Suvi kvasac je jedan od proizvoda koji je relativno nepoznat našim bakama, koje su navikle da rade sa svežim kvascem.
Rastvorljivi kvasac, koji smo navikli da kupujemo u paketićima, razvijen je krajem šezdesetih godina prošlog veka i brzo se etablirao na tržištu jer ima visoku aktivnost, dug rok trajanja i veoma je jednostavan za upotrebu.
Čak i one domaćice koje više vole da rade sa svežim kvascem reći će vam koliko je hirovit kada je u pitanju čuvanje.
Ali šta da radite ako ste navikli da radite sa jednom vrstom kvasca, na primer, svežim, a u prodavnici imate da kupite samo suvi kvasac.
Tada je važno da znate odnos između svežeg i suvog kvasca, koji je prilično jednostavan. 10 g suvog kvasca jednako je količini od 25 g svežeg kvasca.
Ali da biste dobili zaista dobre rezultate, morate striktno pratiti uputstva na pakovanju oba proizvoda i paziti da se testo diže na odgovarajućoj temperaturi.
Pogledajte i koliko se kvasca stavlja na kilogram brašna, zašto se kvasac ne aktivira i kako da napravite najefikasnije maske za kosu sa kvascem.
Komentari