Bonapeti.rs»Saveti»Kako se kuva grašak iz konzerve?

Kako se kuva grašak iz konzerve?

RuminaRumina
Početnik
21
Kako se kuva grašak iz konzerve?

Ponudićemo jednostavnu opciju za kuvanje graška iz konzerve. Od njega možete napraviti posnu janiju.

Pre svega, morate odabrati kvalitetan grašak. Konzervirani grašak se kuva veoma brzo i lako. Kuvanje je mnogo manje radno intenzivno od smrznutog ili svežeg graška, jer je konzervirani grašak blanširan i zahteva mnogo manje toplotne obrade.

U odgovarajuću posudu (u srednje veliku šerpu) sipajte 4-5 kašika ulja. Jedan mali luk i dve male šargarepe sitno iseckajte i sipajte u ulje. Povrće propržite dok ne omekša, dodajte pola kašike aleve paprike i do pola posude dolijte vodom.

Nakon što voda provri, posolite po ukusu, otvorite konzervu graška (težine 400-500 g), izlijte sok iz konzerve i sipajte grašak u ključalu vodu.

Posle kuvanja oko 10 minuta, u šerpu sipajte oko 150-200 mililitara soka od paradajza. Ostavite janiju od graška da se krčka još oko 15 minuta i dodajte malo čubra.

Zatim pripremite kašu od brašna od dve kašike brašna i 150 mililitara vode, sipajte u šerpu i dobro promešajte. Sačekajte da brašno zgusne čorbu 4-5 minuta i isključite vatru.

Prijatno!

Konzervirani grašak može se dodati mnogim drugim jelima. Probajte špagete sa graškom, grašak sa krompirom i pirinač sa graškom, svinjetinu sa graškom.

Pogledajte takođe koliko dugo se kuva grašak, kako se kuva ukusni grašak i zašto je korisno da jedemo grašak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji