Hobotnica (oktipod) je ukusna poslastica, ali nažalost njegov rok trajanja nije dug. Postoji mnogo načina za čuvanje, ali nažalost nisu svi efikasni.
U ovom savetu ćemo vam reći kako možete da zamrznete hobotnicu. Kada kupite svežu hobotnicu, možete je čuvati u kutiji sa poklopcem u frižideru.
Ne bi trebalo da čuvate hobotnicu na sobnoj temperaturi;
Zamrzavanje hobotnice
Može se i zamrznuti, ali kada se zamrzne, ponovno zamrzavanje se ne preporučuje. Pre zamrzavanja, preporučuje se da se hobotnica skuva i potpuno ohladi. Kada se zamrzne, mnogo bolje čuva svoj ukus i strukturu.
Najbolji način za zamrzavanje hobotnice je u kutijama. Ne treba je zamrznuti u plastičnim kesama ili foliji za hranu;
Ako odlučite da zamrznete hobotnicu sirovu, nakon što se odmrzne, ona postaje mnogo čvršća i žilavija i gubi deo svog ukusa.
Koji god način čuvanja da odaberete za oktopoda ili druge morske plodove, najbolje je da ih držite u kutijama, jer i oktopod i drugi morski plodovi brzo upijaju mirise oko sebe, što dovodi do promene njihovih kvaliteta ukusa.
Ako ste kupili već smrznutu hobotnicu, morate da je stavite u zamrzivač što je pre moguće nakon kupovine ili da odmrznete i odmah skuvate hobotnicu.
Sada imate još jedno znanje koje će vam pomoći da skuvate ukusnu hobotnicu u maslacu.
Pogledajte kako sprečiti da hobotnica bude žilava i kako se prži hobotnica.
Komentari