bonapeti.rs»Saveti»Šta su presovane semenke heljde i kako se pripremaju

Šta su presovane semenke heljde i kako se pripremaju

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Inovator
105115
Šta su presovane semenke heljde i kako se pripremaju

Presovane semenke heljde (Heljdine pahuljice) su vrsta proizvoda slična orašastim plodovima koji se prave od oljuštenih semenki heljde. Obavezna faza dobijanja ovog proizvoda je da se semenke prethodno osuše, tostiraju i zatim presuju u male ovalne oblike nalik orašastim plodovima.

Ove pahuljice se mogu koristiti u raznim kulinarskim receptima od heljde - od slanih jela do slatkih deserta.

Presovane semenke od heljde su bogate proteinima, vlaknima, vitaminima i mineralima. Osim toga, one su takođe dobar izvor omega-3 masnih kiselina, koje su korisne za zdravlje. Pahuljice od heljde imaju malo kalorija, što ih čini odličnim za naše užurbane živote.

Pahuljice od heljde mogu se koristiti u različitim vrstama recepata. Mogu se dodati salatama od heljde, prženom krompiru i supama za dodatnu hrskavost pripremljenih užitaka.

Takođe se mogu koristiti za pravljenje muslija i drugih zdravih grickalica. Takođe, ove pahuljice se mogu samleti i koristiti kao zamena za brašno u receptima za peciva.

Kada pripremate pahuljice od heljde, važno je imati na umu da se prethodno moraju potopiti u vodu. Važno je da ostanu u vodi sat vremena pre upotrebe. Tako će omekšati i rad sa njima će biti lakši.

Pogledajte još hranjljivi sastav i vitamini u heljdi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji