Bonapeti.rs»Saveti»Kako pripremiti pijane trešnje?

Kako pripremiti pijane trešnje?

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
31892
Kako pripremiti pijane trešnje?

Pijane trešnje se mogu napraviti od vina, likera ili vodke.

Pijene trešnje uz vino

trešnje - 1 kg

suvo crveno vino - 1 l

šećer - 1/2 šolje

Trešnjama izvadite semenke, prelijte ih vinom i dodajte šećer (po ukusu možete dodati i začine poput cimeta ili vanile).

Stavite na šporet i ostavite da se krčka na tihoj vatri oko 15 minuta. Koristite čim se ohlade.

Pijane trešnje sa likerom

trešnje - 800 g

amaretto liker - 100 ml

šećer - 4 kašike, smeđi

kardamon - 1 mahuna

Operite i uklonite koštice sa trešanja.

U šerpi pomešajte očišćene trešnje, liker, šećer i mahunu kardamona. Stavite na jaku vatru i mešajte svakih nekoliko minuta dok se sirup ne zgusne do konzistencije džema.

Sklonite sa ringle, izvadite mahunu kardamoma i sačekajte da se malo prohladi, povremeno mešajući da se ne napravi kora.

Pijane trešnje sa votkom

trešnje - 1 kg

voda - 250 ml

šećer - 700 g

votka - 250 ml

Trešnje očistiti od koštica, posuti šećerom i preliti sa 250 ml vode.

Promešajte i ostavite u frižideru 1 dan. Zatim prenesite trešnje i sirup u šerpu i stavite na vatru. Dovedite do ključanja i kuvajte 15 minuta. Ohladite na 60 stepeni i dodajte votku. Promešajte i rasporedite pijane višnje u sterilisane tegle.

Možete da dodate pijane trešnje u svoje omiljene deserte: kolače, čizkejk sa trešnjama, pite, mafine, kolače sa trešnjama i bombone.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji