Jedan od najpoznatijih tropskih proizvoda koji sve više ulazi u parametre moderne kuhinje je edamame. To je mlado zrno soje, koja još nije očvrsnulo i nalazi se u mahuni.
Edamame nudi niz dragocenih koristi za telo, uključujući lečenje srčanih problema, ublažavanje depresije, olakšavanje gubitka težine, pomoć kod reproduktivnih problema i još mnogo toga.
Soja se takođe široko koristi u zdravim režimima ishrane i korisna je za gubitak težine.
Međutim, evo kako da kuvate edamame:
Edamame nudi različite metode za njegovu pripremu.
- Dinstanje
Edamame možete dinstati tako što ćete u odgovarajuću posudu sipati oko 1 cm vode i sačekati da se zagreje. Zatim stavite edamame u ključalu vodu i pokrijte lonac poklopcem. Ako je stavljena soja sveža, onda dinstajte oko 10 minuta, a ako je zamrznuta - samo nekoliko minuta.
- Kuvanje
Sveži edamame dodajete u lonac ključale slane vode. Za kuvanje svežeg edamamea potrebno vam je 1-2 minuta, a za zamrznuti edamame 5-6 minuta. Zatim ocedite i isperite mahune hladnom vodom.
- U mikrotalasnoj pećnici
Smrznuti edamame stavite u posudu koju prelijete vodom. Pokrijte ga, a zatim stavite u mikrotalasnu na oko 3 minuta. Pre nego što nastavite sa kuvanjem, preporučljivo je da se ohladi;
- Pečenje
Tiganj treba zagrejati na jakoj vatri, a zatim dodati edamame i smanjiti na srednju vatru. Pustite da se mahune kuvaju dok se lagano ne zapeku i dobiju boju, a zatim ih okrenite i ponovo sačekajte da dobiju boju.
Edamame je pogodan za:
- Veganski doručak;
- Dodatak jelima od pirinča;
- Dodatak zelenim salatama.
Komentari