Bonapeti.rs»Saveti»Kako pripremiti pijane trešnje?

Kako pripremiti pijane trešnje?

JuliyaJuliya
Guru
623
Kako pripremiti pijane trešnje?

Pijane trešnje se mogu napraviti od vina, likera ili vodke.

Pijene trešnje uz vino

trešnje - 1 kg

suvo crveno vino - 1 l

šećer - 1/2 šolje

Trešnjama izvadite semenke, prelijte ih vinom i dodajte šećer (po ukusu možete dodati i začine poput cimeta ili vanile).

Stavite na šporet i ostavite da se krčka na tihoj vatri oko 15 minuta. Koristite čim se ohlade.

Pijane trešnje sa likerom

trešnje - 800 g

amaretto liker - 100 ml

šećer - 4 kašike, smeđi

kardamon - 1 mahuna

Operite i uklonite koštice sa trešanja.

U šerpi pomešajte očišćene trešnje, liker, šećer i mahunu kardamona. Stavite na jaku vatru i mešajte svakih nekoliko minuta dok se sirup ne zgusne do konzistencije džema.

Sklonite sa ringle, izvadite mahunu kardamoma i sačekajte da se malo prohladi, povremeno mešajući da se ne napravi kora.

Pijane trešnje sa votkom

trešnje - 1 kg

voda - 250 ml

šećer - 700 g

votka - 250 ml

Trešnje očistiti od koštica, posuti šećerom i preliti sa 250 ml vode.

Promešajte i ostavite u frižideru 1 dan. Zatim prenesite trešnje i sirup u šerpu i stavite na vatru. Dovedite do ključanja i kuvajte 15 minuta. Ohladite na 60 stepeni i dodajte votku. Promešajte i rasporedite pijane višnje u sterilisane tegle.

Možete da dodate pijane trešnje u svoje omiljene deserte: kolače, čizkejk sa trešnjama, pite, mafine, kolače sa trešnjama i bombone.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni