Kolači i torte sa kremom od maslaca su omiljena klasika među domaćim desertima. U debelim klinarskim knigama i na internetu ima desetine recepata za pripremanje krema od maslaca, koji se obično završavaju rečima: "umutite maslac sa šećerom u penu".
Zvuči veoma lako na prvi pogled, ali za osobe, koje nikada nisu pripremale deserte složenije od pite sa sirom ili običnog biskvita, nedostatak instrukcija kako se maslac muti u penu, ponekada može da bude dosta frustrirajuća činjenica.
Upravo zbog toga ćemo vam reći kako se tačno muti maslac u penu. Za to su vam potrebni maslac na sobnoj temperaturi i šećer, najbolje da to bude šećer u prahu. Maslac nasecite na kockice i promešajte ga sa šećerom u dubokoj posudi.
Mikserom na najmanjoj brzini mutite namirnice dok se potpuno ne sjedine, a nakon toga uključite mikser na najveću brzinu i mutite maslac oko 1 munuta, dok se ne stvori lagani krem sa strukturom kajmaka.
U slučaju da maslac previše omekša kod pripreme krema, treba ga staviti u frižider na 15-20 minuta.
Komentari