Brašno je univerzalni proizvod koji se koristi za pripremu mnogih jela - od peciva do soseva. Međutim, brašno mogu napasti razne štetočine kao što su insekti.
Stoga, pravilno čuvanje brašna igra važnu ulogu u očuvanju ovog važnog proizvoda.
Brašno je najbolje čuvati na suvom mestu na oko 18 stepeni, jer vlaga i toplota mogu da izazovu buđ.
Da bi brašno bilo u dobrom stanju, preporučuje se da ga čuvate u zapečaćenom pakovanju ili posudi, kako biste sprečili ulazak vazduha i vlage.
Posuda mora biti čista i suva. Ako kupite brašno u papirnoj kesi, preporučljivo je da ga prebacite u teglu ili plastičnu posudu.
Takođe je neophodno izbegavati čuvanje brašna u blizini namirnica koje mogu preneti mirise – poput luka ili začina. Čuvajte brašno odvojeno od ovih proizvoda kako biste izbegli upijanje mirisa.
Važno je da povremeno proveravate brašno da li ima znakova kvarenja kao što su insekti, buđ ili neprijatni mirisi. Ako primetite znake kvarenja, preporučuje se da odbacite brašno i operete posudu pre ponovne upotrebe.
Ako imate veliku količinu brašna, najbolje je da je podelite na nekoliko malih porcija da biste sveli na minimum mogućnost da pokvarite svo brašno odjednom.
Pogledajte još:
- Koje je najbolje brašno za picu;
Komentari