Bonapeti.rs»Saveti»Kako se kuva edemame?

Kako se kuva edemame?

Kako se kuva edemame?

Jedan od najpoznatijih tropskih proizvoda koji sve više ulazi u parametre moderne kuhinje je edamame. To je mlado zrno soje, koja još nije očvrsnulo i nalazi se u mahuni.

Edamame nudi niz dragocenih koristi za telo, uključujući lečenje srčanih problema, ublažavanje depresije, olakšavanje gubitka težine, pomoć kod reproduktivnih problema i još mnogo toga.

Soja se takođe široko koristi u zdravim režimima ishrane i korisna je za gubitak težine.

Međutim, evo kako da kuvate edamame:

Edamame nudi različite metode za njegovu pripremu.

- Dinstanje

Edamame možete dinstati tako što ćete u odgovarajuću posudu sipati oko 1 cm vode i sačekati da se zagreje. Zatim stavite edamame u ključalu vodu i pokrijte lonac poklopcem. Ako je stavljena soja sveža, onda dinstajte oko 10 minuta, a ako je zamrznuta - samo nekoliko minuta.

- Kuvanje

Sveži edamame dodajete u lonac ključale slane vode. Za kuvanje svežeg edamamea potrebno vam je 1-2 minuta, a za zamrznuti edamame 5-6 minuta. Zatim ocedite i isperite mahune hladnom vodom.

- U mikrotalasnoj pećnici

Smrznuti edamame stavite u posudu koju prelijete vodom. Pokrijte ga, a zatim stavite u mikrotalasnu na oko 3 minuta. Pre nego što nastavite sa kuvanjem, preporučljivo je da se ohladi;

- Pečenje

Tiganj treba zagrejati na jakoj vatri, a zatim dodati edamame i smanjiti na srednju vatru. Pustite da se mahune kuvaju dok se lagano ne zapeku i dobiju boju, a zatim ih okrenite i ponovo sačekajte da dobiju boju.

Edamame je pogodan za:

- Salate od pasulja;

- Veganski doručak;

- Dodatak jelima od pirinča;

- Dodatak zelenim salatama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni