Bonapeti.rs»Saveti»Kako se okreće kolač?

Kako se okreće kolač?

EliEli
Pomoćnik kuvara
2012
Kako se okreće kolač?

Kolač je vrsta deserta od testa. Omiljen je mnogima i može se kombinovati sa kiselim mlekom ili svežim mlekom, a kombinacija to dvoje postaje fantastična.

Kolač se obično sastoji od:

- jaja

- svežeg mleka ili kiselog mleka

- kakaa

- brašna

- šećera

- malo ulja

- vanile

- oraha ili čokoladnog čipsa po želji

Svi sastojci se izmešaju, sipaju u pleh ili kalup za kuglof, prethodno nauljen i posut brašnom, i stavlja se u rernu da se peče. Po želji se pospe šećerom u prahu ili čokoladom.

A evo kako se rešava pitanje sa okretanjem kolača.

U suštini, ako ga stavite u posudu koja je prethodno nauljena i pobrašnjena da se ne zalepi, okretanje će biti lako.

Kada treba da ga okrenete, postoji jednostavan način.

Vreme za okretanje kolača je nakon što se kolač ispeče i malo ohladi. Ako pokušate da okrenete biskvit koji je upravo izašao iz rerne, postoji velika šansa da će se slomiti i zalepiti za pleh. Dakle, prvo sačekajte 10 minuta da se biskvit ohladi, a zatim pristupite okretanju.

Koristite kuhinjsku dasku ili tanjir i stavite je na vrh kalupa za kolač. Držeći oba dela – dasku za kalup ili pleh, lagano protresite pleh sa kolačem i okrenite je na dasku, tanjir – kolač treba da se skine i da udobno stane u poslužavnik.

I, voila - vaš kolač je okrenut i spreman za prelivanje glazurom, istopljenom čokoladom, šećerom u prahu ili da ga premažite slatkom.

Pogledajte i kako da napravite glazuru za kolač, kako se peče kolač, saznajte ukusne tajne dobrog kolača ili isprobajte naše proverene recepte za domaći kolač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni