan hleb?
24. april
Vrlo je malo domaćinstava sa naših prostora koja ne konzumiraju hleb. Obično je to beli hleb. Možda zbog toga što su u prošlosti samo siromašni ljudi jeli crni hleb. Istovremeno, sve češće čujemo da je beli hleb...
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Čak i oni od nas koji drže neku dijetu i koji su izbacili hleb i proizvode od hleba iz svog menija, momentalno bi razmislili ukoliko bi osetili aromu sveže pečenog hleba. Nije potrebno da za taj cilj idete do obližnje...
Kako da ispečemo domaći hlebKako da ispečemo domaći hleb
24. jul
Želite da napravite domaći hleb i da se prisetite ukusa iz detinjstva? Napravite hleb koji je skoro kao onaj u prodavnicama, samo što je pravi i ukusniji. Domaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost...
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Gotova jela koja se mogu zamrzavatiGotova jela koja se mogu zamrzavati
18. mart
Zato se pirinač ne zamrzava kada se spremi. Izuzetak jeste spanać sa malo pirinča ili druge kombinacije gde pirinča ima u malim količinama. Ova jela se slobodno mogu zamrzavati....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Stavite ih u cediljku da se ocede. Podelita ih u kese, zatvorite ih ubacite u zamrzivač....
Evo kako da napravimo koristan Živi hleb (Seoski hleb od kiselog testa)Evo kako da napravimo koristan Živi hleb (Seoski hleb od kiselog testa)
12. januar
1
Balkanci su jedni od ljudi koji konzumiraju najviše hleba. Danas je teško pronaći kvalitetan i ukusan hleb. Prodavnice nude različite vrste proizvoda od testa - integralne, višezrnaste, ručno pravljen hleb, crni, tipski...
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?
03. jun
Ako volite raženi hleb, lako ga možete napraviti kod kuće. Prvo treba da pripremite kiselo testo - starter. Za njega je potrebno raženo brašno i topla voda. Jedna čaša raženog brašna pomeša se sa čašom tople vode....
Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?
19. okt.
Da li ste ikada probali meki, mirisni i narasli hleb koji ste upravo izvadili iz rerne? Decenijama su male pekare prodavale upravo takav hleb. Bio je tako sladak i mekan da se obično pojede pola hleba na putu od pekare do...
Kako napraviti hleb bez brašna - nekoliko opcijaKako napraviti hleb bez brašna - nekoliko opcija
28. feb.
Pravljenje hleba bez brašna može izgledati naporno ili nemoguće za neke od vas. Bez obzira da li tražite alternativu bez glutena ili samo želite da eksperimentišete sa različitim sastojcima, postoji mnogo načina da...
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?
21. jun
U mnogim receptima za pečenje hleba i pogača nalazi se kvasac za hleb. Ovde se pojavljuje pitanje: Koju vrstu kvasca je najbolje koristiti? Zato što je u pravljenju hleba ovaj sastojak važna tačka. Teško je odgovoriti...
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Da biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati". Najviše odgovara standardna tegla od kompota sa metalnim...
Kako da zamrzavamo i odmrzavamo bananeKako da zamrzavamo i odmrzavamo banane
22. avgust
One mogu da se stave u zamrzivač kako neoguljene - direktno sa korom, tako i oguljene, čak i isečene na kolutove....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako se zamrzava zelje?Kako se zamrzava zelje?
04. april
Zelje je izuzetno korisno lisnato povrće koje ima blagotvoran uticaj na organizam kod lečenja anemije, lenjih creva, psorijaze, dijabetesa. Proleće je sezona zelja, a ako želite da ga jedete tokom ostatka godine,...
Kako se zamrzava boranija?Kako se zamrzava boranija?
21. mart
Ja sam sama zamrzavala neblanširanu boraniju, ali tako treba da se brže iskoristi, osim toga, zauzima i više mesta....
Kako se zamrzava spanać?Kako se zamrzava spanać?
22. okt.
Stavite blanširani spanać u kesice i stavite u zamrzivač. Tamo može da stoji i do 8 meseci. Kada izvadite smrznuti spanać iz zamrzivača, ne biste ga trebali odmrzavati jer će se pretvoriti u sluzavu smešu....
Kako se zamrzava bamija?Kako se zamrzava bamija?
04. maj
Veoma brzo se kvari i zbog toga je preporučljivo da se zamrzava. Prvo počistite drške i operite bamiju, a nakon toga je blanširajte i dobro ocedite....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se konzervira patlidžan?Kako se konzervira patlidžan?
07. mart
Konzerviranje patlidžana za zimu aktuelnije je nego ikad. Na primer, možete napraviti neke predforme koje su odlične, kao što su predjela od patlidžana ili garniture od patlidžana. Patlidžani se mogu usoliti, fermentisati...